Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 1
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele dO_od k tomuto seriálu (7)

Série 2 (2016) (S02) 

// Saul není vyloženě nudný seriál. Má fajn postavy, vynikající technickou stránku spojenou s precizním až téměř filmovým lookem a sem tam skvělé scény. Ve druhé řadě bych je ale asi zvládl spočítat na prstech jedné ruky. Problém je, že děj se točí neuvěřitelným způsobem v kruhu, charaktery se málokdy někam posouvají a když už, během další epizody to zase vypadá, že se vrací ke svému původnímu stanovisku. Což prostě není zábava a není něco, co by si bezmála dokonalý svět Heisenberga zasloužil. Srovnávat Saula s Breaking Bad bylo vždycky o hubu a nikdy příliš fér, nicméně někdo to dělat musí a já se omlouvám ale tohle je fakt o několik úrovní níž, než bylo drámo o metamfitaminovém králi Walteru Whitovi. Nedivím se lidem, kteří na tomhle fakt neujíždějí. Naopak, po druhé řadě se k nim začínám hrdě hlásit. 6/10 ()

Lucerna (2017) (S03E10) 

// Bye, Chuck. Fuck you, Chuck. Konečně. Mimochodem, ne, že by třetí série BCS nebyla zatím tou nejlepší, ale pořád nemám pocit, že by se v tom seriálu něco zásadního přihodilo. Narozdíl třeba od Breaking Bad, které bylo taky pomalé, ale ve třetí řadě už rozhodně pár "holy shit" momentů scenáristé láskyplně naservírovali. Tady nic. Proč. ()

Série 5 (2020) (S05) 

// Pátá série aneb z 0 na 100 během tří epizod. Zatímco čtvrtá série ještě stále byla jakž takž dohra toho, kde se vzal a co přecházelo Saulu Goodmanovi - tedy pasáž, která byť scénářem i režií vysoce kvalitní, mě tempem a dějem fakt nijak zvlášť nebavila, počínaje pátou sérií se najíždí na těžký Breaking Bad vibes, zejména z pozdějších infarktových řad, a najednou to celé dává zase o něco větší smysl. Užíval bych si od Gilligana a Goulda spin-off o mexických kartelech s Lalem a spol. víc? Asi jo. Na druhou stranu ta zločinná sféra v kontrastu s čím dál zajímavější postavou Kim Wexkler má taky něco do sebe, a byť panáček Saul v centru všeho dění není zdaleka tak cool figurka, jako byl svého času Heisenberg, je to paradoxně skvělý výkon Boba Odenkirka, který to celé zdánlivě nesourodé vyprávění pojí krásně dohromady. Fakt si to užívám a nájezd na šestou závěrečnou sérii je tu více než slibný. 9/10 ()

Série 6 (2022) (S06) 

// All hail the king, Vince Gilligan. Seriálový Saul, stejně jako Breaking Bad, zůstal bitter-fucking-sweet till' the end, kdy předvedl jedny z nejlepších hereckých výkonů (Bob Odenkirk a Rhea Seehorn budou zasypáni cenami), lahodil oku neskutečně hravou a vynalézavou režií a střihem, a nakonec vše zabalil do jednoho z nejuspokojivějších finále, co kdy televizní historie nabídla. Albuquerque, Nové Mexiko, budeš mi chybět. ()

Podle plánu (2022) (S06E07) 

// Je na čase do filmového a seriálového slovníku zařadit slovo "odhankovat". Například v téhle epizodě Gilligan už zase odhankoval moji oblíbenou postavu, parchant. ()

Nippy (2022) (S06E10) 

// Kdybych někomu měl pustit jeden díl BCS bez znalosti čehokoli, byl by to tenhle. Fantastický. ()

Slzavé údolí (2022) (S06E12) 

// For the love of god, give her the fucking Emmy! ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama