Reklama

Reklama

Max Lambert, bývalý šéf lupičské bandy, si odpykává dvacetiletý trest. Před zatčením zakopal u kostela nedaleko Říma několik milionů ve zlatě, „výdělek“ ze své poslední akce. Se svým spoluvězněm Pierrem Bizetem připraví plán útěku a v převleku za duchovní se snaží odletět do Říma, kam zrovna v této době směřují církevní hodnostáři z celého světa. Takže dvě sutany navíc se mezi nimi lehce ztratí! Jenže uprostřed poklidného letu se objeví únosci, kteří nutí pilota obrátit letadlo na Tanger. Ale to zdaleka není ještě to nejhorší, co je na cestě za svobodou a penězi čeká. Jedinečná dvojice GabinBrialy, výborné dialogy a situace v komedii, která nestárne. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (197)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemný film s nezameniteľnou atmosférou, francúzskym šarmom hlavných predstaviteľov, dobre vypointovaný a s dabingom, ktorý už v súčasnosti počúvame iba zriedkavo. Ale tiež film s hluchými miestami, často naivný a ľahko stráviteľný. V každom prípade sa už nikomu ďalšiemu nepodarí, aby sa ako veľký herec v poslednej vete posledného filmu obzrel za vykonaným dielom, lakonicky prehlásil: "Já už jsem přispěl dost" a bola to pravda nielen vo filme, ale aj v živote. Neľutujem hviezdičku navyše práve za tento výrok. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

jak čtu ty vaše komentáře, tak vám tam chybělo pár mrtvol deset litrů kečupu a pět explozí . Pane Gabine děkuji a brzy nashledanou váš deda:-) Jsi stejně hezká jako dřív , ale taky stejně blbá no coment skvělé:-) ti piloti jsou skoro nadlidi řídit takový kolos není asi prdel :-) herecké obsazení i dabinku skvělé :-) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipné krimi so zaujímavou pointou. Aj keď je tam lietadlo, zbrane a výbušnina, ide skôr o konverzačný boj medzi únoscami a kňazmi a tiež policajnou spravodlivosťou na opačnej strane. Na spravodlivosť nakoniec dôjde, keď bezcharakterných unoscov vystriedajú tí s charakterom. Keby mal film trochu lepší spád, bol by výborný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Svatý rok nie je podľa mňa komédia, ale akýsi úsmevno- melancholická pocta starým časom poctivých podvodníkov. Či sa niečo "poriadne" stane aj z troch únoscov, si môžeme iba domýšlať. Vážne som sa skoro vôbec nesmial, ale po prijatí pravidiel to nakoniec nebol žiaden handicap. Tým bol viac (ale iba trochu) klišé príbeh, keď sledujeme starého kriminálnika, ktorý je v hĺbke duše neprekvapivo veľký charakter a má zvláštny vzťah so svojim náprotivkom na druhej strane zákona. Bez seba by neboli samozrejme ničím. Záver s únosom je očakávateľný, ale pre mňa priateľnejší ako druhá z variant, ktoré sa ponúkali. Ja mám totiž rád, keď sa všetko pekne v kľude vyrieši. No a ten dovetok je vydarené cvičenie na tému ako ironicky vypointovať dej a možno ešte viac priblížiť postavy divákovi. 70%. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Parádní film se skvělým Jeanem Gabinem.Nepůsubilo to na mě úplně jako čistá komedie,spíše jako dramatická krimikomedie,ale nic to neubírá na kráse filmu.Už jsem si říkal,že bude geniální konec,když bude mít milion od únosců,ale konec byl popravdě ještě lepší.A poslední věta Já už přispěl je završením výborného úsměvného filmu.Pro mě je to pěkných 85 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Bernard Menez byl poprvé osloven pro roli Pierra Bizeta (Jean-Claude Brialy), ale odmítl ji, protože se mu nelíbil scénář. Později přiznal, že hluboce litoval, že promeškal tuto jedinečnou šanci zahrát si s legendárním hercem Jeanem Gabinem (Max Lambert). (sator)
  • Závěrečná scéna během titulků je natočena na náměstí Piazza Navona. (classic)
  • V průběhu filmu se střídá letadlo s logem fiktivní Air Italia s letadlem tehdy ještě existující společnosti PAN AM. (krysarr)

Reklama

Reklama