Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Recenze (599)

golfista 

všechny recenze uživatele

Po pár minutách se film dostane do stádia "znepokojující", které je stále hlubší, hlubší a hlubší. Ne pro to, co se na plátně děje, ale co si představujete, že se bude dít. To je stará škola hororu .... Doufám, že Shyamalan na téhle úrovni pár filmů zůstane. Myslím, že nám to dluží .... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Drazí, školou povinní čtenáři! I když o tom zcela upřímně pochybuji, může se stát, že některé termity strýčka verbala pro vás budou ne tak úplně známé a nezpůsobí vám tedy dostatečnou psychickou újmu, jak tvrdí HOMOcenzorek a vaši bigotní rodiče. Nebyl by to ale hodný strýček verbal, aby vás nechal tápat a zmateně se rozhodovat, jestli se zhroutit či nikoliv, a tudíž vám některá ta cizokrajná slovíčka citlivě objasní na rozkokošné didaktice s králíčky, jež bude pro vaše dosud nezkažené a nevinné müsli dokonale pochopitelná. Takže pojďme na to. Šukat – Pokud zavřete do jednoho kotce pana králíčka s paní králíčkovou, po chvíli se pan králíček k paní králíčkové připlíží zezadu, vyskočí si na ni, chytí ji naprudko pacičkama a začne dělat takové mocinky žertovné pohyby, u nichž se paní králíčková vesele usmívá pod vousky. Pozor, někdy můžete být svědky toho, že to spolu provádějí i dva králičí chlapečci, ale na ty se rozhodně nedívejte a utíkejte, protože jsou to nemocní hnusáci. Kurvit se - Někdy má paní králíčková nepřekonatelné svrbění. Pan králíček se místo těch žertovných pohybů buď raději čumí na fotbal, nebo je chudák až do úplného vyčerpání sice provádí, avšak na to zlé svrbění paní králíčkové to nestačí. A tak se zoufalá paní králíčkova vydá mimo králíkárnu, najít si jednoho, dva, tři nebo mocinky moc jiných králíčků, kteří ji od těch strašlivých muk rádi pomohou. Jebnout - Může se stát, že je pan králíček z výletů paní králíčkové roztrpčený, trudomyslný, ba až smutný. Začne mu z toho cukat v očičku, později papá uklidňující jetel, a když ten nepomůže, něco mu cvakne v té jeho králičí hlavičce a začne si myslet, že je veverka. *** Milá maminko, já i bratr doufáme, že už ses v tom Karibiku vykurvila dostatečně a brzy si pro nás přijedeš! Bába s dědkem jsou totiž nějací divní a vůbec nás ty prázdniny u nich nebaví. Furt někde jen tak postávají a blbě čumí, a tak je tu během dne totální pruda. Jediné chvilkové kůl oživení přichází až po setmění, kdy bába sem tam lítá nahá po domě, blije a seškrabává ze zdí omítku, no a dědek občas rozmázne bráchovi po xichtě posranou inkontinenční plenu, to však na pořádně virový matroš na Tytrubko zdaleka nestačí. Už od samého počátku je podezříváme, jestli jim prostě jen tak nejeblo, a pokud na konci pobytu zjistíme, že tomu tak skutečně bylo, bude to jen další dost zkurvené klišé, průhlednější než Šestý sysel, a my budeme docela otrávení. A tak si tu zatím znuděně natáčíme unylé Fajn Fetiše s odpudivými geronty a dvakrát odvázaní z toho nejsme, tak už, prosím, přestaň šukat ty mulaty a vezmi nás domů! Tvé, na holyvůdské poměry výjimečně sympatické a neiritující děti. *** Já si tedy na rozdíl od vás všech, nadšeně cákajících „hororových fajnšmekrů“ myslím, že se Noční Šamalajn rozhodně nevrátil, protože vlastně nikdy ani pořádně nepřišel a neodešel. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stále jsem jen mírný optimista, ale zodpovědně prohlašuju, že tento film u mě fungoval na všech úrovních. Napětí, lekačky, humor, styl, vizuál, potřeba dalšího zhlédnutí. Co mám dál psát? Že Shyamalan natočil tak kvalitní snímek po těch všech svých nepodarcích, je šok, který vypadá trošku jako jeho klasická pointa. 100%!!!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, který mě zavedl mimo "bezpečnou zónu" a vyvolal ve mně nepříjemné pocity. Což je podle mě nejrelevantnější indikátor opravdu povedeného hororového filmu. Netrvalo mu to navíc ani třicet minut, protože už u té hide and seek hry jsem byl lehce vykolejenej. Film vypráví o dvou sourozencích, kteří jedou na prázdniny k babičce a dědečkovi, se kterými se nikdy neviděli. Vztahy v rodině totiž nejsou nejlepší, v minulosti se něco stalo a matka sourozenců utekla z domova. Teď to ale vypadá, že prarodiče chtějí svá vnoučata alespoň jednou vidět. Děti s tím souhlasí a chtějí z návštěvy udělat dokumentární film. Postupně ale začíná být zjevné, že s babičkou a dědou není něco v pořádku. Může za to pouze obyčejná stařecká demence, nebo je ve hře něco víc? Co ty až nepřirozeně působící noční pohyby a umanutost babičky, která po vnučce chce, aby zalezla do pece? :) The Visit je především castingové trefa do černého. Jak důchodci, tak děti jsou naprosto přesvědčiví - prarodiče působí ve strašidelných sekvencích hrozně creepy, drobotina zas slouží jako velmi sympatický a vtipný průvodce děním. S tím souvisí i zábavnost celého filmu - ačkoli se ve své podstatě nejedná o komedii (ani s přívlastkem "hororová"), najde se zde plno míst, kde se člověk může zasmát. Prostě horor se smyslem pro černý humor. Bát se nemusíte ani found footage / mockumentary formy - obraz není nijak zásadně rozklepaný, tvůrci se naopak snaží komponovat moc pěkné záběry. Zkrátka a jednoduše velké díky Blumhousu za resuscitaci Shyamalana, který mimochodem letos zažívá velmi dobrý rok (zaujal již seriál Wayward Pines). Snad tahle spolupráce bude pokračovat a Ind u podobných látek zůstane. 9/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scéna s plienkou je rozhodne nejhorší hororový humus roka 2015 :). Celkovo výborne napísané, konečne detské postavy, ktoré sa veľmi približujú tým reálnym. Pointa nie je žiadny šok, ale dáva zmysel. Už som od Šamana ani nečakal taký disciplinovaný film. Jeho najlepšia vec od Signs. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ano, je zpět. A ano, dělá to radost větší, než u kohokoliv jiného. Found footage kocept vydřený do poslední kapky, mistrovská práce se stupňovaným napětím a epesní double finále, kde to ložnicové téměř hledí do očí tomu z [REC]. Ale především (a o tom to, jak to obvykle u kvalitních hororů bývá) fantastická ústřední dětská herecká dvojka. Nepamatuju hrdiny, na kterých by mi tak záleželo, tak moc jim držel palce a tak silně si to s nimi prožil. Příště houšť a bude to za čistou spokojenou palbu. 4 a ½. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $65,206,105Tržby Celosvetovo $98,450,062Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,934Tržby za predaj DVD v USA $3,256,132║ domáce video od Shyamalana, ktoré je ďaleko pozerateľnejšie než x ďalších, čo ročne vzniká, hlavne s tou hororovou tématikou, tu sa pekne pohral z očakávaniami a ponúkol, príbeh s pevnými nohami na zemi, z časti aj uveriteľný, dejom ktorý na daný druh filmu neponúka nejaké zbytočné nudné pasáže a necháva diváka v napätí a očakávaniach, v pohode priemer /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý horor, i když ty děcka byli VELMI tolerantní ohledně podivného chování prarodičů. Každopádně to jede krásně podle pravidel. Vy víte, že bude houšť a houšť a jen se těšíte na způsoby, kterými se to projeví. Mě to teda nezklamalo a musím uznat, že úroveň znepokojivosti byla velmi vysoká. Finále bylo chvílemi až groteskní. Když tomu klukovi nacpal posranou plínu do ksichtu, tak jsem fakt vyprsknul. A byl fakt dobrej nápad postavit proti sobě děti a důchodce, kór když důchodci vlastně ani moc neútočili spíš jen byli strašně, nebezpečně divní. Chápu, že to někomu nesedne a nedá se to brát vážně. Mě se to ale líbilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOČ JENOM TO, ČEHO SE ÚČASTNÍŠ…“ /// Dokument z návštěvy rodinný farmy, točenej 16ti letou holkou. NEBUDE TAM SIGNÁL! (mrdej na to, hlavně drž rovně kameru!) Návštěva prarodičů, kteří parchanty (a voni zase je) ještě neviděli. Prvních 12 minut trvá snad půl hodiny (trochu mě to sere…). Naštěstí v úterý cca kolem 10 hodiny (dopoledne) mě frajersky zamrazilo. Ať už by se tam dělo cokoliv – víc jak 3* nedám – to vím v půlce naprosto jistě (kvůli dokumentu a taky těm pičovinám vokolo). A přitom jsem se tak nádherně lekl (už nepamatuju, kdy jsem naposled…) a před finále cejtím nervozitu… bohužel, jak je to strašidelný, tak je to debilní. Takže 3* za strašení. To vostatní je vo hovně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Znám tvory co žijou v rybníce. 2.) Jedeme se ségrou na prázdniny k dědkovi a bábě. 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Shyamalan ve formě a The Visit má náběh na nejlepší horor roku. Film se jasně vysmívá především Paranormal activity, ale i většině fádním duchařinám a to bez použití jakýchkoliv efektů, CGI či masek dokáže dokonale děsit pouhým párem seniorů .(It Follows pouze nechápavě kroutí hlavou). Film se rozbíhá poměrně rychle, lekačky, děsivé, znepokojivé a mrazivé scény na nás Shyamalan valí už od čtvrtiny stopáže, za což má velké plus, bál jsem se, že něco uvidím až posledních pár minut. Natočeno je to autenticky, Found Footage forma neleze na nervy, žádný šumivý, nekvalitní a epilepsii vyvolávající obraz se nekoná, sekvence s babčou jsou velmi děsivé ( Hide a Seek či závěrečná scéna s peřinou lahůdka) a závěrečný pro mne naprosto nečekaný a šokující zvrat patří mezi nejlepší twisty letošního roku. Shyamalane tohle byla jízda za málo peněz !! Story 8/10, Atmosféra 10/10,Lekačky 8/10 Gore 1/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Zábavnost 9/10. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, človeče, dobré to bolo! Miestami WTF (plynová rúra, plienky v kôlničke, plienky na tvári, záverečný futbalový zápas), ale vzhľadom na záverečnú pointu to malo opodstatnenie. Naopak, bez všetkých tých WTF vecí predtým by to nebolo ono. Počas celého filmu som tuho premýšľal, s akým twistom sa na konci Shyamalan vytiahne. Ale neuhádol som ho, takže o to spokojnejší som bol. Veľa scén je nepríjemných, strašidelných a desivých (nočný maratón po chodbách domu, kultová naháňačka pod domom). Celosvetová tržba 98 sa síce na najlepšie Slyove roky a filmy ani zďaleka nechytá, ale pri nekvalite jeho posledných titulov a pri rozpočte len 5 miliónov to bol jednoznačný úspech a trefa do čierneho. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý. Přeci jen ta zápletka jak dvě děti s kamerou dokumentují týdenní návštěvu u neznámých, narušených prarodičů je nevšední, přičemž nikdo z ústřední čtyřky (plus matka) není herecký dřevo a Shyamalan už je prostě dost zkušený režisér na to pravidelně krmit diváka znepokojením z mála. Logicky pak ale čekáte na nějaký velký odtajnění, zadostiučinění, děs a masakr, což podle mě moc nepřišlo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Shyamalan se vrátil k žánru, který ho stvořil, a natočil si vlastní verzi kultovního Babiččina domu. A docela to stojí za to. Forma FF, rakovina moderního hororu, je tentokrát překvapivě více než snesitelná, i když neopodstatněná a ve výsledku zbytečná. Každopádně Indova schopnost, jak dokáže vyděsit i šílenou babkou za denního světla, je obdivuhodná a v nočních scénách se mu hodí dvojnásob. A zatím, co dětský pár působí naprosto přirozeně a celkem sympaticky (!), ten starší spolehlivě plní funkci hnusně bizarního zla. Jo a WTF pointa se tentokrát nekoná, spíše menší překvapení. (70%) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ne, není zpět... Mysteriozní thriller s prvky hororu a přístupností PG-13 (ehm), ve kterém 70 minut sledujeme "tajuplné" dětské prázdniny, u jejichž sledování držíme větry u scén jako: hra na babu, procházky po okolí, objevování tajuplnosti naprosto prázdné stodoly, přípravy a točení absolutně nezajímavého rodinného filmu. Většinu této hororové pasáže vyplňuje dětská selfíčková exhibice před kamerou a napětí v podobě "podivných" prarodičů hraje jen druhotné housle. Když se člověk už začíná ptát sám sebe, co navrátivší se "mistr" Ind shledává a vydává za zábavné, nastane posledních 15 minut, ve kterých se "něco" konečně seběhne, a to "něco" je tak strašné, že člověk jen nevěřícně čumí na to prozaické a fádní vysvětlení, kdy celé ty mysteriozní 2/3 (dětského) filmu tajně doufal v invazi mimozemšťanů, posednutí ďáblem nebo cokoliv skutečně tajuplné a přitom zůstalo jen u těch posraných plen a zápletky hodné dvacetiminutové povídky. 56% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se u Shyamalana zase bála, nadskakovala leknutím a po filmu se musela jít trochu uklidnit něčím jiným, abych usnula a nezdály se mi nějaké hrůzy. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor za pěkných pár let. Shyamalan neztratil klíč od atmosferických hororů 90. let. Přináší další naprosto skvělý horor s temnou atmosférou, která drásá do posledních minut. Skrytá pěti-hvězda za skvělý vizuální přiblížení k Derricksonovi, ale osobitost Derricksona a skvělá inovace hororové temnoty, tam má Derrick v poslední dekádě výrazně navrch. Babička naprostý unikát, ta mě bude dnes budit celou noc. Prostě Shyamalan is back. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Shyamalan na to pořád má. Prima low budget hororová jednohubka se sympatickými dětskými představiteli a fungující atmosférou i lekačkami. Není to ještě úplně Manojova první liga, ale něco mi říká, že když bude chtít, může se do ní vrátit. Celkově velmi příjemné překvapení. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Průhledný jako transparentní brejle, rozhodně zdlouhavý a postrádající napětí. Konec nucený a nechápal jsem, proč nedaj ty debilní kamery z ruky, hraničilo to se sebeparodií. Přesto nejlepší Shyamalan za roky, tak nějak průměr. 2 a 1/2 ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama