Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (597)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

M. Nigt Shyamalan se vrací k horroru, ale bohužel hluboce kálí na to, co mu bylo tak blízké a co mu šlo budovat, také jinak tu není žádné tajemno, hraní s mytologií (jako předvedl nejen v ženě ve vodě, ale i v geniální vesnici) a neposlední řadě tu chybí jakékoliv, alespoň letmé, zamotání děje a gradace je mizerná. Navíc tu neskutečně blbě funguje found foutage formát, který je zde jednak zbytečný, nepomáhá napětí a ve spoustě scén zabíjí jakýkoliv náznak atmosféry. Přitom na první dobrou si dovedu představit, že film na téma "děcka v domě prarodičů s počínající demencí" může bejt skvělej, atmosferickej a temnej a přitom nemusí být ani za mák béčkovej, ale to by se musel alespoň trošku věnovat psychologii postav, protože i z takovej marginálií jako koukání do blba se dá s trochou snahy vykouzlit temná atmosféra, jenže to potřebuje dobrou práci s kamerou a ne found foutage. Slabé, ve všech ohledech, scénáč mizerněj, atmosféra neexistuje a ani kdyby se na konci objevila zombifikovaná žížala Julie, tak by to nebylo kvalitnější. A to je zombifikovaná žížala Julie notně hrůzná. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ne, není zpět, ale konečně není ani úplně beznadějný a dokáže do žánru FF přinést jakési uvolnění napětí z přepracovanosti. A to pomocí dětských hrdinů. Zázraky se dějí. Shyamalan měl originální nápad, vybral velmi schopné děti, dva sympatické staré lidi, hyperaktivní matku a pak už to stačilo správně zamíchat. A mimo ten divný nápad nechat toho kluka rapovat (v těch momentech u mě užívání si filmu vždy zlověstně rychle klesalo) a ne tak zcela fungující emocionální výlev děvčete (který působil, jako že tam je snad jen kvůli tomu, aby ukázal její herecké schopnosti - a to musím uznat, ta by měla mít před sebou dobrou kariéru, sympatická, hezká, skvěle hrající), všechny ostatní fungovaly asi zamýšleným způsobem. V takovém případě je pan režisér možná blíže svým kořenům než by se na první pohled zdálo, protože dokázal zamíchat humorně působící věci tak, že nakonec působí velmi znepokojivě a nepříjemně. Pointa mě překvapila, rozhodně dobře zvolená, tím druhým směrem by to ztratilo mnoho. Ve finále taková jednohubka, ale hezky upečená v prostorné peci, takže se s ní může vyklubat i něco víc. Schovka rules! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, človeče, dobré to bolo! Miestami WTF (plynová rúra, plienky v kôlničke, plienky na tvári, záverečný futbalový zápas), ale vzhľadom na záverečnú pointu to malo opodstatnenie. Naopak, bez všetkých tých WTF vecí predtým by to nebolo ono. Počas celého filmu som tuho premýšľal, s akým twistom sa na konci Shyamalan vytiahne. Ale neuhádol som ho, takže o to spokojnejší som bol. Veľa scén je nepríjemných, strašidelných a desivých (nočný maratón po chodbách domu, kultová naháňačka pod domom). Celosvetová tržba 98 sa síce na najlepšie Slyove roky a filmy ani zďaleka nechytá, ale pri nekvalite jeho posledných titulov a pri rozpočte len 5 miliónov to bol jednoznačný úspech a trefa do čierneho. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S ohledem na Shyamalanovy předchozí zastávky hodně nízký rozpočet, navíc poprvé ve stylu found footage. Znovu (pamatujeme Šestý smysl) předvádí výborný dětský casting, který je velmi vtipnou průvodcovskou dvojkou. Sází na skvělou atmosféru, solidní pointu a hlavně napsal velmi dobrý scénář. Si říkám, zda ta moje tchýně a tchán jsou v pohodě, když jim občas „půjčím“ děti. M. Night Shyamalan to nepoložil. Vždycky jsem poklepávání Indova ramena krotil, v posledních letech hodně bloudil v kruhu a vytrácel se z diváckého zájmu. Třeba takové Stalo se začalo velmi slušně, pár dobrých nápadů, skvělá atmosféra. Ale pak začal hodně požadovat divákovu trpělivost, aby se nesmál tak hlasitě. Nechtěně, samozřejmě. V roce 2015 je všechno trochu jinak. Selfíčková kamerová exhibice je dokonale vymačkaná, pomrkávání na diváka je moc fajn. Pro mě to velmi dobrý návrat je. Mám velkou radost. Navíc se má Shyamalan příště znovu sejít s Brucem Willisem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak usilovně přemýšlím z čeho, že bych tu vlastně zase měl ujebávat. Tak jasně všichni tu zmiňují, že Shyamalan se vrátil k žánru který ho zrodil. Ok to se sice vrátil, ale zatím co byl pryč, tak tenhle žánr nenávratně zdegeneroval především díky dvěma nesmyslným konceptům z poslední doby které ho pohřbili ten první je found footage a ten druhý lekačky pro dětičky. No a tohle je kombinace obojího. Sice řemeslně výš než většina podobných filmů z poslední doby, ale pro mě pořád nepřesvědčivý. Když navíc přihlédnu i k faktu, že je to téměř doslovná kopírka nikterak excelentního, ale přeci jenom o něco podařenějšího Babiččina domu, tak já mám jasno. Přechcat se prostě nenechám a ani ta skvělá hodnocení a rádoby pochvalný komentáře mě nedonutí jít aspoň na průměr. Nezbavím se holt dojmu, že žánr horor brutálně vyčpěl a nemá už žádný eso v rukávu který by ho mohlo oživit. Ještě to nebalím, ale z každým novým filmem se v tom utvrzuji.45% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Pracovní název filmu byl Sundowning, což je název nemoci, jíž trpí babička (Deanna Dunagan) a způsobuje podivné chování po západu slunce. Česky se nemoc nazývá syndrom zapadajícího slunce. (Alfréda)
  • Fotoaparát, který zústane v obývacím pokoji, aby sledoval přes noc babičku, je typu 60D. Ten se ovšem sám bez jakékoliv akce vypíná po 12 minutách nahrávání. Nahrávat s ním je tedy nemožné. (hansel97)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama