Reklama

Reklama

Život jedné březí prasnice...

(neoficiální název)
  • USA Gestation Crate Pigs, Locked Up Hell
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2014, 3 min

Obsahy(1)

Plastelínový príbeh odhaľuje pravdu o tom, čo konzumujeme a aké to má následky pre niekoho iného... Vytvoril vtedy iba 13-ročný Kyle Kelleher. (whack)

Recenze (7)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento krátký film že natočil 13letý kluk? Like, seriously? Tak přece jen se mezi dospívající generací digitálního věku najde i někdo, kdo dokáže svět okolo sebe vnímat a ještě o tom natočit i snímek, který bolí tím, jak je realistický. Drsné, smutné a bohužel pravdivé. Chtělo se mi brečet. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Známý, ale málo veřejný pohled do života prasátek. Bohužel slouží jen k tomu jedinému - nakrmit nás. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tento animák je o to desivejší, že 13 ročný chlapec to vidí tak ako to naozaj je a mnohí dospelí sú zaslepení. Na svete však vždy budú ľudia, ktorým zvieratá sú ľahostajné a to mäso budú jesť tak či tak. myslím si, že tento problém sa nedá odstrániť natrvalo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Šikovný klučina. Když si vzpomenu, jak jsem v 13 letech mrhal časem já, tak se musím tiše zastydět. Příběh neopoodhaluje pranic nového. S nehezkým životem prasátek a dalšího dobytku, je zřejmě seznámen takřka každý obyvatel naší planety. Nicméně dětské pojetí a tón hlasu autora, činí děj mrazivějším a poměrně netradičním. Já prasátka až tak rád na talíři nemám, ale papám zase jiná zvířátka. A papám je více, než bych je papat musel. Je mi nesmírně sympatické, když se někdo pokouší bojovat za práva němých tvorů, kteří za sebe nemohou bojovat sami. Tento pokus však nemá potenciál způsobit nic jiného, než to, že se na chvíli zamyslíte nad svým každodenním jídelníčkem. Slabší 3 kousky. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je velice obdivuhodné, že za tímto kraťasem stál teprve třináctiletý a očividně velice vnímavý chlapec, který vytvořil vskutku syrový exkurz za zdi jatek. Divákovi se během tří minut dostane pohled na krvavý koloběh života prasat - od selátka až po zvíře připravené na jatka. Poselství filmu je nad slunce jasné, zpracování poněkud pokulhává, avšak je nutné brát ohled na věk tvůrce. ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...skvělý nápad, skvělé zpracování, silná výpověď... pokud může třináctiletý člověk vnímat a konat takto, pak máme naději... ze srdce děkuji ()

Reklama

Reklama