Reklama

Reklama

Semena času

(festivalový název)
  • USA Seeds of Time (více)
USA / Dánsko / Itálie / Norsko / Peru / Rusko, 2013, 76 min

Obsahy(1)

Neúroda způsobuje nepokoje a hlad, stupňující se změny klimatu dopadají na zemědělce na celém světě. Zároveň zemědělci přicházejí o tisíce let staré odrůdy plodin, které jsou schopné těmto vlivům vzdorovat. Chystá se pořádná bouře a zemědělec-průkopník Cary Fowler závodí s časem, aby zachránil budoucnost našich potravin. Díky filmu můžeme sledovat jeho zapálené putování z Říma do Ruska a nakonec až za polární kruh, kde zakládá jednu z nejzabezpečenějších bank na světě – semennou banku na Špicberkách. (MFF AlimenTerre)

(více)

Recenze (2)

sportovec 

všechny recenze uživatele

V moři informačního odpadu-spamu se divák dozvídá velmi podstatnou zprávu o pozoruhodné instituci nadčasového významu. Ať budeme kýmkoli, jíst musíme, chceme-li žít. Nenápadné místo v katastru hlavního a v podstatě i jediného města Špicberk na rozhraní ruského a norského světa na dosah severního pólu. Kdo o tom ví včetně skutečnosti, že i to je v tomto případě spolupodnik Evropské unie? ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ve zmatku vědeckých a pseudovědeckých prohlášení a názorů týkajících se změny klimatu, je třeba tuto hypotézu přijmout a začít se podle toho chovat nejen na vědecké, ale i občanské úrovni. Pokud nebudou tak výrazné a zásadní, jak se většinou předpokládá, tím líp pro nás. - Práce Nikolaje Vavilova a jeho následníků (Cary Fowler, jeho přímí či nepřímí spolupracovníci a amatérští uživatelé a budovatelé semenné banky z Chile či odjinud) může být nápomocná víc než si myslíme. Zde je to pravé sci-fi. ()

Reklama

Reklama