Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 2

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Recenze (376)

POMO 

všechny recenze uživatele

Som predpokladal, že sa séria za tú dobu niekam vyvinula a prdlajs. Samoúčelné masakrovanie hajzlíkov, ktorí si to zaslúžia; rádoby prekvapujúce záverečné odhalenie pri ktorom vrcholí soundtrack, akože máme byť šokovaný. A jediná zaujímavá postava úchylnej laborantky sa z deja vytratí akoby nič. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Z Pily je teď Vykružovací pila, ale kruh se ještě evidentně zdaleka neuzavřel a mačkání dávno vyšťaveného citrónu urputně pokračuje. Ne, že by to bylo úplně na kyselé xichty, ale připadalo mi to, jako by se scénárista snažil deseticentimetrovým šulínkem umrdat dvoumetrovou babu. Dělal sice rutinérsky ramena, ze všech sil se stavěl na špičky a vypínal srolovanýma ponožkama vycpaný rozkrok, avšak když došlo na věc, holka se jen soucitně usmála a řekla, že esteticky proti tomu vcelku nic neměla, ale ať už jí příště nevolá, protože se teď musí skáknout dorazit salátovkou. Já se musel dorazit jedničkou. Prostě takové pěkně vypadající a vcelku odsejpající ždímání dávno suchého hadru s nedostatečně doPilovaným zvratem pro mongololidi, málo syrové, s až směšnou digitální brutalitou v nenápaditých nástrahách, nedomrlé a krátké, takže to o géčko ani neštrajchlo a z takto mohutné značky se jen tak povrchně vylízat nelze. Je to přesně na 2,500012474156289 hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $38,052,832Tržby Celosvetovo $102,874,091Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Bojuje to samo zo sebou. Upadajúca séria chce dostať spásonosnú injekciu. Po technickej stránke to ani nie je najhoršie, tam je to v norme, nechutnosti sú zvrátene dostatočne ako ináč, len postavy sú prevažne mdlé, nezaujímavé, vychytralé pasce až tak nestrhnú, záver trošku rozprúdy zmysli a otvori ďalšie dvere (alebo zabuchne) ale chce do nich niekto vstúpiť? /45%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„HRA PRÁVĚ ZAČALA…“ /// Důmyslný a zábavný smrtící hrátky s hříšníkama pokračujou. Hra je to jako vždycky jednoduchá a celý to pohodově vodsejpá. Co víc psát vo osmým pokračování? Prostě to baví, páč to není úplně debilní… (ale mě baví kde co…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když ve světě vládne spravedlnost. 2.) Denně do mně hustěj – „žij nebo zemři!“. 3.) Thx za titule „sightl3ss“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Postavy oscilující mezi "všudypřítomná", "vševědoucí" a "všeretardovaná", plus časová linie znásilněná k nepoznání nejen napříč ságou, ale hlavně v rámci těch blbých devadesáti minut, dělají z Jigsaw vskutku labužnickou chujovinu. V tomto směru spokojenost veliká. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je zpátky a je to opět solidni, brutální, skvěle natočená krimi jízda, která po celých 90 minut napíná jak tanga pornoherečky. Po 7 letech slyšet opět skvělou hlavní znělku vyvolává husí kůži už jen z nostalgie a jako velký fanoušek Saw jsem si to celé opravdu užíval. Pasti mi sice tentokrát nepřišly tak vynalézavé a brutální jako v předešlých dílech, pořád se na to skvěle kouká a jde vidět, že fantazii a inovaci mají tvůrci pořád v kapse. Návrat Tobina Bella je perfektní, zaujmou i nové tváře detektivů i patologů a největší satisfakci přináší jako vždy samotný twist within twist závěr, který je opět velmi nepředvídatelný, šokující a dech beroucí. Bál jsem se, že to nepříjde, ale v posledních sekundách Saw nadělil opět nejbrutálnější Gore scénu roku, bez které bych se neobešel. Pro mě skvělý návrat a pevně věřím, že série bude pokračovat, jelikož se otevřely nové možnosti. Jediným záporem je, že JigSaw nezodpoví otázky z předešlého dílu, ale na to dost možná nezbyl čas. Spokojenost.80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivý návrat a to nejen ohledně série samotné, ale také co se týče přítomnosti příjemné kvality. Hořká nota, kterou před sedmi lety zahrálo Saw 3D, je zapomenuta, přestože se o restart v žádném případě nejedná. Naopak, nezasvěcení diváci budou tou záplavou respektu vůči dávno mrtvému vrahovi pořádně zmateni. Já si s předchozími díly tehdy prošel od toho lepšího až po to nejmarnější a jsem téměř v šoku z toho, že bych nejnovější (a vzhledem k nevelkým tržbám zase na čas poslední) příspěvek do galerie zvrácených her zařadil v rámci série možná hned za legendami opředenou jedničku. Logické chyby se jako obvykle vymýtit nepodařilo a vzhledem k ošemetnému zapletení se do prapůvodní mytologie samotného Jigsawa to ani nebylo možné. Za onu přehledně vystavěnou i sympaticky matoucí podívanou plnou divákových napjatých nervů přesto opatrné díky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Spravodlivosť neexistuje." - "Odteraz bude. Lebo budeme hovoriť v mene mŕtvych." Saw nikdy nebola moja obľúbená séria. Najlepšia bola jednotka a aj tú vnímam ako snaživý, ale priemerný krvák. Nasledujúce diely ponúkli nechutné, presvedčivo naturalistické gore, ale nesedel mi afektovaný, alibistický Jigsaw a celkovo mi to pripadalo proste len ako zámienka pre gore festival, čo ma moc nevzrušuje. 7-ročná prestávka však sérii zjavne prospela (aspoň v mojich očiach). Je to taká „Saw klasika“, ale jednotlivé pasce ma bavili, postavy boli celkom fajn (obete, policajti, zamestnanci márnice), gore nechutné a značne ma potešil prekvapivý (a drsný, ale to je samozrejmé) koniec. Dokonca aj Tobin Bell sa mi tentokrát páčil. Ale palec dole za neuveriteľné náhody (aká je šanca, že by sa predmety zabodávali všade naokolo, len nie – až na pár neškodných drobností - do nich?), obdivuhodnú neschopnosť postáv (pochopil som to správne, že boli celý čas zavretí v stodole, kde stačilo vylomiť dve tri trápne laty a ujsť?) a nelogické správanie (tínedžer nemá výčitky svedomia hodiť na svojich mŕtvych kamošov najväčšie svinstvá, ale kvôli neznámym ľuďom, ktorých nikdy v živote nevidel, riskuje vykrvácanie). A neprestáva ma fascinovať predstava, ako ten týpek stále majstroval všelijaké pasce. „Tááák a teraz sem dám klinec a keď chlapík padne, zabodne sa mu to do oka.“ ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Puzzlík se vrací a společně s Elyse z Insidious se přetahují, kdo z nich bude hrát ve více pokračováních, i když jejich postava už dávno prdí do hlíny. Tentokrát mu trvalo přes sedm let let, než se vydrápal z rakve, každopádně měl díky tomu dost času si uvědomit, co se v minulých dílech zesralo a třeba se i ponaučit. A jak to dopadlo? Vzhledem k tomu, že jsem čekala pecku, kterou ocením odpadem až jednou hvězdou, to dopadlo nad očekávání. Jako pyčo dobrý, je to nadprůjemnej zážitek co má do sračky skutečně daleko a ani osazenstvo mě nesralo. Puzzlík zde má roli vedlejší a je to mysteriózní asi jako zážitek po konzumaci měsíc prošlýho jogurtu, každopádně i přes všechno to netajemné tajemno to dokázalo být občas i celkem napínavý. Puzzlík je samo sebou už průhlednej jak sklo a průjemně chytrej orangutan pochopí vo co go nejdýl do půl hodiny (pokud u toho zachrápe), ale i když je to stále to samý MENU tak tentokrát jsem guláš dostala sic ne jako od maminky, ale zase ne ten ze čtvrtý cenový, kterej tomu bezďákovi přede mnou nesedl a tak ho nablil zpátky a číšník doufal, že si toho nevšimnu. Tenhle guláš je solidní a možná si ho za rok dám znova. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování zbytečnější, než kondom v klášteře. John Kramer se má čile k světu i po vlastní pitvě, pastičky na lidičky postrádají nápaditost, závěrečný twist je průhledný jako ta nejčistější studánka, a navíc mi přišlo, že to ignoruje některé předešlé díly. Skládačka (v jakékoliv podobě) už by to měl zabalit, jenže když mrknu zase na ty výdělky, tušim, že se ještě několikrát vrátí - třeba jako Návrat Jigsawa, Pomsta Jigsawa a Smrt Jigsawa. A to mě už fakt mrdne... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Návrat k poměrně slavné sérii s výraznějším odstupem 7 let vybudoval očekávání při nejmenším v tom smyslu, že by se nemuselo jednat o další překombinovanou slátaninu, která se snaží především vytěžit pár zlaťáků ze známého značky... Avšak opak je pravdou. Jigaw si v ničem nezadá se Saw 3D, přináší opět chaotický příběh plný logických kiksů a šťavnaté gore záběry, které ale vlastně už tak nezarazí do sedačky jako dříve. Prapodivným pluskem je, že jsem se několikrát během projekce od srdce zasmál. 4/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Série přetížená mytologií, která je zároveň primitivní a překombinovaná. A po těch letech už jsou její symboly spíš automaticky sebeparodické. Překvapilo mně, že to vůbec není meta - bere se to dál smrtelně vážně. Což já už nedokážu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Desať rokov po smrti sa sériový vrah prezývaný Jigsaw (Tobin Bell) vracia. Je ťažké tejto správe uveriť, ale všetky dôkazy, ktoré polícia nájde, tomu nasvedčujú. Spolu s jeho návratom začne narastať aj počet zavraždených a je jasné, že sa začalo ďalšie kolo jeho hry o život. - Najoblúbenejšia séria môjho života sa dočkala už ôsmej časti a som s výsledkom velmi spokojný, aj keď sa bratia Spierigovci vybrali trochu iným smerom, než som očakával. Ich réžia sa mi príliš nepáči, rovnako ako práca kameramana, ktorý má akýsi zvláštny typ kamery. Som zvedavý na ich nový horor Winchester, pretože mám pocit, že PG-13 horory by im mohli sedieť viac. To, na čom táto séria stojí, ale nesklamalo. Samozrejme píšem o gore a nesmiernej brutalite, ktorej je tu viac než dosť. Pasce lahodili mojim očiam a aj s hercami a šokujúcimi odhaleniami som nadmieru spokojný. Nemôžem opomenúť ani perfektnú hudbu pána Charlieho Clousera, ktorá dokáže stále vydesiť. Posledná vec, ktorú by som tu čakal, je návod na výrobu homemade Demogorgona, ktorého som sa tu dočkal. Snáď sa mi niekedy podarí pozrieť všetkých osem dielov za sebou. Tiež budem nadšený, ak vznikne aj deviata časť. + Tobin Bell + herec z Come Back to Me + herec z Case 39 + herec z The Thing + herečka z Extraterrestrial a It Stains the Sands Red ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe diel, ktorého prekvapivé rozuzlenie nie je vyložene samoúčelné a v rámci možností dokáže i zodpovedať niektoré na jazyk sa derúce logické príbehové nezrovnalosti. Že to aj napriek tomu stále nedáva zmysel a to nielen v rámci samotného filmu, ale aj v rámci čoraz prekombinovanejšej mytológie celého univerza? Bolo by naivné čakať opak, ale ak už nič iné, Jigsaw aspoň plní to, čo od neho očakávajú skalní fanúšikovia série a zvyšok sa zase môže zabávať na až shakespearovskej teatrálnosti zápletky, ktorá pritom paradoxne výstavbou, zvratmi a Cimrmanovským záporákom evokuje skôr hororovú paródiu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po sedmileté pauze přichází... jen další průměrný díl série. S nepříliš nápaditými pastmi a s hrdiny, kteří jsou vám tradičně ukradení (Jigsawova fanynka sice byla sexy, ale vůbec ji nevyužili), přesun na farmu taky nic extra nepřinesl a nevytýčil se žádný nový zajímavý směr. I když konec byl docela fajn (klíč, lasery). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

„Si môjmu synovcovi predal napiču motorku. Teraz sa motorkou staneš ty sám.“ To si samozrejme len robím srandu, no sranda je asi jediná vec, na ktorú je dobré toto zúfalo nepotrebné a miestami až trápne nepozerateľné pokračovanie. Hociktorá z predchádzajúcich "Saw" častí je oproti tomuto hnoju vybrúseným filmovým klenotom a rok starý "Rings" tak získal zdatného súpera o najzbytočnejší hororový sequel vôbec. Btw., že si niečo takéto zarobilo 100 miliónov je pre mňa už len x-tým potvrdením žumpy, v akej sa moderný horor nenávratne ocitol. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Keby sa jednalo o pilotný film k priemernému seriálu na motívy známej série, ako to vlastne aj kvalitou vyzerá, tak by som bol asi trochu menej kritický, ale ako plnohodnotné pokračovanie, ktoré navyše prichádza po dlhých siedmych rokoch, kedy mali tvorcovia čas na nové nápady je to teda poriadne fiasko. Alebo keby si to aspoň udržalo tú pôvodnú úroveň, ale ani omylom. Tým teraz nechcem tvrdiť, že by bola pôvodná séria nejakou mojou mimoriadne obľúbenou, to určite nie, ani jeden diel sa pre mňa nestal žánrovou klasikou, ktorú by som si púšťal opakovane, ale predsa len celá séria mala svoje kvality, do žánru prinášala niečo nové a síce mala lepšie a horšie diely, ale žiadny ma vyložene nesklamal a tak som sa každý rok na nový prírastok celkom tešil. No toto najnovšie pokračovanie je teda prekvapivo sterilné. Dejovo je to prakticky len kopírka ľubovoľného pokračovania, čo ale nevidím ako väčší problém, takže opäť tu máme skupinu ľudí bojujúcu o prežitie, vyšetrovaciu líniu a samozrejme nejaké tie flashbacky, ale aspoň nejaké prekvapenie alebo funkčný zvrat by som skutočne ocenil, tu bolo až moc vidno, ako tvorcov nič nové a ani zaujímavé nenapadlo a už len prekopírovali to, čo videli v predchádzajúcich dieloch. Keby aspoň jedna línia vynikala a mohol sa tešiť na scény z nej, ale ani omylom, bezradné sú všetky. No aj tento diel sa samozrejme snaží občas tváriť šokujúco, očakávane hlavne vo finále a vtedy som sa za jeho tvorcov teda cítil trochu trápne. Vôbec tomu nepomôžu ani postavy, aspoň nejakú charizmu má vlastne len detektív Callum Keith Rennie a samozrejme Tobin Bell, ktorý tu ale už nemôže mať moc priestoru a tým to končí. Hlavne zostava ľudí bojujúcich o prežitie je zúfalo nesympatická a herecky sú na tom tiež dosť biedne. A asi najväčším sklamaním sú samotné pasce a celková brutalita. Keď už film nevie nijak poriadne zaujať, aspoň na tomto si mohli dať trochu záležať, ale všetky pasce sú nudné a úmrtia, prípadne zranenia tiež. Tu nezaujme vôbec nič. A sklamalo ma to aj technicky, jedná sa o kinofilm, takže samozrejme aspoň určitú úroveň má, ale pôvodné diely mali teda zaujímavejší vizuál, surovejšiu atmosféru a aj efekty sa mi zdali trochu lepšie. Takže toto najnovšie pokračovanie síce nie je úplná katastrofa, pozerať sa na to dalo bez väčších problémov, ale sklamalo ma po všetkých stránkach. Všetky pôvodné diely boli nápaditejšie po stránke dejovej, ale aj pascí a pritom prichádzali rok po sebe. Tu bola tá dlhšia prestávka evidentne len na škodu. 43% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec série, nebyl jsem svědkem údajného pozvolného úpadku a vyčerpání Saw, možná i proto se mi osmý (Jig)Saw poměrně líbil. Ačkoliv mě v první hodině vyloženě iritovala detektivní zápletka, ke konci se to tak nějak hezky skloubilo dohromady a k mé plné spokojenosti jistě i dopomohl fakt, že to skončí za klidných 90 minut a lehce to uteče. Sice by mě mohl vyloženě popudit cliffhanger jako vrata, ale tak nějak mi to k podobně dojeným sériím sedí. A milovníci krve, neopodstatněného násilí a vyložených nechutností jistě budou i tentokrát spokojeni, resp už byli v kině. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

S předchozími díly nemám v podstatě žádnou zkušenost, ale dalo by se říct, že tuším, o co v nich jde. Jigsaw překvapivě funguje po stránce brutality i vyšetřování. V průběhu nějaké tipy na pachatele máte, ale díky stylu vyprávění si nemůžete být až do samotného konce ničím jistí. Jsem proto vesměs spokojen a nemám nejmenší problém jít na 4 hvězdy. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama