Reklama

Reklama

Vojtěch Dyk, Kurt Elling a B-Side Band

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2014, 52 min

Režie:

Roman Petrenko

Hrají:

Vojtěch Dyk

Obsahy(1)

Mimořádný koncert z pražského Kongresového centra. Zpěvák a herec Vojtěch Dyk patří k nejvýraznějším talentům své generace. V posledních letech na sebe upozornil mnoha počiny v oblasti hudby, divadla, televize i filmu. Turné s brněnským B-Side Bandem, které se uskutečnilo na podzim roku 2012, se setkalo s mimořádným ohlasem veřejnosti a jednotlivé koncerty probíhaly ve vyprodaných halách po celé ČR. Vojtěch Dyk se představil s repertoárem největších hitů éry jazzu a swingu s plnohodnotným doprovodem klasicky obsazeného bigbandu. Spolupráce se stejným orchestrem pokračovala i v zimě 2013. Turné tentokrát vyvrcholilo dvěma koncerty v pražském kongresovém centru, kde spolu s Dykem vystoupil také americký vokalista Kurt Elling, který patří k mezinárodní špičce jazzových umělců.
Záznam koncertu byl pořízen 6. prosince 2013 a divákům zprostředkuje skutečně výjimečný zážitek ze skvělého jazzového a swingového hraní, stejně jako z vynikajících výkonů obou vokálních sólistů (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nemožné sa stalo skutočnosťou, a český fenómen Vojtěch Dyk sa na jednom pódiu zišiel s jazzovou osobnosťou svetového formátu Kurtom "Nixonom" (ako ho rád kvôli jeho štýlu obliekania a účesu volám) Ellingom. Celý koncert sa niesol v znamení výnimočnej hudby žánrovej hudby v sprievode orchestra B-Side Band, a za najlepšiu časť pokladám Dykove improvizované hlasové kreácie a krátky "contest" s Ellingom, ktorý som si nesmierne užil. Týmto sa chcem poďakovať ČT art za sprostredkovanie výnimočnej hudobnej udalosti jesennej sezóny 2012. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kultivovaná inteligentní hudba s odpovídajícími protagonisty. 28letý renesanční charismatický Vojtěch Dyk zpívá, až srdce usedá. Jeho jamoidní poloimprovizace s hudebníky i s hostem, 46letým Kurtem Ellingem, světovou špičkou svého oboru, je prostě parádní. ()

Reklama

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Muzice a muzikantům by asi nebylo nějak co vytknout, Vojtěchovi Dykovi asi také nelze upřít pohybové nadání a charisma působící na puberťačky i jejich babičky, ale ten zpěv prostě zní, jako by spolu zpěvák Chinaski a syn Jana Krause měli potomka. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama