Reklama

Reklama

Legenda

(seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2015), 14 h 31 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Sean Bean, Ali Larter, Tina Majorino, Amber Valletta, Morris Chestnut, Rob Mayes, Billy Brown, Frank John Hughes, Blake Robbins, Keon Alexander, Linda Park (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tajný agent Martin Odum je mistr v převtělování do cizích identit. Díky tomu se dokáže infiltrovat do těch nejhorších zločineckých organizací. Jednoho dne však potká tajemného muže, který mu řekne, že není tím, kým si myslí... (TV Prima)

Videa (53)

Trailer 4

Recenze (41)

emma53 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho s vědomím, že se jedná o mainstreamový americký seriál, kterých se rodí ročně mraky. Faktem ale je, že jsem se ani minutu nenudila, stala jsem se totálně závislou hned po prvních dvou dílech a tak to pokračovalo až do závěrečného finále. Sean je vynikající chameleon, celé je to jeho jedna velká jízda a čtvrtý díl mě dostal už úplně. Tudíž neváhám hodnotit tak jak hodnotím.......... a klidně mě považujte za náctku :-) Co se týká žánru, tak bych přidala thriller a rozhodně tomu nechyběla akčnost. A kdo tam na mě působil moc sympatickým dojmem, byl nenápadný a pro mě téměř neznámý Morris Chestnut jako Tony Rice. Když je špatné počasí a nebo chcete zkrátka jenom trochu vypnout, udělejte si kafčo, kupte si buráky nebo cokoliv na co máte chuť a k tomu je Legends to pravé ořechové. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Některé logické díry a chyby v postupech policie, FBI a vládních úřadů docela tvrdě narušují možnou realističnosr seriálu.Zvláště postava policajta ze spodní příčky hierarchie, který se náhle vyšvihne mezi elitu, je do očí bijící nonsens a v reálném světě už by u policie nedělal, nebo leda poskoka, co nosí šéfové kafe. Jenže když se člověk oprostí od těchhle nonsensů, seriál docela šlape, má napětí, člověk se těší, až se zjistí, kdo je ten Martin vlastně zač, a paradoxně nejotravnější a nejklišovitější jsou díly, kde krycí útvar FBI pátrá po nějakém teroristovi - tam je ztráta napětí v řádu několika desítek procent, jak sterilně je to napsáno a natočeno. Jinak si ale myslím, že Sean Bean do toho zainvestoval, aby si zahrál několik různých identit a předvedl nám několik amerických přízvuků (v českém dabingu to bude prů.ser) a charakterů, jež dokáže zahrát. V určité chvíli mi to začalo připomínat tuším dánský seriál Salamandr, opět sám polda proti velké korporaci, a druhé série se v tomto ohledu docela bojím. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY!: Další akční seriálové drama o profi agentovi, ze kterého se ke konci seriálu stane štvanec. Sean Bean je bedna, myslím že po boku Bauera by stíhal a v akci si vede dost dobře, doslova živočišně. Chválím precizní herecký výkon, totiž ty jeho poruchy osobnosti působí autenticky a ty deprese až hmatatelně, je strhaný a má mastné vlasy, fakticky je komu fandit. Líbí se mi tajemnost, která je pečlivě a přirozeně dávkována, myslím že o minulosti "Oduma" jsme se toho dozvěděli dost a dost nás toho ještě čeká. John Sawn je skvělej záporák, snad se dočká většího prostoru ve druhé sérii. Chválím zbytek herecké složky, agentka Crystal, agent Tony, či hlava bandy Nelson, všichni jsou to sympaťáci teda až na hackerku Maggie, ale ta má aspoň slušný smysl pro humor, rodinka "Oduma" v pohodě, jak manželka tak aj syn. Akce není sice tolik na můj vkus, naštěstí je skvělá. Přestřelky nejsou zbytečně dlouhé - spíše komorné, často dost krvavé a průstřely přehledné. Souboje jsou poskládány zřejmě s prvkami Krav Magy, většinu bitek má na starosti Sean Bean, vede si fakt solidně, je dynamický a chvaty sází pěkně rychle, palce nahoru dávám za odzbrojování a nejlepší akční scéna je zřejmě v devátém díle, kdy se mu podaří sejmout asi šest Arabů. Těším se fakt na pokračování, zřejmě to bude mít náš hlavní hrdina dost složité, pač se nyní nachází v neřešitelné situaci. Ačkoliv na samotném konci odchází zahalen v kapuci v náručí hluboké tmy a za doprovodu songu Moon Taxi - Silent Underground, věřím že všem nakope zadky, pokavaď si scénář udrží nadprůměrnou úroveň. // A tak druhá série je levnější. Ovšem jak moc to vadí? Když vpálim sto procent, myslim to vážně. Je zde málo soubojů, což mne mrzí, ale když už nějaký proběhne, tak za to stojí. Tady však jde o senzační scénář, kterej se precizně prolíná s flashbackama i když jich zde je hodně. Minulost hlavní postavy má stále co nabídnout a ten závěr mne dostal. Bohužel, Martina potkal stejný osud jako Jacka Bauera -) doufám ve třetí sérii. Hudba byla výtečná, zápletky skvělé a postavy sympatické. Nemám co dodat. :-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je to špiónský seriál se Seanem Beanem a Ali Larter. Sean vystupuje jako Martin Odum, který je agent FBI a pracuje v utajení. Vžije se do svých rolí a proto je velmi přesvědčivý. Jenže se do své role občas vžije až moc a už přestává vědět, kdo vlastně. Těchto tajných identit má více. Časem se začne děj vyjasňovat. Celé je to jedno velké vládní spiknutí a nikdo neví, komu může věřit a komu ne. Docela se to zamotá. Končí to celkem otevřeně. Ali Larter je úžasná jako vždy. ;) I Željko Ivanek si tu střihl pěknou roli. 2. série se přesouvá do Londýna, Prahy a Čečenska. Je v ní mnohem více flashbacků. Celkově je pojatá úplně jinak. Zabývá se hlavně Martinovým mládím a jeho pražským krytím. Celé se to dost zkomplikuje. Občas je děj díky velkému množství dost nepřehledný. Opět to končí otevřeně, ale další série se už bohužel zřejmě nedočkáme... Hraje tam Klára Issová a Miroslav Táborský. :) "To není kamera, ale kouřový snímač." :D ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Legends je seriál ktorý sa zo začiatku tvári ako každý iný americký seriál. Sean Bean ho ale robí výnimočným, jeho ztvárnenie Martina Oduma ktorý má problém s tým že si nie si istý kým je. Príde za ním ale týpek ktorý mu povie nech neverí nikomu, že nie je Martin Odum, že bol v Iraku a že Martin Odum je tiež len krytie. To s človekom spraví divy keď nevie či je tým čím nie je. Po pri tom ako zisťuje kto je tak stále predsa robí pre FBI tak musí pracovať aj keď by nechcel. Toto by bolo tak zhrnutie prvej série ale druhá séria Legends je práve to, prečo absolútne odmietam pripustiť fakt že seriál zrušili. Dej sa presúva hlavne do Prahy čo je už samo o sebe o dôvod na viac prečo sa na to pozrieť. Dozvieme sa viac o Martinovej pôvodnej identite a dozvieme sa aj o jednom z jeho krytí, kvôli ktorému ho dokonca chceli dostať za mreže. Vážne škoda že tento seriál skončil, keď sa rozbehol v plnej paráde. ()

Galerie (466)

Zajímavosti (5)

  • Děj seriálu z roku 2001 je zasazen do České republiky, kde se také ve skutečnosti natáčí. Městem, kde se odehrává část seriálu, je Paříž. Tyto scény se však natáčely v Praze, konkrétně na Letné. (FTP)
  • Druhá série se natáčela také v ČR, konkrétně ve věžácích na Kladně. (kaulinecka2)
  • V 5. epizodě 2. série "The Legend of Kate Crawford" si v Praze roku 2001 povídají v autě dva policisté a za nimi projíždí tramvaj linky 24 s digitálním číslem a konečnou stanicí Spořilov. Tehdy v Praze ještě nejezdily tramvaje s digitální tabulí a linka 24 nekončila na Spořilově, nýbrž ve vozovně Pankrác. (FTP)

Reklama

Reklama