Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 2
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (436)

OndwaK 

všechny recenze uživatele

Pomalejší, avšak skvělými postavami oplývající kariérní vzestup toho nejšílenějšího právníka v New Mexicu. Z Breaking Bad si bere skvělou atmosféru, kterou ale přecejen přetváří do lehce odlišné podoby. Je tu pořád dostatek emocí, tupých i prohnaných gangsterů, milionových podrazů a i pár zajímavých zvratů. Neustále ale člověk čeká, kdy se to pořádně rozjede, hlavní role jsou totiž opravdu slibné (Mimo Jimmyho samozřejmě Mike, Kim a Chuck) a věřím, že do budoucna to bude ještě o hodně lepší! (Hodnotím za první dvě série) 82% Update po páté sérii: Vlak se rozjel a seriál už si opravdu nebere servítky. Mistrovské dílo pana Gilligana, který se místy posunul i od nejlepšího seriálu na světě, Breaking Bad, ještě o něco dál. Bravo. Dnes už opravdu nemusí člověk do kina kvůli tomu, aby celou dobu vyjeveně balancoval na okraji sedačky a potil se napětím! Všechny postavy se neustále rozvíjejí, situace jsou pořád zajímavější a zajímavější a korunu tomu nasazuje chilli paprička jménem Lalo Salamanca! 93% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotiť po prvých dvoch dieloch mi príde scestné, ale nemôžem si pomôcť. From Breaking Brad to Saul Goodman.. Jimmy, válíš! Oproti Breaking Bad však ale nemám pocit, že by seriál potreboval úvodné časti/sezóny na rozbeh veľkej partie. U Better Call Saul sa jednoducho bavím od prvej minúty. 1. séria - 85% - Prvá sezóna má muchy, ktoré treba dobudúcna vychytať, ale po zrátaní plusov a mínusov ohlasujem pomerne slušnú spokojnosť. Určité diely boli fakt skvelé (02,06,09), iné zas pomerne nedotiahnuté (05,10), ale to tak už býva. V porovnaní prvej sezóny BB a BCS u mňa vyhráva Saul, takže nevidím najmenšie dôvod na to, aby som sa netešil na ďalšiu sériu. __ 2. séria - 90% ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Mít nějaké nesnáze nebo problémy se zákonem a bydlet v půlmilionovém Albuquerque, tak si určitě zavolám Saula Goodmana a ten už to nějakým určitě zákonným způsobem zařídí. Vidíme zde jeho cestu, jak se chtě nechtě protlouká různými procesy a setkává se s postavami, které můžeme vidět v budoucím seriálu Perníkový Táta. Je to dobře vymyšlený a propletený, aby to navazovalo.Jsou zde navíc dvě postavy, které neuvidíme v Pernikovém Tátovi, ale které tu hrajou důležitou roli, jeho švihlej starší alobal bratr Chuck a jeho skoro přítelkyně Kim Wexler. A taky uvádím jeden paradox, že i když se tento seriál odehrává před událostmi Perníkového Táty, tak se natáčel až jako druhý, tzn., že herci, kteří hráli v obou seriálech jsou zde starší. Těším se na šestou sérii..., ale zatím po pěti zhlédnutých sériích dávám 100%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síce Saul Goodman nebol práve najsympatickejšia postava seriálu Breaking Bad ako správne spomína Arsenal83 v konečnom zúčtovaní je Better Call Saul minimálne rovnako dobrý ako spomínaný Breaking Bad, ak nie ešte lepší, tak ako to vidia povedzme BrooksW.here či ALIENka_..Je ťažké ich porovnávať, kým BB mal 3 doslova nezabudnuteľné epizódy v BCS nie je žiadna, ktorá mi úplne že vytrela zrak, na druhej strane BCS nemal žiadne muchy, teda vyslovene nudné epizódy, kým v BB sa ich niekoľko našlo. BCS lepšie rozvíja charaktery aj vedľajších postáv, v niektorých momentoch oveľa lepšie pracuje s dejom, nemá žiadnu vyslovene iritujúcu postavu (aj keď Chuck či Howard k tomu majú blízko) kým v BB je ich viac, predovšetkým tých ženských postáv. BCS nemá Pekabbo, Phoenix, Dead Freight, má však Ignazia Nacha Vargu, veľa priestoru dostanú aj Lalo či Hector Salamanca, dokonca aj Don Eladio a napriek tomu že sa tu Hank, Walter a najmä Jesse Pinkman objavia naozaj iba sporadicky musím povedať že u mňa sú tieto seriály na približne rovnakej úrovni a jedná sa o dva najlepšie, aké som kedy videl. Aj keď v úvode vzťak Jimmyho a Chucka mnohých do deja nevtiahne od momentu keď na scénu prichádza Mike je to už iba lepšie a lepšie s doslova epickým záverom. Človeku je až ľúto že to skončilo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První série: Upřímně, když jsem slyšel, že budou natáčet prequel zrovna o Saulovi, tak jsem moc nevěřil v úspěch tohoto seriálu s tím, že po pár dílech to zanikne, protože pro mě Saul byl zábavná, ale ne zrovna zajímavá postava. Jsem docela rád, že jsem se spletl, protože Bob Odenkirk dokázal Saulovi vdechnout život a udělal z postavy, která byla vedlejší něco, kolem čeho můžete napsat (plnohodnotný) seriál který bude fungovat. Podle závěru první série to vypadá, že to nejlepší nás teprve čeká, takže s maximem počkám, nicméně už teď se na druhou sérii těším a musím zopakovat, že jsem hodně rád, že jsem se zmýlil. Tenhle seriál není jen o "ždímání" značky Breaking Bad, který ve své první sérii taky nebyl až tak geniální, jak v těch dalších, takže věřím tomu, že to nejlepší teprve přijde. 85 %. ()

Galerie (1 471)

Zajímavosti (90)

  • Mesa Verde je banka, která se objevila již v seriálu Perníkový táta (od r. 2008). Walter White ji používal na placení účtů za svoji léčbu. (Axarus)
  • Názvy epizod 2. série jsou "Switch", "Cobbler", "Amarillo", "Gloves Off", "Rebecca", "Bali Ha'i", "Inflatable", "Fifi", "Nailed", "Klick". Když se dají dohromady jenom první písmena, dostaneme F-R-I-N-G-S-B-A-C-K (Fring je zpátky), což je odkaz Na Guse Fringa, který hraje důležitou roli v seriálu Perníkový táta (od r. 2008). (Axarus)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama