Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když by možná chtěl. Nabídku na "kšeft" dostává posléze od mladého gangstera Beckleyho na uskutečnění jeho již dávného snu a chtějí z toho oba vynechat šéfa zdejší bandy, který si již dlouhá léta dělá zálusk na obchody pana Farrauda.. Uloupit z banky větší sumu peněz a navíc americkým vojáků, to není legrace a proto je třeba dobrý promyšlený plán. Denis s Beckleym dávají dohromady malou skupinu, která celou akci provede, vše si pečlivě předpřipraví a provedou, avšak v pozadí je stále tvrdý šéf bandy Henri, který si zdaleka nechce nechat ujít příležitost okrást okradající... (LiVentura)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (75)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto dramatu jsem se přenesl do dob staré dobré francouzské školy a nechal se unášet skromným herectvím Jeana Gabina. Možná, že z dnešního pohledu film už nemá takový drive, ale bylo to velmi příjemné a vůbec mi to nevadilo. Vlastní příběh je hezky propracovaný, logicky se odvíjí a snad jen ten závěr mohl být trochu dotaženější, ale jinak perfektní. Škoda, že se tohle už dneska netočí. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Zápletka dobrá, sestava hrdinů méně. Jediný jakžtakž sympatický je sám Gabin, jeho válečný kumpán Jimmy (Stack) už moc ne, a chamtivá "krasavice" je jednoduše na přesdržku (mimochodem žádné podoby herečky M. Lee s M. Monroe jsem si nevšiml, spíš mi připomínala Ronnie Spector). Celou dobu jsem to nicméně šacoval na slabší 4*, ale poslední scéna mě zklamala. Takhle to skončit nemělo. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jean Delannoy /komisar Maigret - Maigret klade past a Pripad Komisare Maigreta/ natocil vkusnu francuzsku gangsterku. Filmu suverenne kraluje Jean Gabin /Maigret klade past 1958, Pripad Komisare Maigreta 1959 a Komisar Maigret Zuri 1963/ v roli znudeneho Dennisa Farrauda, ktory je na starobu zabezpeceny, ale kedysi byval dobrodruhom a burlivakom. Potom prijme ponuku na kseft od akeho mladeho cloveka .... a zacina prava nefalsovana zabava. Filmuchtivy divak si uzije herecke koncerty plnym priehrstim, atmosfera je nadherne uvolnena, a pribeh k filmu ani chvilu nenudi. Rezia Delannoya je vyborna, kazdy zaber je prepracovany, a vidno, ze sa s kazdou scenou pekne pohral. To sa plne podpisuje na vyslednom filme a efekte. Takze dalsi legendarny kusok z francuzskej kinematografie, ktory som videl - a to som si na film uz dost dlho brusil zuby! 94 % ()

sud 

všechny recenze uživatele

Silné kriminální drama v typicky francouzském stylu s nezapomenutelným puncem osudovosti. Jean Gabin se svým dokonalým minimalismem a rezignovaným pohledem v závěrečné scéně mě dojal téměř k slzám. Nedoceněná perla, která má na to zařadit se po bok žánrových klasik Rififi či Osudového kruhu. 95%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud máte bistro i bydlení naproti banky, můžete si snadněji vybrat toho, kdo vám bude poskytovat bankovní služby. Když totiž chcete vybrat peníze na přepážce, či z bankomatu, máte to jen přes ulici a pak za čas odpozorujete železnou košili zvyků a vyberete ji zrovna celou… Rozvážná krimi typicky francouzského stylu o jednom minulostí dostiženém penzistovi, jenž si hodlá udržet mladický duch promyšlenou loupeží, avšak i přes bohaté zkušenosti poněkud pozapomene na pravidlo, že pokud do plánu zatáhnete milenky, matky a manželky, bude patřit poslední kamerový detail před zatměním obrazovky a nápisem FIN jistojistě mřížím. Pro fanoušky Dassinova ''Rififi'' , či Kubrickova ''The Killing'' neodkladná robbery povinnost.. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama