Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

whack 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny film, do ktorého boli nakoniec vsunutí herci a jednoduchý dej – tak na mňa tento film pôsobil. Zábery prírody sú krásne, ale niektoré zábery vyzerali ako hnusná inscenácia – keď lavína stiahla kamzíkov, alebo keď skaly spadli na orlie hniezdo, pýtal som sa, koľko zvierat natáčanie neprežilo? Koľko orlov hralo rolu Ábela? Nakoniec som vygooglil uistenie produkčnej firmy (code of conduct for the welfare of animals), že žiadnym zvieratám nebolo ublížené, tak mi neostáva nič iné, len veriť na zázraky použitých efektov. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný rodinný film, ktorý sa hodí ak človek nemá bohvieako super náladu na komplikované veci. Príbeh chlapca a orla. Niečo ako Lessie vo vtáčej podobe. Hlavne niektoré zábery bol fakt super a krásne zobrazili majestátnosť tohto dravca. Osobne zbožňujem orly a na NG WILD si málokedy nechám uniknúť dokument o tomto vtákovi. Týmto si ma film hneď zo začiatku získal, aj keď scenár je dosť béčkový a veľmi priehľadný. Mne však išlo o tie super zábery a preto sa nehanbím tomuto filmu udeliť 4*. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Udělat z tohoto filmu několik dílů večerníčka ve stylu pana Chaloupky, vůbec nic bych nenamítal. Takhle zbyla jen snaha o vytvoření rádoby dojemného a dramatického příběhu, který je ve výsledku prázdný a zoufale nudný. Jako dokument by možná fungoval, jako vážně myšlený film ani náhodou. A když k tomu připočtu fakt, že se v Alpách mluví anglicky, vůbec nechápu, že jsem dal nakonec ty dvě hvězdy. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Za poslední roky jsem určitě neviděl tak špatně napsanej scénář. Stěží se dá vůbec mluvit o filmu/dramatu, je to prostě dokument o přírodě (záběry lit af) s naprosto nejapnejma vsuvkama co mají vytvářet dojem příběhu. Příšerně nesourodý. Hodně WTF. Osobně se teda 100x radši podívam na normální dokument s Alfredem Strejčkem bez týhle šlichty kolem. (50%) ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Zábery sú fakt úchvatné a miestami sa človek až čuduje ako toto mohli natočiť s tak zdanlivou ľahkosťou. Zrazu však úžas opadá akonáhle znova zazneje hlas Jeana Rana čoby narátora. Nechápem, prečo tvorcovia siahli po niekom s tak lámanou angličtinou a nezaujímavým hlasom. Ak išlo o zvučné meno, tak už ani samotný Reno nie je taká značka ako pred rokmi a to sa vo filme aj tak mihne len zopárkrát. V podstate celá dejová línia s ľuďmi pôsobila veľmi umelo a plocho. Ako keby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť či to chce byt hraný film alebo dokument o orloch. Takto sa to kymáca na vratkej nôžke niekde na pomedzí. Dať do toho trochu viac emócií a hĺbky mohla to byť pecka. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)

Reklama

Reklama