Reklama

Reklama

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Neboj se, nebude to bolet. Prostě jen usneš...- Johnny Walters se po šesti letech vrací domů k matce a švagrové. V patách má ovšem detektivy, což zatím neví. Uvítání je bouřlivé, zejména s malým synovcem. Jenže Helen, půvabná švagrová, je zvědavá více, než je zdrávo, a tak postupně začne na Johnnyho v jejích očích padat stín podezření. Podezření, že Johnny se dopustil nějakých strašných činů... Popravdě původní film si ani neuvědomuji, zda jsem viděl, každopádně se na něj nechystám. Tenhle remake má sympatickou stopáž, slušné herce a krásné herečky, ovšem chybí mu to zásadní - atmosféra a napětí. Jen hudba, převážně hoboj, se trochu snaží navodit temnotu, ale i konec je tak rychlý, že se člověk ani nestačí vyděsit. Z hororu tu tedy není ani zbla. Průměrné a nudné drama, jakých jsou spousty... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový Remake Hitchcockova Shadow of a Doubt. Chybělo tomu větší napětí nebo prokreslenost postav a hlubší vysvětlení Johnnyho šílenství než jen rána do hlavy v dětství. ()

Reklama

ad142 

všechny recenze uživatele

Remake výborného Hitchcockovho noiru Shadow of a Doubt z roku 1943, v ktorom zaujme Charles Drake v úlohe strýka Johnyho, a ktorý dokonca podľa mňa prekonal postavu strýka Charlieho z pôvodnej verzie, kde ho vtedy stvárnil Joseph Cotten. Tvorcovia rezignovali na postupne narastajúce dusno originálu a zvolili si oveľa kratšiu minutáž, takže tamojšie charaktery sú síce oveľa menej prekreslené, čo však v konečnom dôsledku celkovo pridalo na údernosti celého príbehu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama