Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dosti výjimečný filmový počin, který zaujme okolnostmi natáčení i samotným zpracováním. Jednoduchý děj je zasazen do nádherných liduprázdných horských lokací, které mají hlavní náladotvorný podíl na celkové působivé atmosféře. Některé záběry a scény jsou naprosto neuvěřitelné (líhnutí orlích mláďat z vajec, lavina, záběry z orlí perspektivy, západ slunce v horách, lov kamzíka nebo co to bylo...) a celkově na mě tento film udělal hodně impozantní dojem, ačkoli jsem k němu zpočátku přistupoval poněkud skepticky (rodinné filmy z přírody přece jenom příliš nevyhledávám). Obsazení se asi nic vytknout nedá, Reno drží svůj standard (ačkoli herecký prostor jeho postavy zde není příliš velký), Tobias Moretti je pozoruhodná rakouská obdoba českého nerudného Borise Rösnera, a ten španělský kluk Manuel Camacho je vážně talent. Osobně mě tak snad jen zamrzelo, že Bioscop uvádí film kvůli jeho zaměření na dětského diváka do kin výhradně v českém dabingu. (Je mimochodem zajímavé, že premiéra v ČR předchází premiéře v Rakousku i Německu, která je stanovena až na 28. ledna 2016 - čeští diváci tak mají možnost vidět film dříve než ti zahraniční). Velmi pěkný rodinný film, který by měl potěšit všechny milovníky přírody a ptáků a který by neměl v premiérách na konci roku zapadnut nepovšimnut - za sebe mohu film s klidem doporučit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky detsky prirodopisny film. Nieje to zle, ale nie je to môj styl filmu. Keby tam nehral Reno, tak o to ani nezavadim. Hra tu svojho klasickeho dobraka, ktory pomaha jednemu chlapcovi s vycvikom orla a zaroven komentuje cely film. Vdaka nemu sa to raz dalo prezit, ale aj tak som sa celkom nudil. Keby bolo v centre pribehu nejake ine zviera ale nejaky vtak mi bol dost ukradnuty. Ale kto ma rad jednoduche filmy o prirode, tak si uzije kopu nadhernych zaberov a bude spokojny. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto ohromující počin. Při sledování jsem měla až pocit, že režiséři si museli vypůjčit magický štáb z dokumentů BBC, nebo Discovery. Až nadpozemsky působí ty úchvatné přírodní scenérie, do výšky se tyčící hory a nedotčená příroda. A ta kamera je OMG. Všechny záběry na zvířata, a především na majestátní orly... to se přece nedá normálně natočit:) V zajímavostech je psáno, že snímek vznikal 8 (!!) let bez použití triků a zvláštních efektů. Tleskám pánům režisérům, protože ta dlouholetá práce musela být sakra makačka, ale výsledek je naprosto dokonalý. To musí být paráda. Žít si takhle uprostřed přírody, daleko od "hlučícího davu," daleko od "moderního", chaotického, technickými vymoženostmi přesyceného světa, který dává lidem svůj vlastní, zničující "spotřební" řád. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný rodinný film, ktorý sa hodí ak človek nemá bohvieako super náladu na komplikované veci. Príbeh chlapca a orla. Niečo ako Lessie vo vtáčej podobe. Hlavne niektoré zábery bol fakt super a krásne zobrazili majestátnosť tohto dravca. Osobne zbožňujem orly a na NG WILD si málokedy nechám uniknúť dokument o tomto vtákovi. Týmto si ma film hneď zo začiatku získal, aj keď scenár je dosť béčkový a veľmi priehľadný. Mne však išlo o tie super zábery a preto sa nehanbím tomuto filmu udeliť 4*. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Body dostává alpská scenérie v hlavní roli. Orli jsou super a na "kýčovité" záběry skalnatých velehor se můžu dívat celý den. Kluk ve vedlejší roli je však rozmazlený puberťák, který není sympatický vzhledem ani chováním. Sabotuje otci ubohou snahu o zajištění obživy a kdo ví, jak to bylo s tím požárem. Bez Hajného by nezachránil ani toho orla. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama