Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

lamps 

všechny recenze uživatele

Shyamalane, běž se už zahrabat. Slavný režisér má renomé, kvalitní casting, lepší zdroje i technické možnosti, ale točí svůj found footage nudněji než Petr Jákl. Abych jen nekřivdil, některé nenápadně hrůzné a tísnivé scény, například noční záběry běsnící babičky nebo úvodní hra na schovávanou, fungují znamenitě a filmu lze přičíst k dobru i sympatické dětské protagonisty a zdařile vyvedenou formu vyprávění, avšak napětí se trvale nestupňuje, skutečně děsivých chvil je něco kolem nuly a v závěrečných minutách mě scénář nezklamal, nýbrž vyloženě znechutil.... Zoufalý pokus o kvalitativní znovuzakotvení dřívějšímu stroji na hutnou atmosféru opět nevyšel, snad příště... 50% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Komentuji se značným odstupem, avšak i přesto si vzpomínám, jak povedeným byl tento snímek hororem. Měl v sobě prostě vše, co bych u tohoto žánru chtěl mít a co bych očekával od M. N. Shyamalana. Řeknu vám, milí přátelé, že sledovat tento horor na vcelku velké horské chatě uprostřed ničeho, byl vskutku parádní zážitek, který si plné hodnocení zaslouží. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý. Přeci jen ta zápletka jak dvě děti s kamerou dokumentují týdenní návštěvu u neznámých, narušených prarodičů je nevšední, přičemž nikdo z ústřední čtyřky (plus matka) není herecký dřevo a Shyamalan už je prostě dost zkušený režisér na to pravidelně krmit diváka znepokojením z mála. Logicky pak ale čekáte na nějaký velký odtajnění, zadostiučinění, děs a masakr, což podle mě moc nepřišlo. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

A vono to půjde, né že ne! Shyamalan se po několika záležitostech balancujících na hranici průjmu vrátil do hororových vod a jen tak mimochodem natočil jeden z nejlepších "found footage" filmů - uvozovky jsou zde na místě, jelikož spíše než FF výsledný produkt zdařile odkazuje na (pořád ještě relativně novou) symbiózu až posedlost mladistvých elektronickými hračkami a internetem. K nalezení je několik režisérových trademarků (drobné osudové předurčenosti postav), prazvláštní humorný nádech a především ojediněle úchylná atmosféra osamoceného sídla, jehož obyvatelé očividně nejsou v pořádku. Podezíravější divák sice pointu prokoukne dost brzy, nicméně originalita a příběh tentokrát chvályhodně ustupují skvostnému castingu a pseudodokumentárnímu stylu, jehož provedení nijak neubírá audiovizuálním kvalitám (děcka maj prostě dost dobrej matroš, smiřte se s tím). Naopak - celé to pubertální filmování "na tajňačku" krásně podtrhuje vyšinutost celého projektu. Dobrý to je! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $65,206,105Tržby Celosvetovo $98,450,062Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,660,934Tržby za predaj DVD v USA $3,256,132║ domáce video od Shyamalana, ktoré je ďaleko pozerateľnejšie než x ďalších, čo ročne vzniká, hlavne s tou hororovou tématikou, tu sa pekne pohral z očakávaniami a ponúkol, príbeh s pevnými nohami na zemi, z časti aj uveriteľný, dejom ktorý na daný druh filmu neponúka nejaké zbytočné nudné pasáže a necháva diváka v napätí a očakávaniach, v pohode priemer /60%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Když Tyler (Ed Oxenbould) mluví o své hudbě, nazývá sám sebe Tyler the Creator. Tyler the Creator je ve skutečnosti černošský rapper, jehož texty písní lze označit za lyrické hororové příběhy. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama