Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Gabin v roli okouzlujícího a sebejistého lovce žen, který se sám stane kořistí manipulace, jež stvoří životní trosku. Máloco probudí ospalou atmosféru města Orange tak, jako pravidelná přehlídka místní jednotky lehké jízdy spahi. Mezi muži v exotických uniformách je také pohledný poddůstojník Lucien Bourrache (Jean Gabin), známý především zdejším ženám pod přezdívkou „milovaná tvář“. Svým šarmem podpořeným vojenskou uniformou si jednoho dne získá také přízeň proradné Madeleine (Mireille Balin). Ta jej svou bezohlednou manipulací nakonec připraví o vše – peníze, šarm i důstojnost. (Martensson35)

(více)

Recenze (1)

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Gabenova vytoužená rozlučka nerozlučka s rolemi neohroženými klaďasů mohla být udernější. On se jich starej úplně nikdy nezbavil, ale zase později určitě pochopil, že hrát nemastné panáky z lidu mu taky úplně kariéru nevyšperkuje. Je fakt, že vidět ho měnit se z nažehleného sebejistého lamače srdcí k výčepnímu v zapadlé hospodě, který se nakonec jde vybrečet k nejlepšími příteli, to je na tu dobu slušná reforma. Ostatně vše podstatné se odehraje až tak v poslední půl hodině filmu, do té doby se ani Mardeleine netváří moc jako přesvědčivá mrcha, když pomineme, že smrdí prachama svých sponzorů na kilometry. Jako osobní přerod dobré, jako dílo zlatého fondu asi úplně ne. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Ve druhé polovině 30. let usiloval Jean Gabin o zbavení nálepky jednotvárných drsňáků filmového plátna, přičemž jedním z prvních snímků k tomu určených byla i adaptace románu Andrého Beuclera „Gueule d'amour“. K filmovému zpracování přizval v té době rok nezaměstnaného režiséra Jeana Grémillona, aby mu pomohl rozbít svůj vlastní, vpravdě poněkud domnělý mýtus – Gabin. Díky tomu lze sledovat přerod ženského ideálu muže v živoucí trosku, jenž je na konci dohnána k slzám na rameno nejlepšího přítele. (Martensson35)

Reklama

Reklama