Reklama

Reklama

Policejní inspektor Jean Gabin pátrá po vrahovi majitele nočního klubu, jenž byl zapletený do obchodu s drogami. Setkává se s jeho milenkou, která mu zamotá hlavu a zkomplikuje vyšetřování... Albert Simoni je majitelem nočního klubu Vajíčko, ve kterém se scházejí mladé prostitutky. Simoni je bratrem senátora, ale má pletky s podsvětím. Na jeho klub dohlíží jeho přítel Marquis. Simoni má poměr s mladou německou prostitutkou Lucky Fridelovou. Právě když je Simoni na projížďce s Lucky, neznámý vrah ho zastřelí. Vyšetřováním je pověřen inspektor Vallois, který Simoniho a jeho přátele dobře zná. Díky Marquisovi se však s Lucky setkává poprvé. Během jejich prvního setkání se Vallois nechává svést a stráví s Lucky noc. Všechny stopy Valloisova vyšetřování zatím nasvědčují, že Lucky je Simoniho vrahem, a proto chce Vallois o ní zjistit více informací. Lucky mu prozradí, že je ve skutečnosti dcerou bohatého německého průmyslníka, který ji do Paříže jezdí pravidelně přesvědčovat, aby se vrátila domů. Vallois rovněž pochopí, že Lucky je závislá na drogách. Poté, co se seznámí s její známou, lékárnicí Thérese Markenovou, pochopí, že Markenová dodává Lucky drogy. Marquis prozradí Valloisovým nadřízeným, že Vallois měl s Lucky poměr. Vallois se snaží Lucky varovat před svými kolegy, ovšem Lucky způsobí nehodu, při níž je Vallois zraněn, a uteče. V nemocnici pak Vallois podává výpověď a končí u policie, je však stále odhodlán najít Simoniho vraha. Setkává se s Luckyiným otcem, který mu prozradí, že u Lucky viděl Simoniho, jak fackuje Markenovou. Vallois se vydává do domu Markenových. Zjišťuje, že Markenová podváděla se Simonim svého manžela, a protože se s ní chtěl rozejít, zastřelila ho. Po něm pak převzala roli dodavatel drog pro Lucky. Vallois donutí Markenovou, aby se šla přiznat na policii. Sám poté odváží Lucky do sanatoria, aby zahájila léčbu své drogové závislosti. Lucky se mu cestou svěří, že ho miluje. (TV Prima)

(více)

Recenze (29)

tahit 

všechny recenze uživatele

Takže zas a znovu můj oblíbenec Jean Gabin. Rozhodně už kvůli jeho hereckému výkonu stojí tento film za zhlédnutí. A že jde o parádní zážitek, není snad třeba zdůrazňovat. Hudba jazzových tónů z nočního klubu Vajíčko přináší nepopsatelnou harmonii příjemných pocitů. Stačí jen vnímat a nechat ji působit. V rámci děje dojde k pikantnímu spříznění dvou antipodů mladé, krásné německé zpěvačky Lucky feťačky a stárnoucího policejního inspektora Georges Vallois (Jean Gabin), který zde rozdá i pár facek. O to více je ovšem zajímavější v neuvěřitelně pochopitelné lásce i pátrání po vrahovi majitele nočního klubu Alberta Simoniho. Způsob jakým je to natočeno není sice akční, ale zaujme především psychologickým rozkrytím vraha. Na závěr dodám, že v tomto krimi žánru z pařížských bulvárů města nad Seinou dneska zase tolik dobrých filmů není. O to více jsem si toto znamenité krimi vychutnal. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Všichni tady blouzníme a mohli bychom se konečně už probrat." Tahle netradiční detektivka o jedném záhadném "zločinu z vášně", při jehož vyšetřování propadne vášním k podezřelé narkomance i samotný hlavní vyšetřovatel, rozhodně nebude náležet k tomu nejlepšímu, co Jean Gabin natočil. Zejména rozjezd v nepříliš podmanivém jazzovém černošském klubu byl trochu nezáživný. Přesto bych film úplně nezatracoval a nakonec mi ho bylo potěšením vidět a to nejen kvůli Gabinovi, který je (ostatně skoro jako vždy) coby osobitý francouzský komisař neodolatelný a dokonce si zde výjimečně jako postarší pán zahrál i v několika milostních scénách. Rovněž samotné zapletání vztahů, podezření, stejně tak odhalení pachatele a důvodu vraždy bylo vesměs zajímavé a vytáhlo s celkovou atmosférou mé hodnocení s přihmouřením oka na slabší 4 hvězdičky. Překvapivě hodně zdařilý byl i český dabing hlavní postavy s netypickou volbou Karla Heřmánka, což o nadabování většiny vedlejších postav se už bohužel říci nedá (ale za to režisér Noci a zmatku holt nemůže). 70% (# Challenge Tour – 52 roků filmu za 52 týdnů) ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Poctivý francúzsky noir s všadeprítomným jazzom a svetlami nočného veľkomesta. Na pozadí vraždy majiteľa nočného klubu sa odvíja zvláštny vzťah staršieho inšpektora ( opäť vynikajúci Gabin ) s podozrivou drogovo závislou mladou ženou ( možno najlepší výkon kariéry Nadji Tiller ). Hoci atmosféra hustne, film sa drží svojej línie. Vyniká konverzačkou a pevnou stavbou príbehu, kde všetky zložky dokonale fungujú. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

V tejto, podľa mňa, priemernej kriminálke je nespochybniteľnou istotou Jean Gabin, ktorý dokáže ťahať aj inak nevydarený film. Ťahať, nie utiahnuť. To sa pri takom scenári a réžii ani veľmi nedalo. Aj Danielle Darrieux bola fajn, na rozdiel od Nadji Tiller, ktorá dosť prehrávala a navyše bola aj zle dabovaná. Takže pripúšťam, že vo filme bola noc i zmätok, ale nepripustím, aby dostal odo mňa viac než neutrálne tri hviezdičky. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem dnes večer neměla naladěno, začátek se příšerně táhl, podivný střih mi nesedl a výrazný hudební podmaz mě rušil. V druhé půlce se to zhouplo a bylo to podstatně lepší, pro mě.. Nicméně pro sjeté přítulné dívenky nemám slabost a tentokrát mě ani Jean Gabin nepřesvědčil.. Za zdařilý závěr dávám třetí hvězdu.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama