Reklama

Reklama

We Are Still Here

Trailer 1

Paul a Annie sú zdrvení zo smrti ich syna, ku ktorej došlo pri autonehode pred dvoma mesiacmi. Odsťahujú sa do nového domu, ktorý sa nachádza na pokojnom mieste, aby tam začali nový život. Onedlho však zistia, že si nevybrali dobre, lebo dom má temnú minulosť a v jeho pivnici striehne temnota. Oni ako aj ich blízki priatelia, ktorí ich prišli navštíviť, sa ocitnú vo veľkom nebezpečí. Nie je to ale iba temnota, ktorá ich naozaj ohrozuje... (Astaroth12)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Opustiť mesto, presťahovať sa do nového príbytku mimo civilizáciu, ešte neznamená, že sa človeku podarí zahodiť za hlavu rodinnú tragédiu. Neľahkú situáciu rieši totožným spôsobom aj starší manželský pár, Annie a Paul, ktorý si od rázneho kroku sľubujú, že raz a navždy zabudnú na stratu svojho jediného, milovaného syna, Bobbyho. Dom, ktorý si zvolili pre nový začiatok, však nie je len tak hocijakým domom. Za dlhé desaťročia bol svojimi útrobami svedkom množstva krutých udalostí, ktoré poznačili osudy mnoha dobrých ľudí. Už čoskoro sa obaja na "staré kolená" presvedčia, že ich voľba nového príbytku, rozhodne nebola až tak pozitívnym krokom vpred, ako si mysleli. Som späť! Kto je "nešťastný", nech zdvihne ruku! (poďme M*S*A*J, zdvihni ju! Neboj, aj tak to neuvidím :D !!). Po dlhej odmlke musím povedať, že som siahol po celkom vydarenom kúsku, ktorý svojim nejedným, slušne spracovaným záberom, potešil oko hororového fanúšika. Či už gore scénami, ktoré sa začali objavovať najmä v záverečnej tretine, no i niekoľkými atmosférickými pasážami, ktoré síce mierne zadrhávali, no o vyslovenú katastrofu určite nešlo! Herecké obsadenie mi až tak neprekážalo aj keď je pravdou, že o Oscarove výkony sa rozhodne nejedná. Potešil najmä tak trochu odlišné spracovaný, milión krát oplieskaný nápad s posadnutým "hauzom". Celkovo teda nemôžem inak, iba vyjadriť spokojnosť na úrovni - 65% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Postavy se sice chovají jako totální WTF idioti (ústřední záporák potřebuje udržet nové nájemníky v domě, čehož se snaží dosáhnout mimojiné tím, že se od začátku chová jako psychouš a straší dotyčné krvavou historií domu), zbytek je ale hezky přímočarou duchařinou s bezelstně brutální nadstavbou. Vzhledem ke krátké stopáži to dostatečně funguje. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4, nakonec větší hodnota zvítězila, přeci jenom je tohle povedený kus, který je sice značně tuctový co se námětu týče, navíc má opravdu zdlouhavý rozjezd, na druhou stranu buduje příjemně mrazivou atmosféru ( docela tomu pomáhá feeling osmdesátých let - hudba, kamera, prostředí ) a poslední půl hodinka je náser jako prase ! Vše ostatní už běžný fanda hororu viděl stokrát, ne-li tisíckrát, ale co, v téhle době přijít s něčím originálním je těžká dřina a raději se vždy juknu na ověřenou klasiku z rukou zručných filmařů...což je přesný případ We Are Still Here. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Krásná práce! Horor hozený do 70. lét působí parádním feelingem, hlavně kvůli kameře Karima Hussaina, který patří mezi mé oblíbence. Co záběr, to požitek pro oko, hlavně ty úžasné dlouhé záběry na dům nebo na zasněženou krajinu okolo a výhledy do korun stromů. Parádní atmosféra podtržena výbornou znepokojivou hudbou. Navíc pěkně krvavá, hlavně v drůhé půli filmu. Nepřehrávající herci a potěšující obsazení Barbary Crampton, známe z Re-animátora nebo z From beyond. Krátka stopáž uběhna jako voda. Povedený duchařský flák. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Celkem zajímavý film. Není to nic světoborného, ale jako jednohubka to pobaví. Nic výrazného se neděje, tempo to má pomalé, ve finále se to až spíše rozjede, ale i tak tu máme pár zajímavých prvků. Atmosféra je taková tichá, ostatně jako celý film. Hlavní dvě postavy manželů mě opravdu zaujali. Zde se nemuseli nějak dramaticky projevovat, ale hráli přirozeně a to se cení. Hororové prvky tu jsou, akorát nejsou moc výrazné. Nějaká lekačka ? Já si žádné nevšiml, což je škoda, protože je mám moc rád. Ale nemůžu to hned shledávat jako hlavní nedostatek v tomto žánru. V jedné scéně, kdy manželé spali - tam byla trochu tíživá scéna, která i na mě trochu zapůsobila. No a pak tu máme finále, kdy se spíše jedná o hromadnou vyvraždovačku. Tam je třeba pochválit krvavé zabíjení, takže se dá na co dívat. Úplné finále je trochu divný, pochopení podstaty démonů či co atd. Hudba je nevýrazná, ale není tu moc potřeba. Takže, mírně nadprůměrná záležitost, která za to 1 shlédnutí stojí. Tot vše. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Šaty ze sedmdesátých let byly nakoupeny v second handu. (hladass)
  • Paul Burgess, který hraje Billyho Dee, je pastorem v kostele ve městě, ve kterém se film natáčel. Navíc jeho dcera, Zorah Burress, hraje ducha dívka Fiony Dagmarové. (hladass)

Reklama

Reklama