Reklama

Reklama

Mozart in the Jungle

(seriál)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební
USA, (2014–2018), 18 h 16 min (Minutáž: 23–31 min)

Hudba:

Roger Neill

Hrají:

Gael García Bernal, Lola Kirke, Malcolm McDowell, Saffron Burrows, Bernadette Peters, Hannah Dunne, Peter Vack, Bob Dishy, Makenzie Leigh, Nora Arnezeder (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Sex, drogy a klasická hudba - toto spojení ukazuje, že co se děje za oponou symfonie, může být stejně fascinující jako to, co se děje na jevišti. (..Lucas..)

Recenze (22)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot:Téma si tvůrci rozhodně vybrali zajímavé a náhled do zákulisí symfonického orchestru rozhodně skýtá velký potenciál. Tvůrci jakoby si však nebyli vědomi, že tímto pilotem mají nalákat co nejvíce potenciálních diváků a většinu hereckých trumfů a jejich hodně zajímavé postavy ukáží divákům jen na pár minut. Místo toho se věnují té nejméně zajímavé a i ty humorné pasáže jim vycházejí jen tak napůl. Další díly bych ovšem rozhodně zkusil. Obávám se ale, že se jich nedočkáme. 60% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Dramedy je těžkej žánr, možná vůbec nejtěžší. kvalita jednotlivých dílů je jak na houpačce, nebo možná lépe řečeno na horské dráze, ale nelze tomu upřít obtížně popsatelný kouzlo. Lola Kirke a G. G. Bernal jsou extrémně sympatická dvojka doplněná skvělou plejádou dalších vymazlených figurek. Já bych asi na Haileyin koncert zašel a asi bych zaskočil i k ní domů;) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Prej "Sex, drogy a klasická hudba"... ne, maximálně klasická hudba - jinak spíš jen taková nevinná pohádka, která nudí víc než cokoliv jinýho. Lola Kirke ovšem svou ségru (Jessa z Girls) vážně nezapře, a to jí jde k duhu. :) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Snad i díky zcestnému očekávání úplně jiného seriálu mě nakonec moderní Mozart příjemně překvapil. Jako regulérní dramedy sice ničím jiným, než zasazením do vztahů uvnitř symfonického orchestru, a samozřejmě skvělou hudbou, příliš nevyniká, na to by se musel mnohem více utrhnout ze řetězu, nicméně výstřednosti dvou hlavních maestrů, stejně jako obsazení, lehký a nijak vlezlý humor a samozřejmě skvělá hudba udrží u střízlivě pětadvacetiminutových epizod pozornost spolehlivě. Pilot ale každopádně lákal na mnohem odvážnější zábavu a té se bohužel zbytku první série příliš nedostává. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Komediálna dráma úplne z iného súdka, než by človek očakával. Výstredné postavy ťahajú celý seriál, potrebujú však nejaký čas, aby ich divák spoznal. Okruh ľudí okolo NY orchestra je všetkým len nie normálnou skupinou milovníkov hudby. Seriál sa vyznačuje brutálnou nevyrovnanosťou a je na škodu, že sa scenáristi nedokážu ešte viac utrhnúť. Sú to však skvelé charaktery pobláznených hudobníkov, vďaka ktorým tá slabá polhodinka vždy ubehne ako nič. Po dvoch sériách zatiaľ 3/4*. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Jeden z pilotů nových seriálů Amazonu. Doufám, že zrealizují i další díly, protože úvodní díl byl velmi příjemný a zábavný. Skvělý scénář a obsazení. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohla dát šest hvězdiček, dám šest a vůbec se nebudu stydět (a nejen kvůli Gaelovi, který je jako ztřeštěný dirigent naprosto k sežrání). Jestli po tomhle nebudete mít chuť pustit si nějakou pořádnou klasiku, tak nemáte sluch a ani srdce. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Žánrově má Mozart in the Jungle asi nejblíže k dramedy, ačkoliv tu nejsou vyloženě sitcomové gagy, ani žádné velké drama, ale hlavně všudypřítomná pozitivní energie (ačkoliv nějaké ty problémy nebo podrazy mezi muzikanty se samozřejmě taky najdou). Byť se seriál propaguje mottem "sex, drogy a vážná hudba", ve skutečnosti to zas taková divočina není a i když na všechna tři slibovaná potěšení pravidelně dochází, není to nic explicitního (tedy, vážná hudba tam samozřejmě explicitní je, sex a drogy už moc ne). V tomto ohledu další Entourage či Californication nečekejte. Z řad herců samozřejmě exceluje zkušený veterán Malcolm McDowell, ale mnohem víc pozornosti na sebe strhává mírně exotický Gael García Bernal, jenž přesně ztvárňuje temperamentního umělce, který je přitom živoucí a dýchající lidskou bytostí, není redukován na schematickou figurku „podivínského umělce“. Však si za to taky zaslouženě odnesl Zlatý glóbus. A konečně je třeba zmínit i Lolu Kirke v roli Hailey, divákovy průvodkyně zákulisním světem vážné hudby a všech jejích nevážných aspektů. Na filmová a televizní ocenění to sice není, ale za tak okouzlující ztvárnění mladé talentované ženy, jíž by mohl svět ležet u nohou, si zaslouží přinejmenším naši pochvalu. Pro vychutnání si nabízené podívané ani není potřeba mít rád vážnou hudbu, stačí mít vztah k hudbě obecně. Láska k ní totiž prostupuje celým seriálem a to se daří přenášet na diváka bez ohledu na to, jestli tíhne víc k rozmáchlým symfoniím nebo k tvrdým kytarovkám. Zmínku si zaslouží i povedená znělka, v každém díle trochu jiná a vždy si hrající se zvuky klasických nástrojů a abstraktními vizualizacemi. Povedených hudebních seriálů v televizi moc není, Mozart in the Jungle mezi ně však bezesporu patří. Není to seriál, který byste za každou cenu museli vidět, není to brilantně vystavěné drama ani perfektně vypointovaná komedie, ale prostě velice příjemná, feel-good záležitost, která vám nevyvolá zvýšený tep strachem o postavy ani křeče od smíchu, ale spokojený úsměv. Nic víc, nic míň. Ale ono to vůbec není málo. ()

amfetamin 

všechny recenze uživatele

První série byla skvěle rozjetá, tohle atypické seriálové prostředí mě zaujalo a Gael García Bernal jako geniální maestro hraje naprosto fantasticky. Druhé série byla bohužel o dost slabší, jak kdyby tvůrci všechny dobré nápady vyčerpali v té první a kromě Bernala moc herecky zajímavých postav nenajdeme (zábleskem byla Anna Maria, ale její potenciál taky zůstal nevyužit). Škoda, maestro zůstává spolu s geniální hudbou trochu osamocen. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Pilot I. série je ze všech dílů nejhloupější a nejbulvárnější, nenechte se odradit. Je to příjemná, lehce excentrická, přátelská orchestrální fantazie, taky trochu lovestory, nic moc střízlivě uzemněného či smrtelně realistického (charaktery ovšem jako by mnohým hráčům z oka vypadly). Kompetice extrapolovaná v I. sérii do komického extrému i zábavné nápady v II. sérii jsou určitě plus. Seriál srší optimismem, má grandiózní šmrnc, pohltivé tempo, hravý humor, dojemné chvilky, sympatické herce a pochopitelně ten nejlepší (i když hitovkový) soundtrack. „The orchestra is my family. I won’t let anyone or anything hurt it.“ ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

1. série Zajímavý základní námět (trochu šílený dirigent přebírá vedení symfonie a obrací vše naruby) a skvělý skvělý skvělý García Bernal. Bohužel je to tak vše, scenáristicky se to ztrácí v nezajímavých vedlejších postavách, děj připomíná většinou spíš vztahovou soap operu a hlavní zápletce samotného dirigování orchestru excentrickým Rodrigem se věnuje vlastně jen okrajově. Dokoukal jsem s vypětím sil celou první sérii, především kvůli Garcíovi, ale tím tento seriál pro mne končí. A to jsem byl po prvních dvou dílech tak nadšený... Ještě bych vyzdvihl herečku Lolu Kirke (role Hailey), která má charisma i talent. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Škoda, Škoda, že se tvůrci nedokázali rozhodnout o čem to má být, není to ani moc komedie, ani drama, ani romantika, a není to ani nijak zvlášť o hudbě, jak by se podle námětu mohlo zdát. Takže první série je tak trochu o ničem, k symfonickému orchestru sice nastoupí supergenální dirigent, ale my se ani nedozvíme v čem vlastně ta jeho genialita spočívá. V tom že slyší hudbu ve zvucích města? V tom že ho napadne vzít hudebníky a hrát venku v přistěhovalecký čtvrti? Bohužel se v seriálu o hudbě jen prázdně plká. V druhé sérii už se autoři trochu rozhodli, takže je to trocha romantiky a trocha dramatu, no nebylo to rozhodnutí nejlepší, ale aspoň nějaký. Takže jedinou devízou seriálu je 2 a půl hodiny s GGB, což vzhledem k tomu, že s těma šedinama vypadá líp než kdy dřív, není zas až tak k zahození. Vidím to mezi 3 - 4. // 3. série - první 4 epizody s afektovanou divou jsou takřka k nevydržení, pokud by se v Benátkách takto odehrávala celá sérii, nevím jestli bych se donutila to dokoukat. Ale v půlce se vše vrátí do starých kolejí k orchestru, do starých kolejí fádního děje, kdy se vlastně nic moc zásadního nestane a poslední epizoda dala předzvěst tomu, co se bude dít v následující sérii. ()

awelone 

všechny recenze uživatele

Pilot ušel, ale nic extra. Hudba super, ale ostatní nijak nezaujalo. A na komedii to moc nevypadá. Možná se k tomu později vrátím. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomuto seriálu chtěla dát opravdu vysoké hodnocení, ale nakonec jsem zůstala u svého klasického postupu a přejela sérii. Jsem, jako milovník klasické hudby, nadšená tímto tématem a jeho vyobrazením umělců, které je v tolika případech zcela přesné. Jak se mi líbí výběr hudby a verva tohoto seriálu, tak v mnoha věcech mi přijde hrozně nedotažený a jak šly epizody dál, tím více to bylo vidět. Nicméně ...Maestro si zaslouží svou vlastní hvězdičku ()

MinaP 

všechny recenze uživatele

Tady jde samozřejmě víc o hraní než o hraní. Přesto jsem musela ubrat jednu hvězdičku za předstírání hry na hudební nástroje některými herci :) Jinak se mi první série moc líbila. ()

Související novinky

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

05.12.2018

Režisér Craig Gillespie (Já, Tonya, Do posledního dechu) podle všeho jedná o režii hrané verze klasické disneyovské pohádky 101 dalmatinů. Snímek zatím nese neoficiálně název Cruella, a to především… (více)

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama