Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 2
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele H34D k tomuto seriálu (1)

Volejte Saulovi (2015) 

Zpočátku působí seriál dost rozpačitě, řekl bych, že jediným společným jmenovatelem s Breaking Bad je postava starého Mike. Samotný Saul je vykreslován trošku odlišně, jeho křiváctví je svým způsobem nevinné, anebo jiným způsobem odpustitelné, někdy až roztomilé, neboť seriál odhaluje dobré úmysly, které stojí na pozadí. Trvá to, než vám charakter Saula přiroste k srdci, ale stane se to. Minimalistický příběh a pomalé tempo si však na prvních dvou sériích bere svou daň, jsou totiž citelně slabší. Atmosféru však má seriál od počátku do konce výbornou, je zde spousta zvláštních, někdy až uhrančivých momentů, kdy se toho na obrazovce mnoho neděje, ale budují se pocity - pocity o životě v prašivém Novém Mexiku, kde prosťáčci jezdí otřískaným autem podél prérie a chtějí si taky ukousnout svoje sousto amerického snu. Třetí série je mezník a od čtvrté začíná ta pravá jízda. Charaktery mají jasnější kontury, do popředí se dostane také úžasná Kim a plány drogovéko kartelu se začínají realizovat. Těžké seriál hodnotit jako celek, protože první dvě série jsou stěží za 4*, ale od 4. řady nahoru to začíná být naprostá dokonalost, která se plně vyrovnává svému duchovnímu otci Breaking Bad... 9/10 ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama