Reklama

Reklama

Masožravý obraz

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 14 min

Obsahy(1)

Uživit se jako umělec je těžké, a tak jste rádi za každou objednávku, kterou dostanete, byť je sebepodivnější. Mladý restaurátor obdrží zvláštní zakázku. Chystá se zrestaurovat prapodivný obraz, který dorazil v dřevěné bedně omotané silnými řetězy. Co se uvnitř doopravdy skrývá, odhalí během jedné nešťastné noci. (MFF Cinema Mundi)

Videa (1)

Celý film

Recenze (30)

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se samozřejmě zapíše do divácké paměti zejména parádní maskérskou prací, ale za zmínku rozhodně stojí i kamera, zručné šponování napětí, nebo epesní rozpadlý barák, zvenčí zahalený do mlhy a zevnitř naplněný patřičně náladotvornými proprietami. Dalo by se zatlačit na příběh a pointu, ale tak jak to je, to pro mě funguje víc než dostatečně a moc mě neruší ani poněkud dřevěný herecký výkon Mariána v hlavní roli. Masožravý obraz-rekvizitu chci mít doma! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Znáte ten příběh o skřítkovi v lahvi? Dokázal splnit každé přání, ale nesměli jste umřít, aniž byste jej ještě vlastnili. Museli jste se ho prostě za každou cenu zbavit, abyste nepřišli do pekla. Prodat jej šlo, avšak jen o cenu nižší, než nákupní. Tak to není tenhle příběh. Ten je o úplně jiném zle, navíc spojeném se záhadným obrazem. Víc snad ani nechci prozrazovat, vyplatí se na tento amatérský snímek podívat. Překvapí vás poněkud neobvyklé výtvarně-filmové zpracování kombinované s klasickými ryze amatérskými záběry. Ten kontrast mi nevadil, ale věřím, že škodit mohl. Říkám, prodejte to dřív, než zemřete! ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm... Pár dobrých masek natočených zručnou kamerou, ale... Je stačí to na víc jak průměr? U mě ne, jedna z věcí, které mi vadili nejvíc bylo nadužívání některých rádoby horrorových motivů, jako například zvuk hromu ozývající se za jasného dne, nebo titulní obraz, jehož rám má podobu fakt divnou a nehezkou (kdyby se jednalo o normální obraz, s nějakým démonickým detailem, bylo by to MNOHEM lepší) a navíc je v rámu v podobě rakve, což je leda tak směšné a atmosféru to boří a ne tvoří. Když už jsem u těch mínusů, tak i herec v hlavní roli nepůsobí jako vytříbený restaurátor obrazů, ale jako ucho chodící na střední školu a kreslící tak maximálně po školních záchodech. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, vynikajúce masky, atmosféra tiež miestami perfektná. Ale je to zbytočne dlhé, slabo vygradované... Dala by sa z toho - prostredníctvom strihu, zvukov a hudby - urobiť omnoho väčšia psycho-nočná mora. Dojem mi naviac kazil hlavný hrdina, ktorý sa s tým istým znudeným ksichtom prezíval celým filmom, bez ohľadu na to, čo sa okolo neho dialo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jde o jeden z těch nejlepších snímků, které nám Pionýři hororu nabídli. Dominik Skucius se zlepšuje každým svým kouskem, což je očividné, jen by to ještě chtělo vychytat pár nedostatků a pak hurá na celovečerní film. Docela dost mě překvapil především „maskami“, které byli hodně povedené a hlavně krvavé, což já rád. I výběr prostředí (jakmile se přesuneme z pokoje) stojí určitě za pozornost. Takže za mě určitě velká spokojenost, jen tak dále… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl nominovaný na Mezinárodním filmovém festivalu CINEMA MUNDI na cenu Zlatý Leon. Jednalo se o jediný amatérský film, jenž o tuto cenu bojoval s nejlepšími studentskými filmy z ČR a SR. (folklorman)

Reklama

Reklama