Reklama

Reklama

Jake Davis (Russell Crowe) se musí po tragické smrti své manželky sám postarat o jejich pětiletou dcerku Katie (Kylie Rogers). Jake je slavný spisovatel, držitel Pulitzerovy ceny, který trpí depresemi a duševní poruchou. Po smrti ženy svádí boj nejen sám se sebou, ale i s výchovou Katie. O 25 let později. V dospělosti Katie (Amanda Seyfried) žije se svým přítelem Cameronem (Aaron Paul) na Manhattanu. Jejich vztah se potýká s problémy. Amanda bojuje s vnitřními démony, kteří ji pronásledují od jejího problematického dětství. Film Otcové a dcery zachycuje vztah dítěte a rodiče, kteří se v průběhu let odcizili. Přes staré křivdy a rány, které během života utržili, se snaží znovu k sobě najít cestu... (Bioscop)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (194)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Gladiátor to opět dokázal, přestože zfotrovatěl, nabral několikero kil a zestárl, což mu však ani za mák neubírá na kvalitě, a opět mě dostal. Tentokrát s velkým přispěním krásné a zdatné Amandy. Jinak typická rodinná vztahovka, a praní se s vlastním osudem. Dosti předvídatelné, takže mínus, ale zase tu máme prolínání dějových os, takže plus. A výsledek? Žádná nuda, pěkný emoční prožitek a nějaké to dojetí. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě se nejvíce líbilo dětství v podání Kylie Rogers, protože ta holčička byla pro mě tak přesvědčivá, že mi je líto, že se postupně dostala do takové situace, ve které se poté plácala....Určitým způsobem jsem té dospělé Katie rozuměla...Něco mi na ní bylo neskutečně blízkého, ale zároveň to muselo být ohromně destruktivní...Na to, jak dopadne otec, jsem s napětím čekala a měla jsem trošku jinou představu..ale na druhou stranu - ok, možná lépe. Ten film je hodně smutný, hodně k zamyšlení, ale za mě zároveň průměr. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Potřeboval sem si už fakt akutně ostříhat nehty na nohou a tahle ufňukaná píčovina přišla jak na zavolanou. Není to úplná urážka, leč jsem zaboha nedokázal přijít na to, o čem to je. Ale jako fakt. Navzdory tomu však mnoho jednotlivých elementů bylo celkem inspirativních. Například kdo kdy nakecal Aaronu Paulovi, že umí hrát? Proč o dvacet pět let starší Diane Kruger vypadá ve skutečnosti o dvacet pět let mladší? Kde Amanda Seyfried sebrala Homerovu make-up brokovnici? Proč Shane Hurtbutt kamerově exhibuje v tomhle velkolepě přízemním snímku? Otázky, samé otázky... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Otcovia a dcéry ma oslovili, ich atmosféra a tempo rozprávania mi sadli, napriek tomu mám dojem, že v nich niečo málo chýbalo. Dve dejové línie v dvoch časových rovinách sú dobrý nápad. Každá má svojho hlavného hrdinu, ktorý sa tak trochu chová ako slon v porceláne. Väčší problém je s dospelou Katie, ktorá mala množstvo času sa vyrovnať so životnými stratami ale nestalo sa tak, čo najviac cítiť v momente, kedy sa neuvážlivo vzdáva všetkého pekného, čo si vybudovala a mal som dojem, že scenárista proste potreboval mať hrdinku v druhom obrate na dne, namiesto toho, aby bol tento čin dostatočne zmotivovaný. Oba príbehy sú aj mierne predvídateľné, ale funkčné. Mierna dilema v hodnotení, sme ale vysoko v červených číslach, tak si dovolím dať iba tri hviezdy. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé, ne však překvapující drama o ztroskotaném taťkovi a dceři, která má problémy se závazky. Ještě nejsem rodič, takže s Russieho postavou jsem se zcela ztotožnit nemohla, ale s postavou Amandy ano. Také mám své zkušensti v tahání lidí za nos, naštěstí jsou ty dny už dobrých pár let ze mnou :). Co mi ale unikalo byla souvislost mezi rodinou tragédií a neshopností se vázat - tyhle dvě věci mají podle mě trochu jiné původy, ale možná to nebylo podstatné. V tom případě však mohli natočit dva filmy - jeden o Jacku Davisovi a jeho záchvatech, a druhý o Katie a jejích úletech. A protože Russella naprosto zbožňuji, jen kvůli něj dávám o hvězdničku navíc. Ne za maniodepresivní záchvaty, ale za epizodu s topením, která mi vyrazila dech ve filmu, který mě skutečně neoslovil, byť jsem do něj vkládala naděje. 68% ()

Galerie (150)

Zajímavosti (3)

  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)
  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)

Reklama

Reklama