Reklama

Reklama

Good Kill

Trailer 3

Ak v boji nikdy nestojíte tvárou v tvár nepriateľovi, ako dokážete čeliť sám sebe a svojim démonom? V minulosti major Thomas Egan (Ethan Hawke) lietal v stíhačke a bombardoval Irak. Teraz sedí pri počítači v Nevade a zabíja ľudí v cudzích krajinách, kde ich strýko Sam odsúdil na smrť pomocou diaľkovo ovládaných dronov. Potom sa vracia ku svojej rodine na predmestie Las Vegas, kde ho namiesto útechy, porozumenia a lásky čaká len peklo s deťmi a manželkou (January Jonesová). Neustále rastúci počet zabijackých misií, obrovské vedľajšie škody a predovšetkým zbytočne zabití civilisti – to všetko zanecháva na psychike bývalého pilota nezmazateľné stopy. Postupne začína pochybovať o zmysle svojej práce a jeho osobná kríza vyvrcholí, keď velenie nad vojenskou základňou prevezme CIA. (TV JOJ)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (68)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ethan Hawke vstane, jde do práce, rozstřelí pár ručníku a jde domu. Druhý den vstane, jde do práce, rozstřelí pár ručníků a jde domu. Třetí den vstane............ a tak pořád dokolečka. Jo, občas mu to zaskřípe s manželkou, sem tam se najde nějaká pochybnost, proč to všechno vlastně dělá a pořád ho provází deprese z toho, že jako pilot už může řídit jenom drony, ale to všechno se děje jakoby mimochodem a ústředním motivem je ta rutina. Alespoň mě to tak připadalo. A koukat hodinu a třičtvrtě na to, jak někdo chodí do práce, to mě fakt nebere. 30% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisér A. Niccol robí zaujímavé filmy, jeho Gattaca ma zaujala a aj v iných filmoch ponúka neotrepané a originálne príbehy. Predpokladám, že s hercom E. Hawkeom sú priatelia. Good kill je pomerne malý a komorný film, určite zaujímavý, ale celý čas čakáte, že teraz sa niečom stane, minimálne v závere sa to všetko zmení...Ono sa naozaj niečo stane, no to čo pilot Tom Egan nakoniec urobí je divákovi jasné od prvého momentu, čo sa problém nadhodil. Takto mi to prišlo, že vrchol filmu urobili z niečoho, čo v iných filmoch riešia ako úplne bežné veci. Samozrejme, že tento prístup je podstatne reálnejší, ale potom to chcelo možno ešte viac sa zamerať na jeho nie celkom vydarený rodinný život. Celkovo fajn, ale čakal som trochu viac. 60%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niccol boduje najmä pri scénach, ktoré hovoria obrazom. Čiže najmä panoramatické zábery Las Vegas v jeho okolí, prípadne Thomasov pozemok. Tie evokujú miesta terčov na pomerne rozsiahlom území blízkeho východu. Bohužiaľ, aby film a jeho posolstvá pochopil každý, dostavuje sa doslovnosť. Postavy sa zase rozprávajú, ako keby vo svojom zamestnaní robili prvý týždeň a objavovali jeho "nečakané" úskalia. Ale beriem to, pretože ide o závažnú a najmä veľmi aktuálnu tématiku, aká tu ešte nedávno nebola. Niccol sa rozhodol, že nenakrúti film o jednej akcii (viď napínavejšie Oko v oblakoch), dramatizácia ho nezaujíma a ja to beriem. Len mi tento artovejší prístup neladí so spomínanou doslovnosťou. Bolo preda jasné, že o trhák nepôjde. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, Andrew Niccole, vždyť jsi vždycky měl na víc než na standardní průhlednou politickou moralitu. I když nepopírám, že je vždycky fajn mít možnost podívat se i jinde než v prostém dokumentárním filmu dovnitř sofistikovaně zadrátované unimobuňky, ze které se odpalují Pekelné Ohně na druhém konci světa, aby poslaly "nepřátelské kombatanty" k tomu jejich Alláhu Akbarovi ideálně ještě předtím, než se dostanou na dostřel k někomu z "našich". Zvlášť když to svým vysokým standardem doprovodí Ethan Hawke s Brucem Greenwoodem. Ale proč proboha ta zoufalá náplň s vyhořením, rozpadem manželství, a dvěma fešnými ženštinami? Tohleto všechno už jsme viděli mockrát, a jediné, co je tu jinak, jsou právě ty drony. Takže za mě víc než jen mírné zklamání. Solidní řemeslo, ve kterém dobří herci nemají moc co hrát - a to je na režiséra Gattacy a Obchodníka Se Smrtí setsakra málo. 60% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to zrovna thriller, ale spíš komorní válečné drama vojáka, který bojuje na dálku s nepřítelem a na blízko sám se sebou a vlastním okolí. Hawke už standardně zvládá role psychicky nevyrovnaných postav, ale už by to možná chtělo trochu změnit parketu. Nicméně film je to zajímavý a celkem i k zamyšlení, ale přesto to není kdo ví jaká filmová událost. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film debutoval na filmovom festivale v Benátkach, kde mal veľký ohlas. (chesterko)
  • Film se natáčel v Novém Mexiku v USA. (rafix)

Související novinky

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama