Reklama

Reklama

13. komnata - Série 9 (2013) (série)


13. komnata Marcela Zmožka (S09E26)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Syn známého textaře, sám skladatel a zpěvák, musel překonat trauma z rodinné tragédie, při níž zahynula jeho první žena. Český textař, skladatel a zpěvák Marcel Zmožek nezapře ani podobou, ani svou kariérou otce, známého českého hitmakera, skladatele a zpěváka Jiřího Zmožka. Marcel složil stovky písní, které někteří rádi poslouchají a jiní je považují za kýče. Talent zdědil po svém otci a už jako malý zpíval ve sborech, hrál v pohádkách, ve filmech, jezdil a zpíval se skupinou Kroky Františka Janečka. Proslavily ho však zejména texty, které psal pro jiné interprety i pro svého otce.
V roce 2009 mu vyšla první sólová deska, na níž zpívá s otcem, léta koncertuje po celé republice.
Málokdo však ví, že Marcel trpí maniodepresivní poruchou, která se mu rozvinula poté, co jako zázrakem přežil autohavárii. Při této tragické nehodě však zahynula jeho první žena, kterou vezl. Od té doby se z hrůzného zážitku nevzpamatoval a trpí maniodepresivními stavy. Ty se snažil překonat alkoholem, nechtěl žít a několikrát byl v zoufalém stavu hospitalizován.
Přesto se dokázal postarat o dcerku, která s ním zůstala po smrti své maminky, založil novou rodinu a přestál další tragickou rodinnou událost. Překonat nejhorší období mu pomáhala a stále pomáhá nejen druhá žena, ale i pevná víra v Boha, díky níž se jeho stav postupně stabilizoval a Marcel znovu nastartoval úspěšnou hudební kariéru. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (2)

Galerie (9)

Reklama

Reklama