Reklama

Reklama

Recenze (6)

Tom_Lachtan odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy máte nutkání podívat se na film, o kterém víte, že to bude brutální kurníkovina? Ne? Gratuluju, já totiž díky přesně takovému pocitu viděl tuhle hovadilost a nechci, nechci už nikdy vidět nic tak hrozného, NE, NE, NENENENE!! Tenhle film je děs, všichní herci mají charisma a herecké schopnosti chcíplé makrely, kterou polezla a oslizla horda syfilitických slimáků, scénář psal člověk, který se číst naučil pře půl rokem v... Já nevím, ony jsou ty dialogy tak tupé, že už mě ani nebaví páchat humor... Samozřejmě nechybí postava, jejíž smysl je jen a pouze v tom, aby se v jejím okolí objevovala lepá vykozená blonďatá děvčata, což je snad jediné plus, neboť jsem při pozorování tohoto filmu dostal chuť na mléko. A lepší akční scény uvidíte pomalu i v českých televizních pohádkách z devadesátých let. To vlastně kecám, třeba trilogie o Zázračnejch mečích má šermířskou akci o dva levely vejš. PS: a to jeden z herců žije v čechách, kde režíruje Cimrmany v angličtině... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Původně to měl být TV seriál (jako Arianin souboj) a asi nebudu daleko od pravdy s tvrzením, že se pan Simandl snazil napodobit úspěch Spartaka. Každopádně se jednalo už o jeho třetí výlet do antiky, po softcore pornech Caligulas Spawn (1+2) a Slave Tears of Rome (1+2). Jinak v titulcích je jako autor scénáře uveden autor většiny filmů produkovaných North American Pictures, Christoph Hyde, jemuž je film i dedikován (1948-2014). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodinu a půl dlouhý film. Nevím, jestli to má být pilot k seriálu, anebo něco, co bude stát samostatně, ale pokud z tohohle bude seriál, no tak to potěš koště... Ano, je hezké, že tam je nahota, intriky a brutalita, ale nemůže si pomoct, ale tohle už tu bylo a je. Seriál "Řím" byl v tomhle ohledu mnohem zajímavější, stejně tak "Spartakus". To ani moc nepotěší to, že na svědomí mají projekt čeští autoři. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ok, tak ještě na začátku to vypadalo nadějně. Film začíná nijak úžasnou, ale obstojnou ozbrojenou potyčkou mezi dvěma vojenskými oddíly. Té jde sice vytknout nadužívání zpomalených záběrů a digitální krev, ale alespoň se něco děje. Pak se vše přenese do interiérů a pro diváka nastává peklo. Ztracená Legie by totiž v žánru neměla mít napsáno Historický / Akční, ale Historický / Divadelní hra. Postavy začnou žvanit a v tom úspěšne vytrvají až do konce. To by samo o sobě tak nevadilo, plno seriálů a filmů je užvaněných. Jenže tady je to extrém. Dialogy jsou dlouhé a délka filmových obrazů nekonečná. Diváka brzy udolá sledovat dvě postavy, jak se handrkují o to, koho mají svrhnout a kdo bude vládnout, když scéna trvá 10 minut. V celém filmu se taky divák nedostane do exteriérů. Pokud by se střídala různá zajímavá prostředí, jízdy na koni, živé ulice nebo třeba i levné bitky pár ozbrojenců, dívalo by se na to hned líp, než když je to celé jen uvnitř. Dokonce tu, až na pár vyjímek, chybí jakékoliv establishing shoty. I kdyby šlo mizernou fotku upravenou ve photoshopu, bylo by to lepší než nic. Ztracená Legie tak spíš svou výpravou připomene historické hry Oldřicha Daňka točené pro ČT. Tedy mínus ty dobré dialogy a dobré herce. Herecké výkony jsou tady se zavřením obou očí opravdu lehce podprůměrné a bezbarvé. A v tom vězí problém celého filmu. Je to monotónní, herci nemají charisma, dialogové výměny jsou otravně dlouhé a celé to má zabijáckých 109 minut. K tomu filmu by měl někdo udělat dotáčky a pokrátit ho tak na 80 minut a pak by to mohlo fungovat. V téhle verzi je to bohužel téměř nekoukatelná nuda. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Posledná Légia“ je príkladom toho, ako sa dajú pokaziť také B-vé historické filmy, ktoré majú potenciál byť „pozerateľným“. Režisérska dvojica sa zbytočne snaží mať príbeh trošku komplexnejší. Podobne je to aj s postavami. Jednoduché bojové scény s nenáročnou choreografiou (a občas so zbytočne spomalenými zábermi). Ten celkový výsledok nie je dobrý. Najviac však mi vadí, že sa to snažia zamaskovať („napraviť“) nahými slečnami (s menším počtom soft erotických scén) a sprostými slovami. Záver skončí len tak – akoby tvorcovia počítali s pokračovaním... Osobné hodnotenie: 56% (*) ()

Reklama

Reklama