Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambrose je starý veterán z Vietnamu, ktorý pred pár rokmi prišiel o zrak. Nakoľko potrebuje občasný dohľad, jeho syn William ho presťahuje do uzavretej štvrte pre seniorov. Hneď v prvú noc po nasťahovaní do nového domu je "svedkom" brutálnej vraždy svojej susedy i milovaného psa, bez ktorého neurobil ani krok. Od miestnych ľudí a polície sa následne dozvedá, že jedenkrát do mesiaca prichádza za nevysvetliteľných okolností o život nejeden dôchodca. Nakoľko je Ambrose bývalým vojakom, rozhodne sa, že danej záhade príde na koreň. V stávke je totiž jeho vlastný život. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (62)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdybych se pořádně podíval na režisérovo jméno, nejspíš bych do toho nešel, ale neudělal jsem to a nedopadlo to zase tak špatně. Bavil mě zejména hlavní hrdina, nerudný válečný veterán stižený slepotou, který s vyvinutým čichem a mini rýčem odhalí přítomnost vlkodlaka a bez jakýchkoliv pochybností se na něj připraví. Ty přípravy a postoj nesnášenlivého dědka, to mě bavilo. Když pak přišlo na konečné účtování, tak jsem se musel smát. Vlkodlaci vypadají jak yetti křížený s gremlinem a jestli se zprvu zdálo, že Bogliano měl tentokrát k dispozici lepší rozpočet, tak masky to přinejmenším zpochybnily, ale zase tolik mi to celkový dojem nezkazilo. Dobrých vlkodlačích hororů je jako šafránu a tenhle k nim, s menšími výhradami, určitě patří. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vskutku - na prvním místě především drama osleplého veterána, kterého přiváží syn do odlehlé uzavřené čtvrti plné starých lidí na dožití. Když přijde o svého psa a zjistí, že podobné útoky se opakují každý měsíc, rozhodne se vzít spravedlnost do svých rukou. Ba co víc, rozhodne se zemřít tak, jak se na vojáka patří... Raději bych si dal čistokrevnou vlkodlačí žánrovku, jenže jich moc není. Sympatické je, že tvůrci vsadili na mechanické efekty a masky (v přepixelované době to vždy ocením). Horší je, že vlkodlaci moc hrůzy nenaženou. Gore efekty vcelku jdou - vytrhané vnitřnosti, kusy masa z rukou i krku, efektní rozstřely a další. Poslední čtvrtina filmu je pěkně našlápnutá a z dramatu se stává horror. Příznivci klasického vlkodlačího horroru si ale nejspíš film moc neužijí... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento vlkodlačí film mi byl doporučen a tak jsem si jej samozřejmě nesměl nechat ujít. Zvláště když jej má na svědomí Bogliano, o kterém jsem toho slyšel už víc než dost. Prozatím jsem měl od něj možnost vidět jen několik krátkometrážních snímků. No a tenhle chlapík mě přesvědčil, že točit celovečerní filmy určitě umí. Je sice pravda, že to nejlepší si pro nás schoval až úplně na závěr, ale Late Phases si získal mé sympatie hned od začátku. Především díky skvělému výběru představitele hlavního hrdiny (Nick Damici), který podal obdivuhodný a hlavně důvěryhodný výkon. Po úvodním mordu si však divák musí sakra dlouho počkat na další krvavou podívanou, protože příběh se spíše věnuje seznamování s jednotlivými vedlejšími postavami a atmosféra tak trochu stagnuje. Což někteří nemusí přijmout zrovna dobře. Zvláště když některé dialogy jsou trochu uspávající. Je však potřeba si uvědomit, že náš hrdina má jistý hendikep, kvůli kterému je velice důležité, aby se sžil se svým novým okolím. Navíc se krok za krokem připravuje na finální střet s neznámým útočníkem, kvůli kterému je nucen přijmout některá opatření a zvláště se pořádně vybavit. Tvůrci se tyto trošku nezáživné pasáže snažili alespoň obohatit o hudební vložku, která byla velmi dobře zvolená. Závěr nás však bohatě odmění za naší trpělivost a závěrečná řežba stojí za to čekání. Zvláště pak vlkodlačí proměna byla velmi dobře zpracována. Milovníci tohoto subžánru si jistě přijdou na své. Na druhou stranu je však potřeba i říct, že finální podoba vlkodlaka už tak zdařilá nebyla. Vlastně ani nevím, k čemu bych ty ksichty přirovnal, ale Lon Chaney Jr. se musel obracet v hrobě. 70% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Prvý sólový film, ktorý šikovný argentínsky režisér A. G. Bogliano natočil v americkej produkcii a opäť bez účasti svojho súpútnika, staršieho brata Ramira. Bogliano opäť nesklamal, ono do werewolf horroru sa nepustí hocikto - je to svojský subžáner, v ktorom môže filmár veľmi ľahko pohorieť, no on sa s tým popasoval skvele a potvrdil svoju remeselnú zručnosť. Podobne ako mnoho iných užívateľov csfd mám určité výhrady k maskám - trochu mi pripomínali tie z The Howling, hoci tam boli "veľkouchí" vlkodlaci predsa len desivejší než tí z Late Phases, ktorí miestami pôsobili až humorne. Fakt neviem posúdiť či v tom bol alebo nebol zámer tvorcov a istý pokus o odľahčenie, koniec koncom ak je niekto stará, vyšklebená držka v ľudskej podobe, prečo by mal vyzerať inak po premene na vlkodlaka? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení pramení hlavně z upřímné radosti, že už dlouho tu nebyl lepší "vlkodlačí" horor, minimálně od dob Dog Soldiers. Navíc pojatý takhle zajímavě a seriozně. Lehká spojitost by se tu však našla se Stříbrnou kulkou - s tím rozdílem, že klučinu na vozíku vystřídal slepý veterán. Tady však veškerá podobnost končí. Poté, co nevidomý hrdina přežije úvodní (imho parádně natočený) útok lykantropa, celý měsíc se připravuje na jeho návrat: v domě si propočítává kroky, klade pasti, nakupuje stříbrné náboje a brousí svůj rýč, který mu účinně nahrazuje slepeckou hůl. Skoro celou hodinu se tak divák musí obejít bez vlkodlaka, což sice jde na úkor akce, ale rozhodně ne napětí. Závěrečná patnáctiminutovka vám toto čekání ráda vykompenzuje, možná až měrou nečekanou. Pěkná hudba, skvěle zahráno, a co je nejdůležitější: masky a samotná transformace téměř fantastické. Jak jinak. Bogliano snad ani nedokáže zklamat. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama