Reklama

Reklama

Každodenní vzpoura

(festivalový název)
  • Rakousko Everyday Rebellion (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pokud chcete zvítězit nad boxerem, hrajte s ním šachy. Každodenní vzpoura je příběhem o tom, že tvořivost a nápaditost může zvítězit nad násilím a represemi. Dokument zkoumá vliv rozvoje médií a technologií na vznik nových forem protestů a odporu, které testují sílu diktatur a pevnost struktur globálních korporací. Snímek ukazuje příklady protestních hnutí a aktivit z různých koutů světa jako Írán, Sýrie, Španělsko. I když vznikly z rozličných důvodů, sdílejí to podstatné: otevřený i kreativní přístup a především gándhíovskou ideu nenásilí. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

krvavamera 

všechny recenze uživatele

film má úžasný trailer, světlé chvilky má i film, který je dobrý, ale mohl by být kondenzovanější. traileru bych dala pět hvězdiček, film už byl na mě moc (málo), ale věřím že v rámci celého projektu i s webovkama a seriálem a tak dále dává smysl. ()

zjs 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě teda nepřesvědčil, že nenásilný protest má nějaký účinek, použitelný výsledek. Bylo by zajímavější jít do detailu nějaké kauzy a ukázat v detailech, k čemu úspěšnému to vedlo. Pár zajímavých popisů, jak dělat nenásilnou vzpouru tam bylo, fajn informace. Přišlo mi to však málo. Vypadlo to jak hlavně hřiště pro sprejery. ()

Reklama

Reklama