Reklama

Reklama

Modern Times Forever

  • angličtina Modern Times Forever (Stora Enso Building, Helsinki)
všechny plakáty
Dokumentární / Experimentální
Finsko / Dánsko / Vietnam, 2011, 14400 min

Režie:

Superflex

Obsahy(1)

Jedná se o druhý nejdelší film na světě, který vytvořila skupina dánských umělců Superflex. Trvá 10 dní a skládá se ze záběru na helsinské sídlo společnosti Stora Enso, které se během několika dalších tisíců let rozpadne. Film byl původně promítán na budovu samotnou. (Cheeter)

Recenze (2)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Budova a lejno.¬         Ukázky v trvání od jedné minuty do dvou hodin je možno dohledati na internetu. Nápad samotný je zajímavý, jeho provedení není špatné, ale ani ničím zajímavé, jde o nátočet bez přidané hodnoty, prakticky samoúčelný; doba trvání (stovky hodin) je mimo jakoukoli rozumnou mez, ale patří k samotnému nápadu.¬                 Kdyby snímek zobrazoval postupné rozpadání krásného velkého lejna a trval hodinu nebo dvě, uvažoval bych (ovšem záleželo by na velikosti přidané hodnoty) o hodnocení o stupeň vyšším v případě, že by byly dovedně zakomponováni herci z říše hmyzu — velké barevné masařky, tuční bílí červi, hovniválové, a další fenomenální umělci. ()

BazzoxCZ 

všechny recenze uživatele

Měl jsem možnost vydět 20minut ale to nemení na tom že to byla nuda :D Ale dávám pět za to že to steží někdo dokouká aniž by usnul :D ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Se svými 240 hodinami (cca 14 400 minut) se v době uvedení jednalo o historicky nejdelší film. (Karlos80)

Reklama

Reklama