Reklama

Reklama

Slib

  • Polsko Obietnica (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lila (14) a Janek (15) milují jeden druhého a jejich vztah vyplňuje celý jejich svět. Poté, co se Janek vůči Lile dopustí zrady, je ochoten udělat cokoli, aby vinu odčinil. Anna Kazejaková se v syrově natočeném snímku bez černobílého moralizování zabývá tím, jak daleko je člověk ochoten zajít kvůli lásce. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To o starostech kopírujících velikost dětí je pravda. Můžete jim ukázat cestu, po které jet a zajistit servis opory v případě drobných nehod, ale jak pojedou rychle, jestli nestrhnou řízení do strany, nebo úplně neodbočí na jinou cestu, už moc v rukou nemáte. Znáte jen poučku, že pokud se něco vážnějšího semele, často za tím stojí stav komunikace.. Od Kazejak bolestivý dotek autenticity, co krouží nad rodičovským „co jsme udělali špatně“ a obtížností četby psychopatických vzorců chování v období hormonální nestability. De facto variace na Schroederovo Before and After, silná ve své pulzující všednosti.. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

These kids today with their texting and murder... Slib vychází z režisérčina bezkonkurenčně přesného chápání puberty a vědění, že hormony utržené ze řetězu jsou schopny propůjčit ohromný význam i naprosté hovadině. Zatímco jinde by podobně vážný přístup k teenagerovskému emaření působil právem směšně, tady mu propůjčuje funkčnost extrémně vyhrocená zápletka, která svádí pozornost jinam a budí mylný dojem, že se budou typicky povýšeným středostavovským stylem reflektovat nějaké násilnické tendence moderní „facebookové generace“. Jenže s příchodem zdánlivě absurdního zvratu dojde k pochopení, že film ve skutečnosti nejebe do těch zlejch, blbejch mlaďochů, co si nikdy nehrajou venku a celý dny trávěj u počítače, nýbrž do současného fenoménu moderního nominálního rodiče, který potomstvo vnímá jako módní doplněk, o jeho výchovu neprojevuje nijak velký zájem a na první místo nestaví potřeby dítěte, nýbrž vlastní touhy, načež se strašně diví, že ten jeho emocionálně vyhladovělý parchant hledá lásku a pozornost způsobem, který normálnímu člověku přijde zcela iracionální. Jakožto přesvědčený zastánce myšlenky, že děti by se měly vydávat na zbroják, jsem z toho tudíž měla pochopitelně tak trochu orgasmus. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Otec, ktorý si nenájde čas na svoju dospievajúcu dcéru. Mama, ktorá by vzťah s vlastnou dcérou mohla mať aj lepší. Chlapec, ktorý si vyčíta, že mal pletky s druhou a dievča, ktoré napadne jedna sprostosť a asi ju aj myslelo vážne. Prvá polovica filmu mi prišla o dosť slabšia ako tá druhá. Sympatická Eliza svoju rolu zahrala asi dobre, keďže mi totálne liezla na nervy ako drzá puberťáčka, a tak nejak som sa jej nemohla dostať do hlavy, čo vlastne to dievča chce. Mám doma tiež 14-ku, ale takto by sa v živote ku mne nemohla chovať a nechovala. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zatímco Manon je motýl, Manon je včela a Manon je růže, hozená do kostela - Lila je pomsta, Lila je strach, Lila je soudce, Lila je... Cesta do hlubin puberťákovy osamocené duše, kde i něco tak pomíjivého, jako první láska, může nastřelit impuls k umanuté myšlence, která vygraduje až do tragického grandfinále... Protože zrada je děvka, co si vzala otce, další ztráty nebudou akceptovány. Ale střepy z nastaveného zrcadla neměly bolestivě zasáhnout generaci hlavních hrdinů, nýbrž tu předchozí... Napřesdržku přesvědčivá Eliza Rycembel. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu budete přemýšlet. Stejně bych ale vinu neházela jen na rodiče. Kdo film neviděl, prosím ve vlastním zájmu nečtěte dál! Podle mého názoru není možné, aby pouze rozvod a odchod v tomto případě otce od dcery mohl způsobit takovou katastrofu. Musí tady být kombinace rozvod + psychopat. Slečna Lila to skutečně nemá v hlavě v pořádku a dokazuje to každým svým jednáním. Parádní, postupně gradující a odkrývající snímek, který mě sice úplně nepřekvapil - jo, jsem dobrá, pár překvapivých odhalení jsem předpověděla a i kam se bude film ubírat mi bylo jasné -, ale rozhodně doporučuji, nedá se na to zapomenout. Co myslíte, je lepší, když spolu rodiče zůstanou kvůli dětem nebo se raději rozvedou? Kdyby rozvod byl hlavní příčinou "nešťastných událostí" ve světě, tak bychom asi všichni umřeli. Ale jako extrém rozhodně velmi dobré! ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama