Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Přestřelené, přitažené, nesoudržné, ale zároveň akční i zábavné. Placku s tímhle Bartkowiakem můžete hodit do přehrávače, když přijdete unavení z práce, když se probudíte do zakaboněného sobotního rána, nebo když vedle v pokoji běží dvěstědevadesátýdruhý díl Ordinace... protože u toho nemusíte přemýšlet, ale jen se kocháte bojovými dovednostmi Liho a Dacascose, honičkami, smějete se komediantům Andersonovi a Arnoldovi a posloucháte nabušený soundtrack, kterému vévodí Dmx. Při fightech se sice ze stropů a střech spouští nevídané množství bezpečnostních lan, ale ty parádičky za to stojí (viz hned úvodní Liho hotelová návštěva). Co za hlášky vypouští z tlamy Anthony Anderson, to je brutus, zejména pak dialog s Tomem Arnoldem v závěrečných titulcích (Denzel?? Joo, Denzel!). Pro mě pohodovka, spousta zapamatovatelných scén, Jet-li vs 20 ultimátních hovad, X gon give it to ya, Gabrielle Union vrtící prdelkou, závěrečný souboj... 25 miliónů dolarů(rozpočet)/56,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Akčný kriminálny thriller, ktorý má ozaj dynamiku a zaujme vás, no je tu mnoho ale. Už na začiatku, keď má strážnik v práci mužský pornočasopis a žena zistila, že preto jej triky naňho nefungujú, tak poslala kamoša, som si pomyslel, že Andrzej Bartkowiak sa musel zblázniť. Nasleduje to vykrádanie banky s nástrojmi ako od nejakej armády, žena, ktorú drží pred spadnutím na koľaje chlap, no na konci je vidno, žeby sa do žiadnej medzery tam nezmestila. Samozrejme tu máme únos dieťaťa ako z filmu Hlboko v gangu, no máme to doplnené taiwanským tajným agentom, ktorý pobije všetkých a tak nezostáva všetko len na černochoch, ktorých akcia je doplnená ozaj tvrdou a dynamickou hudbou, ktorá vás bude vytrhávať priam zo sedačiek. No a potom kamene, ktoré dokážu zničiť svet, reči o novom svetovom poriadku a nepochopiteľná dražba týchto kameňov medzi zločincov sveta za pár miliónov, to už bola silná hlúposť, plus samozrejme aj tu nejaký ten striptíz. samozrejme, ak to niekto bude označovať rôznymi negatívami, chápem ho, no bolo to napumpované a zaujímavé v mnohých oblastiach a nenudilo ma to veľmi ani po ďalší krát, myslím, že od filmu Hlboko v gangu to bolo napríklad lepšie, od hlúpych filmov ako Skyfall pre mňa tiež, ale to je už subjektívne, tak ako sa vám mohli alebo nemuseli páčiť tunajšie vtipy, či efektný príchod tanku na scénu. Aký taký normál pokazilo aj to žiarenie v človeku s tými kameňmi, proste bolo to šialené, komerčne americké, ale odo mňa to má tých 40%, lebo ma to zaujalo viac než mnohé podobné a ešte stále k tomu mám určitý vzťah, možno je to raperom DMXom, ktorému som tú drsnosť a herecký prejav veril. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bartkowiak si svůj herecký tým režijně vyzkoušel v Romeo musí zemřít, takřka k dokonalosti se s nimi vzepjal v Lovci policajtů a jak jim všem může dojít dech ukázal v tomhle. Pravda, Anthony Anderson je pořád sympaťák, jeho teploušek je fakt zábavnej, Kelly Hu a Gabrielle Union nakonec přeci jen předvedou to, na co čekáte celý film (a musím říct, že je to asi nejlepší část filmu), jenže DMXe si v klidu poslechnu jako rappera, ale koukat se na něj moc nedá, jako by ve všech filmech, co jsem ho v nich viděl, hrál pořád jednu a tu samou roli, on se nijak nevyvíjí, Jet-li dostal hrozně málo prostoru a Tom Arnold po Lovci policajtů hrozně vyměkl (čekal jsem další slovní přestřelku s Andersonem a ono prd). Pokud bych měl vyhrabat alespoň jeden důvod, proč to všechno v Lovci policajtů fungovalo a tady je, tak je tomu z části proto, že tenhle film se cítí a tváří dost namachrovaně. Je to okaté a viditelné. Ale soundtrack skvělý, Eminemova pecka hned na rozjezd je parádní. 2.5* ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě dojmem, že Silver k sepsání scénáře najal nějakého osmiletého kluka, protože takovou absenci příběhu už jsem dlouho nezažil. K tomu dal hercům do smlouvy, že musí nosit celý film kamenné ksichty a chovat se imbecilně. Protože když se postavy posunou v ději tak, že jedna z nich něco TUŠÍ, nemůžu to brát ani s přimhouřenýma očima. A jako bonus je tu vedlejší „dějová“ linka s unesenou dcerkou, která sem přišla z úplně jiného filmu (konkrétně Sám doma) - děs. Ta jedna hvězdička není za Jet Liho (který v tomto filmu bojuje zásadně s jednou rukou v kapse - proboha PROČ?!!!), ale za dvě scény, které mi utkvěly v paměti: 1) Liho ruční zdolávání pater, 2) honička na čtyřkolkách. Bartowiak po Romeovi a Lovci policajtů opět dokazuje, že je možná zručný kameraman, ale mizerný režisér (takže ve mě vyvstaly obavy z právě se točícího Dooma - může vůbec takový film dopadnout dobře?). ()

haj 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč si Jet Li trošku líp nevybírá scénáře a lidi, s kterýma na filmu pracuje. Přece ani on sám nemůže být s bojovýma scénama (a s ničím jiným) spokojen, ani jedna aspoň trochu průměrná, způsob natočení a rychlost střihu tradičně hrůza jako v jiných amerických filmech. Škoda že se k hongkongským filmům nevrací častěji. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • V scéne, kde sa Tito Ortiz bije v klietke s Chuckom Liddellom, je zobrazený ako víťaz. V skutočnosti vyhral na UFC Chuck Liddell nad Titom Ortizom oba zápasy, v ktorých sa bili. (ČSFD)
  • Členy UFC Tita Ortize, Randyho Couturea a Chucka Liddella vybral do boje v kleci s Jet Lim osobně producent filmu Joel Silver. (POMO)
  • V momentě, kdy se Daria (Gabrielle Union) dostává z vlaku a kráčí po kolejích, má na nohou lodičky. Avšak o chvíli později, kdy prochází vraty, jsou podpatky pryč. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama