Reklama

Reklama

Monsieur Ripois

  • Velká Británie Knave of Hearts (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy románu Louise Hémona „Monsieur Ripois et la Némésis“ vypráví příběh záletného Francouze žijícího v Londýně, André Ripoise (Gérard Philipe). Andrého bohaté manželce Catherine (Valerie Hobson) dojde trpělivost s jeho avantýrami a požádá o rozvod. André mezitím dělí svou pozornost mezi její nejlepší kamarádku Patricii a sousedku Diane. Patricia (Natasha Parry) mu učaruje natolik, že se jí svěří se svou milostnou historií, zčásti kvůli tomu, aby ulevil svému svědomí, ale i proto, aby se předvedl a Patricii získal. Ta jeho zpověď vyslechne, a poté jej odmítne. To je však pro donchuana Ripoisova kalibru těžká rána. (vesper001)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Psychopati jsou zvláštní skupina lidí. V mozku jim chybí určitá propojení, díky čemuž prakticky necítí strach. Chybí jim základní morálka, zákony jsou jim lhostejné. Nemají brzdu, která by jim zabraňovala brát si to, co chtějí. Podvádějí a lžou, zneužívají druhé a výčitky svědomí ani pocit viny neznají. Skvěle manipulují s emocemi druhých lidí ve jménu vlastního zisku. Nemají partnery, jen doplňky, které lze kdykoli vyměnit. Člověk se vedle nich cítí velmi osamělý. Bývají šarmantní a atraktivní. Ve skutečnosti jsou to predátoři…“ Seznamte se, Andé Ripois. I přes svůj půvab se mi v této roli Gérard Philipe hnusil, což byl nepochybně účel. A pokud mi některé jeho vyznavačky mají za zlé tu lekci z psychiatrie, ať se znovu podívají na scénu, kdy nadšená Marcelle Andrému říká: „udělám tě nejšťastnějším mužem na zemi!“ A on se na ni jen útrpně a beze slova dívá, protože už má jasno, co jí v příští chvíli udělá... ()

Reklama

27maudit 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o Gérarda nejsem a nikdy nebudu objektivní. Zkrátka novodobý Don Juan. Tedy v tomto filmu. V životě ho nesvedla ani Gina, Merilyn či BB, Tedy prý. A že těch tehdejších krásek v náručí držel mnoho. A protože ve svých asi 32 letech byl zřejmě nejtalentovanější a nejkrásnější herec, který žil, není moc co dodat. Zahráno fantasticky, natočeno lehkou rukou, velkou část filmu se Gérard potuluje přeplněným Londýnem a nikdo si jej nevšímá. Pokud to byli už tenkrát všechno komparzisti, tak klobouk dolů. A zase mohu jen opakovat...u nás se v padesátých letech točily angažované sra..y, zato Francouzi váleli. Proč takové filmy nebývají v TV? Nebo jsou někdy kolem půlnoci na ČT Art a já holt o nich nevím? Ještě, že tyto filmy jde najít na netu a já celkem slušně umím francouzsky. A každému, kdo toto čte opravdu doporučuji film L´Idiot z roku 1946. Fakt zážitek. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Krome klasickeho mustru je zajimave, i kdyz z hlediska fungovani vnitrniho vesmiru ne moc smysluplne, presazeni deje do Londyna. Ale nejvetsi tahak samozrejme je Gerard a to, jak se zrovna jemu podari se prevtelit do tak nechutne postavy. A podarilo se mu to dobre, byl vazne odpudivy v kazdem smeru, a to je u GP co rict. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama