Reklama

Reklama

Good Kill

Trailer 1

Ak v boji nikdy nestojíte tvárou v tvár nepriateľovi, ako dokážete čeliť sám sebe a svojim démonom? V minulosti major Thomas Egan (Ethan Hawke) lietal v stíhačke a bombardoval Irak. Teraz sedí pri počítači v Nevade a zabíja ľudí v cudzích krajinách, kde ich strýko Sam odsúdil na smrť pomocou diaľkovo ovládaných dronov. Potom sa vracia ku svojej rodine na predmestie Las Vegas, kde ho namiesto útechy, porozumenia a lásky čaká len peklo s deťmi a manželkou (January Jonesová). Neustále rastúci počet zabijackých misií, obrovské vedľajšie škody a predovšetkým zbytočne zabití civilisti – to všetko zanecháva na psychike bývalého pilota nezmazateľné stopy. Postupne začína pochybovať o zmysle svojej práce a jeho osobná kríza vyvrcholí, keď velenie nad vojenskou základňou prevezme CIA. (TV JOJ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (68)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Režisér A. Niccol robí zaujímavé filmy, jeho Gattaca ma zaujala a aj v iných filmoch ponúka neotrepané a originálne príbehy. Predpokladám, že s hercom E. Hawkeom sú priatelia. Good kill je pomerne malý a komorný film, určite zaujímavý, ale celý čas čakáte, že teraz sa niečom stane, minimálne v závere sa to všetko zmení...Ono sa naozaj niečo stane, no to čo pilot Tom Egan nakoniec urobí je divákovi jasné od prvého momentu, čo sa problém nadhodil. Takto mi to prišlo, že vrchol filmu urobili z niečoho, čo v iných filmoch riešia ako úplne bežné veci. Samozrejme, že tento prístup je podstatne reálnejší, ale potom to chcelo možno ešte viac sa zamerať na jeho nie celkom vydarený rodinný život. Celkovo fajn, ale čakal som trochu viac. 60%. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Komorní drama, že hrát jako videohru a přitom při zmáčknutí spouště někdo kilometry daleko umře, se musí dřív nebo později projevit na psychice. Zvlášť, když rozkaz zněl jasně "Muž z koženou brašnou nesmí projet", i kdyby co by. Není to ten klasický akční film ve stylu Černý Jestřáb sestřelen, spíš úplný opak. Zde to vře uvnitř člověka. Vyplouvají otázky na povrch jako: Co to vedeme za válku ? Jsme horší než teroristi a není to začarovaný kruh "Já zabiju 5, on zabije 10 lidí". ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol patří mezi mé oblíbené tvůrce, jeho filmy jsou většinou strhující a hodně mě baví. Bohužel tentokrát se to nepotvrdilo a já jsem dostal vcelku nudný a neakční film, který by rozhodně místo označení thriller měl mít nálepku drama, těžké drama. Obsazení je fajn, ale od spojení Hawke s Niccolem jsem čekal něco podobně dobrého jako je Gattaca. Zajímavý námět se tomu určitě nedá upřít, ale mohli to udělat přeci jen zajímavěji a více pro diváka. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Představte si, jak se asi cejtí bejvalá prodavačka v Tesku, která teď může akorát dohlížet na provoz u samoobslužných pokladen. Pořád slyší to omamný pípání zboží a sem tam někomu pomůže správně vsunout kreditku do přístroje, ale už to zkrátka není vono. Chudák Tom Egan to má možná ještě horší. --- Andrew Niccol je navzdory zdejšímu hodnocení zpátky ve vrcholný formě a jeho alternativní výklad vybraných akronymů (Christians in Action) nemá chybu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Ani se mi do tohoto projektu moc nechtělo. Trailer mě moc neoslovil. Přesto jsem si to jednoho dne bezmyšlenkovitě pustil a ono mě to do toho vtáhlo a celkem i chytlo. Rozhodně to není žádná velká pecka, přesto nejsem nějak pohoršen. Ty 4* bohužel dát nemohu, ale přesto se to celkem vyvedlo a na to 1 až na max 2 shlédnutí je to obstojná či odpočinková zábava. Příběh je prostý nebo snad žádný – jedno z toho. To ale není vůbec žádný problém. Sice se ve filmu děje furt to samé. Kdy se sedí hezky v teplíčku a odstřelují se protivníci. Může to působit nudně a nezáživně. Mě to přesto bavilo. Rozhodování a kladení otázek proč máme zaútočit na bezbranné a tak. Takže tu bylo celkem dost zajímavých scén, kdy bylo úkolem zlikvidovat i na oko nevinné lidi. Hlavní herec filmu Ethan Hawke to zvládl dobře. Jeho herecký výkon sice nebyl využit úplně na plno, ale ke konci snímku to už bylo trochu znát. Něco víc se začalo dít až když už se schylovalo ke konci, což je škoda. Kdyby to mělo svižnější tempo, trochu víc doladit scénář, mohlo to být ještě lepší. Hudba zde moc nebyla, ale nebylo jí moc třeba. Co k tomu dál dodávat ? Nenáročný film, který mi sedl. Výrazných chyb je tam minimum. Zázrak to není, ale to přece neva. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Novém Mexiku v USA. (rafix)
  • Film debutoval na filmovom festivale v Benátkach, kde mal veľký ohlas. (chesterko)

Související novinky

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama