Reklama

Reklama

Viva Cuba Libre – rapová vzpoura

(festivalový název)
  • USA Viva Cuba Libre: Rap is War (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Jesse Acevedo odhaluje divákům odvrácenou stránku života na „ostrově svobody“, kterou v katalozích cestovních kanceláří nenalezneme. S myšlenkou hrozby vězení sleduje raperskou partu Los Aldeanos, která propůjčuje svůj hlas všem státem šikanovaným, neprávem stíhaným a týraným Kubáncům. Jejich hudbu vláda zakazuje, jejich koncerty se konají tajně v odlehlých částech země, sami rapeři čas od času končí ve vězení. Ideu svobody, kterou hudebníci šíří, však represe zastavit nedokáže. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

The Viper 

všechny recenze uživatele

Respekt pro všechny zúčastněné za jejich odvahu vyjádřit se a na druhou stranu natočit něco v zemi kde vás policie zmlátí za špatný pohled očí. Když si to tak uvědomíte, tak to omezování svobody tu bylo ani ne před 25 lety. Je neuvěřitelné jaké režimy jsou lidé schopni vytvořit a jak se k sobě dokáží chovat. K zamyšlení asi jako další dokumenty se stejnou či podobnou tématikou. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si ,že se Kuba dá nazvat postkomunistickou zemí, přestože nová ústava povoluje soukromé vlastnictví a podnikání v jednom okruhu. I když kdo ví, jak je to v praxi. A v době točení byl u moci Raul a Fidel ještě žil. Už si ten dokument tolik nepamatuju, ale myslím, že většinu stopáže pokrývaly právě ty protirežimní rapovačky a byla tam i srážka s policií. Každopádně jakýkoli film namířený proti nejzrůdnější státní ideologii všech dob, komunismu/marxismu-leninismu, a s tím spojeným porušováním nejzákladnějších práv, si získá automaticky mé sympatie. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Videné na festivale Jeden Svet. Skvelo spracovaný, živý a pekný dokument o mieste, kde rebelantský rap treba ako soľ. (A to rap normálne neuznávam) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama