Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět je zničen biologickou válkou a jediným místem na Zemi, kde můžou přeživší být v bezpečí, jsou podzemní kryty. V jednom z těchto krytů se vědci snaží najít lék na smrtící následky této války, ale bohužel udělají osudovou chybu, když se vydají na povrch a při návratu sebou přivedou zabijáckého tvora, který na nic nečeká a pokračuje ve válce, která ho stvořila. Podzemní kryt se tak pro něho stává dokonalým lovištěm. (Chupacabre)

(více)

Recenze (11)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád horory 80. let a variace na kultovního Vetřelce, nebude zklamán. Je tu vše - mizerné herecké výkony, pohledné děvy, které se ale nesvlékají před kamerou, zkrvavené oběti, střeva ven a monstrum. Jasně nejlepší je vetřelčí porod. Linda je typická mrcha, a tak jí vyhovuje, když se její spolupracovnice vydá krvežíznivému monstru bezhlavě vstříc. Na rozdíl od Vetřelce ale zdejší ženy moc schopné nejsou. Samotné monstrum je solidní, maska fajnová. Dnes ocení jen žánroví fanoušci a sběratelé. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva, ale žádný propadák. Zkrátka klasický béčkový klon Vetřelce obsahující všechno co si umíte představit. Vesmírnou loď nahrazuje laboratoř, vetře... ehm gargoyl se rodí vyhřeznutím z břicha, plazí se v šachtách a vypadá jak predátor. Lidi jsou opět tupí, příšera je nezabitelná. Musím ale uznat, že to má celkem grády, monstrum je ukázané v plné parádě a po celou dobu a souboj s ním je povedený. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Postapo, ktoré sa v priebehu deja zmení na takmer úplnú vykrádačku VOTRELCA ( vyskočenie monštra z ľudského tela, monštrum sa pohybuje po vzduchotechnike, dvojica údržbárov v podaní postáv černoch a biely atď ). Triky a gore iba v miernej kvalite, pričom som čakal že aspoň v tom bude zadosťučinenie. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další film o zrůdě který produkoval Concorde což znamená Roger Corman, což ještě znamené hodně srandy a skvělé béčkovosti. Film protontokrát vykrádá trochu vetřelce a to hlavně útoky monstra které mi dost připomínalo monstra z novějšího filmu Krvavá hostina. Corman a jeho produkce je božská není šance se u ní nudit ale jen sedět čučet a jet do jeho dalšího filmu. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

V roku 1989 bolo poriadne veselo, po relatívne nedávnom masívnom a predovšetkým komerčne úspešnom útoku na americké kiná, sa do distribúcie dostalo niekoľko snímok parazitujúcich na téme skupinka ľudí vs. skupinka iných, ľuďom nie príliš priaznivo naklonených bytostí. Na rozdiel od Deep Star a Leviathana, však tvorcovia vedený Rogerom Cormanom nevstupujú pod hladinu oceána (to už spravil v inej svojej produkcii z toho istého roku pod názvom Lords of the Deep) ale do podzemných priestoroch, kde sa poslední ľudia uchýlili po globálnej katastrofe, a našli tu útočisko pred krvilačnými aliens (pardón Gargoyles). Aj keď ide o plagiátorstvo ako hrom, nemožno uprieť isté dávku zručnosti, asi najznámejšou scénou z votrelca je pôrod a tak čo si ho tu nezopakovať hneď dva krát, ten prvý sa stal asi najsilnejším okamihom tohoto filmu. Aby sa nepovedalo, scenár obsahuje aj mierne odchýlky od predlohy, niet tu mačky ale psa a nie je tu tak silná ženská postava, akou bola seržantka Ripleyová. Debutant na režisérskej stoličke, Thierry Notz však (za nezištného prispenia scenáristu) nezvládol film ako celok, keď sa pátra po monštre, alebo sa niečo deje, stále sa nájde minimálne jedna postava, čo nič nerobí, len čumí, navyše, dvoch tretín postáv, na čele z Georgom Kennedym sa stihla táto podarená dvojica zbaviť expresne rýchlo, za necelých 25 minút. A to radšej nespomínam vzhľad gumového medvedíka, pardon monštrá. Ak by bol film kratší o takých minút, mohol by byť vcelku príjemným priemerným osviežením, tak to je len kúsok pre milovníkov Cormana či Concorde New Horizon.... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama