Reklama

Reklama

odpad!

(amatérský film)
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (50)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

úvodní záběr moc dlouhej...následuje střih na nadhled ( otevírání mříže)...ten má zřejmě působit efektně, stylotvorně, ale v důsledku na sebe hrozně upozorňuje a nevhodně křiví prostor a narušuje rytmus... první minuta je soustava efektních, prostorově čitelých obrazů, které dávají smysl jako samostatné jednotky...dobře vypadají...ale nedávají smysl z hlediska vyprávění obrazem...situace je obtížně čitelná nebo nefunguje napětí... líbí se mi minimalistický hudební doprovod, ale v kontextu vyprávění působí jako umělá nadstavba... výhodou i nevýhodou zvoleného prostoru je fakt, že je jednoduše organizovaný...to na jednu stranu pomáhá divácké orientaci, na druhou stranu hrozně vyniknou všechny střihové nedostatky při jeho členění ( postava si ošetřuje ruku - stvoření hýbe kontejnerem)....přepínání z efektních záběrů do obyčejných...nesoustavnost vizuálu ( postava ukrývá tašku do kontejneru) jinými slovy...Blažek má očividně nakoukáno...je schopen nápodoby z hlediska kompozic a dílčích situací...ale neumí uceleněji vyprávět obrazem...rozpadá se mu prostor, narušuje celková vizuální poetika, hapruje napětí...místy střihá moc, místy málo... některé efektní akce postavy nejsou obrazově podtržené (hrdina se odrazují nohou od kontejnerů po pravé straně a vsune se do mezery vlevo...to je až do Hong Kongu...ale prakticky to nedává smysl...samoúčelné a přitom se výsledný efekt nedostavuje) docela fungují některá přepnutí do humoru ( odpalování za duchnou)... ...taková anekdotka s jakoby tvrdým vyzněním...jednoduchej nápad převedenej v jednoduchej filmek...přičemž výsledek je slabší, než by si autoři přáli a než se jejich dílko tváří... nabízí se tam jedna rovina významu, která by to celé potenciálně mohla zvednout o stupínek výš - totiž sebeironická narážka na nejslabší hodnocení na CSFD...ale to by to celé muselo líp tematizovat svojí vlastní "shit" - povahu... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Viděno v příjemné společnosti dalších fanoušků na menším hororovém dýchánku a díky proslovu pana režiséra jsem i viděla "za kameru a skript", takže jako krátkometrážní počin hodnotím kladně, myšlenka je originální. Za sebe dávám 3,5 a na zdejší hodnocení zarovnávám na 3*, o Odpad! se rozhodně nejedná. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Atmosféra funguje, hudba tomu pomáhá, konec bohužel trochu klišovitý, ale jako pocta videobéčkům to beru. Škoda jen, že hlavní herec hraje nejlíp dokud má na hlavě masku. Pohybově je zdatnej a herecky nadanej...každým pohybem těla hraje a vyjádří tím všechno...strach, paniku, odhodlání....jen ten poker face mu strašně škodí. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná hříčka, ve které se Tomáš Mann snaží a Chozemu na režisérské sesli se zdařilo vytvořit výbornou záležitost, které neváhám napálit maximální hodnocení, fakt sem se bavil, jeden prostor (dobře zvolenej), výborná hudba, jeden herec a jeden neskutečně zábavnej nápad, víc nepotřebuju, tleskám a padám na kolena, neb jsem byl na výsost pobaven a hrozně rád si dám tenhle odpad znovu a budu jen doufat, že nebudu trpět neblahými následky při vynášení koše. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Film nese prvky typické pro režisérovy předchozí snímky - odehrává se v jediné lokaci v reálném čase s pouze několika málo postavami, zahrnuje konfrontaci s oživlou neživou věcí a samozřejmě i dvorního herce LudovicoFilmu, Tomáše Manna, pro kterého byla hlavní role přímo napsána. (choze)
  • Ve filmu padne jediné slovo a sice "hej", které vykřikne policista. Pro tvůrce bylo výzvou vytvořit film, který by byl i bez titulků a dabingu univerzálně srozumitelný a vyprávěl hlavně obrazem. (choze)

Reklama

Reklama