Reklama

Reklama

Temný Wales

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2016), 20 h 1 min (Minutáž: 89–96 min)

Tvůrci:

Ed Talfan, Ed Thomas

Hrají:

Richard Harrington, Matthew Gravelle, Gruffudd Glyn, Aneirin Hughes, Rhodri Miles, Ifan Huw Dafydd, Hywel Morgan, Lisa Palfrey, William Thomas, Dyfed Thomas (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Městečko Aberystwyth. Místo spalující krásy, které tady stálo už před staletími. Kosmopolitní univerzitní město leží na západním pobřeží Walesu, na hranici mezi Irským mořem a hornatou krajinou osamocených farem a těsně semknutých vesniček. Je to přirozená křižovatka dvou rozdílných světů, kde se dějiny, mýty a tradice střetávají tváří v tvář s moderní dobou. Za okouzlujícími výhledy a idylickým pozlátkem se však ukrývá nespočet hříchů. Žije se tady podle vlastních pravidel. Zloba a zášť hnisají jako ošklivá rána. A na každém kroku zůstávají hluboko pohřbená ničivá tajemství minulosti. Do Temného Walesu vstoupí detektiv šéfinspektor Tom Mathias (Richard Harrington). Osmatřicetiletý hlavní hrdina je geniální muž sužovaný problémy, který utíká před minulostí. Londýn vyměnil za potlučený přívěs na okraji města, kam se slézají pochybné existence s temným osudem. Jeho pravou rukou se stává inspektorka Mared Rhysová (Mali Harries). Třiatřicetiletá inteligentní žena musí bojovat se svými vlastními démony. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

carly 

všechny recenze uživatele

Bolo to ine. Take sivohnede, pomale, liezlo to pod kozu. Pacilo sa mi, ze kruh sa na koniec uzavrel. Hlavny hrdina bol zaujimavy. A aj vedlajsie postavy. A vsetky herecke vykony. Nie vsetky diely mali rovnaku kvalitu, ale bol iba jeden, ktory ma vyslovene nudil. Inak som bola vzdy napata. Prekvapena. Smutna. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

V tom poměrně velkém množství britských krimi minisérií musím se smutkem konstatovat, že Hinterland neuspokojil moje očekávání. Zřejmě na to mělo vliv i nevýrazné herecké obsazení a konkrétně Tomova postava mně byla záhadou až do samotného konce. Alespoň u něj bych si představovala větší vykreslení jeho postavy, potažmo jeho minulosti, které do jisté míry ovlivňovalo jeho občas zvláštní chování. Takže se smutkem, ale tentokrát to nad průměr nevidím. ()

Reklama

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Welshský Kurt Wallander v bohom zabudnutých lazoch na severe Welsu rieši hriechy miestnych vidiečanov, aby zabudol na svoju minulosť. Len DCI Mathias sa narozdiel od Kurta neutápa v alkohole, ale snaží sa vyvetrať hlavu pri behu po opustených kopcoch Welsu (niečo ako Lindenová z The Killing). Na nič sa to nehrá a nespolieha sa to na nejaké prekvapivé zvraty, alebo akciu (už iba to, že detektívy tu chodia bez zbraní) ale skôr na zaujímavých príbehoch (inšpirované z Welskej krimi minulosti), ktoré treba odhaliť a vyšetriť. Škoda, že tvorcovia držali po celú stopáž rúško tajomstva ohľadne minulosti hlavnej postavy a moc o nej nepovedali a kolegovia DCI Mathiasa sú plochí až beda a slúžia tu iba na vymieňanie viet s Mathiasom a oznamovaní nových stôp. O to viac sa teším na druhú sériu, ktorá bude osobnejšia a začne sa venovať aj ostatným charakterom. Poctivá televízna robota malej Welskej televízie so skvelým Richardom Harringtonom v krásnych lokáciach s depresívnou atmosférou a hudbou. Ak čakáte netrpezlivo na poslednú sériu Wallandera s Branaghom ako ja a chcete si skrátiť čakanie tak odporúčam. Pre krimi fanúšikov príjemné spestrenie v štýle Shetlandu alebo Broadchurchu. 7/10 ()

Maud164 

všechny recenze uživatele

Hinterland jsem si hodně užila. Pro milovníky klasických detektivek, britských ostrovů, nejlépe Walesu je to pěkný zážitek. Hltala jsem nádhernou syrovost přírody. Jedinečné je časté používání velštiny, takových seriálů moc není, a dodává pocit, že jste opravdu ve Walesu, obklopeni jeho lidmi, starými křivdami, historií. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ponuré, drsné, syrové. Atmosférická kriminálka, které na osobitosti dodává nezřídka používaná welština v dialozích a prostředí samo o sobě evokující stesk a samotu. Kromě seriálů, které oprávněně zmiňuje flyboyeda "Hinterland" svojí přímořskou, venkovskou atmosférou a netradičním týmem vyšetřovatelů připomíná třeba i sérii "Vera", ačkoliv tady je o poznání méně humoru a více brnkání na divákovy nervy - v tom dobrém slova smyslu. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (2)

  • Policajná stanica v seriáli je bývalý hotel Queens v meste Aberystwyth. Po zatvorení hotela sa až do polovice 90. rokov skutočne budova využívala ako mestská policajná stanica. (R...)
  • Ďáblův most, podle kterého má tato epizoda název, je neobvyklý, impozantní most, který se klene přes řeku Mynach ve vesnici Ceredigion ve Walesu, kde také probíhala část natáčení. To, co je neobvyklé, je to, že to vlastně není jen jeden most, ale rovnou tři mosty postaveny na sobě v různých obdobích. Nejstarší z nich byl postaven v letech 1075–1200, další v roce 1753 a poslední, železný most v roce 1901. (Trajektt)

Reklama

Reklama