Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (49)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou všude kam „vlezu“ na mě čekají odkazy k Pionýrům , tak jsem si řekl, že se na ně teda podívám důkladně zblízka. Třída smrti byla hodně dobrá, leč hned jako další v pořadí jsem šáhnul po snímku, který má v mých očích „pěkně dvojsmyslný název“. LudovicoFilm a hlavně Pepa Blažek mě nikdy nějak závratně neokouzlili a nerad to říkám, kromě Casa Carnivora (2010) jsem měl co dělat, abych se na jeho výtvory dodíval. Bohužel nikdy se netrefil do mého vkusu. No a příběh o bankovním lupiči, co se před fízlem schová na místě určeném pro odpadky a následně musí bojovat s ..., si reputaci nějak výrazně nevylepšil. Uznávám, že jistý humorný podtext tu je, ale ve srovnání s Carnivorou, zase krok zpět. Potenciál opět dostal přes držku a to hlavně ve druhé půli. Ta první po akční stránce špatná nebyla. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně překvapivě kvalitní.. Celá ta zápletka je v zásadě něco z čeho by třeba Netflix bez studu vyrobil jedno vyleštěné můvíčko na zaplácnutí čtvrtečního večera.. Mě je ale sympatičtější právě tohle guerillové provedení už jenom proto, že nízkorozpočtová estetika trashe, hozená do českých reálií působí osvěžujícím dojmem. Navíc se musí uznat, že na amatérskou produkci je to i technicky poměrně zvládnuté (jde třeba vidět, že Blažek přemejší nad tím jak s obrazem v omezeném prostoru pracovat pokudmožno nápaditě). ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Povedený tribut osmdesátkovým béčkům, kterému chybí snad jediné, a to je krev. Hlavní antagonista je mutací příšerky Critters a useknuté ruky z Evil Dead, přičemž hlavní hrdina je takový Ash, jehož prodlouženou rukou v tomto případě není brokovnice, ale revolver. Podobně jako v McCarthyho hororech je příběh vyprávěn srozumitelně i bez použití dialogů, a takových povedených kousků je opravdu málo. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Viděno v příjemné společnosti dalších fanoušků na menším hororovém dýchánku a díky proslovu pana režiséra jsem i viděla "za kameru a skript", takže jako krátkometrážní počin hodnotím kladně, myšlenka je originální. Za sebe dávám 3,5 a na zdejší hodnocení zarovnávám na 3*, o Odpad! se rozhodně nejedná. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pardon, že to říkám, ale choze mě opět nepřesvědčil o tom, že by byl nějaký vyjímečný tvůrce. Jeho snímky jsou fakt jak přes kopírku a pořád se opakují ty stejné chyby. Tím netvrdím, že bych to natočil líp to ne, ale hodnotím to z pohledu diváka jak to vnímám. No a zde máme opět celkem slibný námět který však podle mého názoru bohužel není nikam výrazně rozvinut. Pointa je opět absolutně nulová a to je škoda, když musí člověk (pokolikáté už?) konstatovat, že jediné co lze ocenit je potenciál který byl, ale opět promarněn.40% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se dva listopadové dny v brněnské čtvrti Černá pole, která je známá řadou funkcionalistických skvostů jako vila Tugendhat nebo kavárna Era. Režisérovi ovšem zdaleka nejvíce učaroval přístavek na popelnice, kolem kterého denně chodil do práce a který mu připomínal malý strašidelný zámek. (choze)
  • Černý potkan, který se objeví v jednom záběru, se jmenuje Gus a patří tvůrcům. (choze)
  • Snímek je filmovou variací reklamního spotu "Knihy nekoušou", kterou Josef Blažek natočil tři roky předtím. Spot i film byly inspirovány režisérovým oblíbeným filmem Smrtelno zlo 2 (1987), jak napovídá pracovní a alternativní název filmu Evil Trash. Smrtelné zlo 2 (1987) je přitom variací Evil Dead (1981) a ten zase variací kraťasu Within the Woods (1978). (choze)

Reklama

Reklama