Reklama

Reklama

Příběh se odehrává v Anglii na počátku 20. století. Maud Wattsová už od dětství pracuje v londýnské prádelně. I přes drsné a nerovné pracovní podmínky se vypracuje na mistrovou. Je vdaná a má jednoho syna. Vše se změní ve chvíli, kdy se náhodou zaplete do protivládního protestu sufražetek bojujících za volební práva žen. Maud nejprve ze zvědavosti a postupně čím dál aktivněji propadá tomuto boji a úsilí získat stejná práva jako muži. Zároveň se jí ale v důsledku toho začne hroutit spokojený rodinný život. Je několikrát zatčena, přichází o domov, muže i syna. I když je všemi opovrhovaná, dál vytrvává ve svém boji. Boj za volební právo žen a jejich zrovnoprávnění s muži bude v Británii pokračovat ještě další dvě desetiletí. (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Ivi06

Ivi06 (hodnocení, recenze)

DramaQueen

Naprosto stejná reakce, já pane bože doufám, že je to vtip... :D Každopádně na toto téma se mi asi líbil víc film Andělé s ocelovým hlasem, jiná země a jak se píše v obsahu- snaha o vymezení se vůči hnutí sufražetek...ale pořád tu máme téma práva volit. Nejemotivnější a nejabsurdnější scéna pro mě byl moment kdy otec dává syna k adopci, protože nezvládá, to se mi dělalo špatně. Ale jinak tak trochu nemastné a neslané, neurazí, ale nic nového to podle mě nepřineslo.

DramaQueen

DramaQueen (hodnocení, recenze)

Když jsem tu četla první komentář, začala ve mě vřít krev.  A pak jsem si všimla, že ho psal verbal a trochu jsem se uklidnila, že takový s prominutím ho*no je tu snad jen výjimečný. Že má tolik fanoušků, že jeho komentáře jsou všude tak vysoko, považuju za vtip a recesi, snad to NIKDO nemůže myslet vážně.

na příspěvěk reagoval Ivi06

niggle

niggle (hodnocení, recenze)

Khalia

Feministické klišé č. 1. Kdo kritizuje feminismus, neví, co to je. A kvalitu tohoto filmu těžko zhoršit. 

Derivace

Derivace (hodnocení, recenze)

https://www.youtube.com/watch?v=uuIkWL9blpo

tolik k těmhle děvkám. Většina vojáků v WW1 neměla volební právo, to si uvědomte. Ti kluci šli do mlejnku na maso a přišli o všechno aniž by volili elity kteří je tam poslal. Tyhle děvky si mysleli že jejich pohodlný život má váhu větší. Měli poslat je, do první linie.

Khalia

Khalia (hodnocení, recenze)

Koukám, že zde kritizující lidé absolutně nemají tucha o historii. Smutné.

Pokud nemáte rádi fily tohoto typu, nač se vztekat nebo kritizovat něco, čemu nerozumíte? Tím kvalitu filmu nezhoršíte (:

na příspěvěk reagoval niggle

tuntik

tuntik (hodnocení, recenze)

vypadá to vypadá, že z tohto filmu vyjde minimálne konkurencia pre Vickander na Oscary. Trailer super, teším sa na film.

Still_I

Still_I (hodnocení, recenze)

Emily Wilding Davison neskočila pod nějakýho random koně. Byl to králův kůň. A navíc se mu nic nestalo. Ale ona zemřela o pár dní později a jejího pohřbu se zúčastnily tisíce lidí.

niggle

niggle (hodnocení, recenze)

oli009

Nesnažím. Mimochodem, víte že existuje feministický pojem feminicida? Kam se hrabe taková genocida Židů za války, že...

niggle

niggle (hodnocení, recenze)

denulik

Děkuji za "novinku". Ale osobně se asi i nadále budu účastnit diskusí, kterých budu chtít:) Navíc, počuť, čítať alebo diskutovať o tom jistě budeme už brzy jinde:)

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Ježkovi voči. Objaví sa jeden film o sufražetkách a hneď okolo toho musí pár chlapov robiť veľka kriku, ako zase musia počúvať o diskriminácii žien. Mám pre vás novinku- odškrtnite si to okienko "sledovat diskuzi" a už o tom nebudete musieť počuť, čítať alebo diskutovať. Utrpenie skončí, aké jednoduché.

na příspěvěk reagoval niggle

Příspěvek byl smazán administrátorem.

oli009

oli009 (hodnocení, recenze)

niggle

Je to úplně stejné jako téma židů za 2. světové války. Pokaždé když člověk mluví o židech nebo o 2. světové, tak vždycky někdo zmíní jací to byli chudáci, a že jich zemřelo přes 8 milionů atd. Akorát že na toto téma už bylo natočeno tolik filmů, že by je stěží někdo dokázal spočítat. Nebo důchodci, ti také neustále vzpomínají na "staré dobré časy" nebo si stěžují, jak moc jsou nemocní nebo že ta mládež je dneska hrozná, a že za jejich časů tohle nebývalo. Takže bych řekla, že každý má něco o čem pořád mele a nesnaž se mi namluvit, že zrovna ty jsi tou jedinou posvátnou výjimkou.

na příspěvěk reagoval niggle

niggle

niggle (hodnocení, recenze)

denulik

No pokaždé když je řeč o "diskriminace" žen, což je hodně často, neopomenou stěžovatelky zmínit, kdy získaly volební právo, ať už je řeč o čemkoliv, takže ano, melou. Jak to souvisí s počtem filmů na dané téma?

Pro mě každopádně téma atraktivní, asi jako film o tom, že muži se zbavili povinné vojny nebo otroctví v továrnách... ale nechám se překvapit (tedy asi jenom těmi recenzemi).

na příspěvěk reagoval oli009

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

niggle

A melou o tom pořád? Koľko filmov o hnutí za volebné právo žien si doteraz videl? Lebo ja o žiadnom relevantnom neviem. Práve preto ma tento zaujal, je rozhodne prvý o ktorom som sa dozvedela. Je dosť možné, že bude tendenčný a čiernobiely, ale aspoň bude a možno umožní vzniknúť lepšiemu. Navyše opisuje počiatky hnutia, ktoré boli dosť radikálne a násilné a neviedli ktomu, že by sa muži len tak nechali. To trvalo ešte oveľa dlhšie. O to zaujímavejší je pohľad na ženy, ktoré sa vzdali v podstate všetkého a pritom vedeli, že v blízkej budúcnosti nemajú šancu uspieť- až ich ďalšie generácie.

P.S. možno ženy o svojich právach melú stále dookola preto, lebo sa ich nevedia dovolať.

na příspěvěk reagoval niggle

niggle

niggle (hodnocení, recenze)

No soudím jenom podle traileru, ale samozřejmě na to nepůjdu, to černobílé vidění a protimužská klišé ("jediný jazyk, kterým rozumí, je válka") mě odpuzují... Jasně, ženy přinutily muže, aby jim dali volební právo, násilím, a ti se najednou nechali :( Chtělo by to opustit feministická schemata. Ale jsem zvědavý na recenze.

niggle

niggle (hodnocení, recenze)

denulik

Co záleží na tom, kdy získaly ženy volební právo? Muži všeobecně ho na Západě získali cca 50-100 let dřív, no, a melou o tom pořád? (A v rodinách ho většinou nemají doteď.) 

na příspěvěk reagoval denulik

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Caminzind

Ftipný a sarkastický sú dve odlišné veci. Ďakujem za tvoj veľactený názor na kostýmy. Misia splnená, môžeš sa zúčastniť opäť nejakej inej diskusie k filmu, ktorý ťa vôbec nezaujíma.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Caminzind

Caminzind (hodnocení, recenze)

denulik , denulik

Seš ftipná, ale děravé ponožky už se dneska spíš vyhazují. Ženy mám jedině na mrdání, v domácnosti naopak mívají bordel, neumí vařit, neumí šetřit a jelikož rychle tloustnout, musí se často měnit za nové.

O čem je ten film, jsem ani nevěděl. Stačilo mi vidět ty trapné kostýmy a vím že bych si takovou kokotinu nikdy nedal.

na příspěvěk reagoval denulik

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Čo ako? Keď niekto označí film za blbost pro holky a buzny zjavne len kvôli tomu, že sa týka ženských práv (sorry, iný argument som nezaznamenala), potom asi nemá význam ho presviedčať o opaku. Nech si ďalej žije vo svojom machistickom svete.

na příspěvěk reagoval mates.dc, Caminzind

Příspěvek byl smazán administrátorem.

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Caminzind

Určite. Blbost pro holky, ktoré, mimochodom, vo Švajčiarsku získali volebné právo až po druhej svetovej vojne. Pretože sú hlúpe, precitlivené a nemajú logické myslenie. A preto nepotrebujú ani žiadne práva, múdri chlapi sa o ne postarajú. Takže škoda chodiť do kina. Zostaň doma, kde ti mamička alebo ženuška naservíruje večeru hodnu pána tvorstva a potom zaštopká všetky deravé ponožky.

na příspěvěk reagoval Still_I, Caminzind, niggle

Příspěvek byl smazán administrátorem.

jezurka42

jezurka42 (hodnocení, recenze)

Já si myslím, že Abi Morgan to rozhodně nezkazí. Mě se The Iron Lady líbila a ty kiksy, co ve filmu byly, si myslím zavinila spíše Phillida. Ale Suffragette má skvělou režii a ještě lepší obsazení. ;)

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

To se mi moc líbí, obsazení skvělé a jména scénáristky a režisérky jsou taky slibná.

na příspěvěk reagoval Ernia

Související novinky

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

17.11.2016

Letos se čtyřdenní přehlídka (24. – 27. listopadu 2016) v Uherském Hradišti zaměří na postkoloniální britský film a britské filmové novinky. Kromě dvou hlavních témat připravuje kino Hvězda poutavý… (více)

Reklama

Reklama