Reklama

Reklama

VOD (1)

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Recenze (290)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ještě 50 kilo a pan Statická šunka dožene vepřového Segala i co do porážkové váhy. Kvality jeho „blokbástrů“ právě dosáhl. Sice se pořád snaží svižně testosteronově baletit, až se mu z toho rosí pleš, ale po pás v hustých scenáristických hovnech mu to jde dost ztuha. A to jsem ty Šunkoviny míval docela rád. První Mechanik byl, co by předělávka klasické Karlovy Bronsnoviny, docela vymazlený, pestrý a lehce stravitelný, tohohle však někdo mrdnul po palici heverem, a tak jen dementně lítá po půlce světa jako čornuté dildo v sedminásobné cigánské prvorodičce, aby ve hře na kočku a kokota ultimativně přehlupačil špatňáka s kyselým xichtem, jehož sofistikované plánování nájemných vražd a ukrutně fickané vydírání nezastavitelného gumového zabijáka hraničí až s ožužláváním šprušlí klecového lůžka. Neméně vkusně mu při tom kunduje Džesika Vulva, která si do svého nehereckého bárbí deníčku udělala duhovou tužkou další čárku v kapitole toporného kození, a opravdu nechápu, jak se k něčemu takovému mohl upsat Tomáš – li Jonáš. To bylo, kurva, naposled, Turku! Ještě jedna taková vyhnisaná žánkládovina a staneš se pro mě postradatelnější než matikářka na hornickém učňáku! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to ve filmu možná víc vykecává než by bylo zdrávo, ale zase nám tam běhaj hodně hezký baby a vyslíknou do půle Jasona, takže jak kluci tak holky akorát sklapnout a čumej. V případě kluků není o čem, Jess by chtěl mít v posteli asi každej chlap a Jason před natáčením pobyl nějakou tu dobu v posilce. Ovšem lepší část je ta, kde Jason začne mít uřední hodiny a ve filmu najednou všechno lítá co peří má i nemá. Pokud jde o zdejší hodnocení, uvědom si, že to nízký dávaj hlavně zdejší socky ještě před kinopremiérou, protože jejich finační situace jim umožní akorát tak na profil napsat "miluju film" a pak se koukaj na film klidně na krabičce od zápalek stažnej bůh ví odkud. Na rozdíl od těchto uživatelů budget filmu rozhodoně nestrádal a tak si užijeme docela sexy destinace, ale hlavní je ta akce a ta je vymazlená. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Béčko od A do Z. Táhnou to exotické kulisy a slušná porce nápadů v usmrcování nepřátel. Víc čekat nelze. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $21,218,403Tržby Celosvetovo $125,729,635Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,282,818Tržby za predaj DVD v USA $5,799,864║ Možno zo začiatku to tak nevypadá ale nakoniec sa to rozbehne do dobrých akčných obrátiek, či že v rámci akcie to poteší oči. Občas príde aj na nejaké tie akrobatické kúsky ako od Ethana Hunta a príbeh neotrávi, čo je hlavné u takýchto akčných výplachoviek. Máme tu hippie Tommy Lee Jonesa, plus je tam Jessica Alba takže nie je o čom. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PAMATUJ SI, ŽE TO MUSÍ VYPADAT JAKO NEHODA!“… /// Statham během filmu absolvuje několik nemožnejch misí (že by Tomík Crujsů čuměl!). Jsme svědky zkoušky krémíčku proti žralokům, píchací scény stejně dlouhý jako jedný akční, sundání nesundávacích hodinek, spidermanování po mrakodrapu a návštěvy památníku bulharskýho komunismu. Statham je furt akční hrdina! Problém je scénář (kupodivu ne prachy, páč tyhle filmy si na sebe vydělaj. To ví i Troška!) V duchu béčka nezdržuje trapnejma vokecávacíma plkama, ale vyrovná to krávovským dějem s kurevsky upadajícím choreem a režií akčních scén. Jason nastoupil stejnou cestu, jako Segal s van Dammem a nejen příběhem se tak posouvá do Bulharskejch končin. Tohle béčko je totiž duševně slabý i na osmdesátky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Budoucnost akčního filmu vidím v Bulharsku. 2.) Thx za titule „tkimitkiy a sniperdead“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distributor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 2,258 // Otvárací Víkend v USA: $7,456,525 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem příliš nečekal, ale jsem mile překvapen jak solidní to bylo. Za mne jedna z nejlepších Stathamových sólovek a první díl sequel převálcoval levou zadní. Akce je velmi slušná, bitky surové a přehledné, Jessica Alba je nádherná, způsob provedení vražd byl parádní zaujala mne nejen inteligentní příprava, ale i samotné provedení nepůsobilo hloupě a okoukaně, vůbec bych se nebránil více takovým úkolům, to bych o páté hvězdě ani neváhal. Taková náplast za Hitmana. Statham je stále ve formě.80% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To, že je to vlastně hrozná nuda, zastiňuje Jason ještě stále svými latissimy a deltoidy, vrásky na jeho obličeji ale přibývají neochvějně a prohlubují se jako kaňony. Holt čas, tak jak jej známe, nikdo nezastaví. Akční scény naštěstí fungují velmi dobře a jsou to přesně momenty, kterými se film drží za poslední články prstů na 60%. Ulítlých over the top scén tu je bohudík poskrovnu (padák), trochu jsem se toho bál, pohybujeme se převážně jenom ve scénách typu "zlikvidujustotřicetpětborcůbezjedinýhošrámu"... Škatulka jak vyšitá - bijec Jason, barbínka Jessica... 40 miliónů dolarů(rozpočet)/109 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zdá se, že hlášení o Vašem úmrtí bylo značně přehnané." Umřel jednou, umře i podruhé a jestli to bude někoho zajímat, tak si dá do třetice všeho mrtvého. Arthur Bishop zkrátka stále zůstal tím sympaťákem, který zabije všechno, na co se podívá a i když je to jen dějově průhledné béčko, tak já jsem si od něj mozek nechal vypláchnout docela rád. Taky jsem se naučil skákat z lanovky na rogalo, což se mi hodí několikrát do roka a jako výraz vděčnosti naučím Jasoně, co si hraje na Drsoně, skládat Rubikovu kostku hlavou dolů, v beztížném stavu a při dělostřeleckém bombardování. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jednička mě k smrti nudila, dvojce aspoň uznám nápaditou choreografii akčních scén s několika cool momenty. Obvykle když Statham někam zpomaleně skáče, ale i ten úvodní atentát v bazéně nad městem byl cool, samozřejmě se to neobejde bez nějaké té ohavně digi exploze... Všechno mezi tím je vata bez byť jen špetky napětí a Tommy Lee Jones nastoupí příliš pozdě. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pojďme si místo dumání, jestli tomu dát pět nebo čtyři hvězdy, v rychlosti pročíst, o co ve filmu vlastně šlo. Dovolím si očíslovat, aby to bylo přehledné i pro matematiky. 1. Hrdina se představí v celkem slušné bitce s dobrovolníky a kuchařskými učni. 2. Jakmile zjistí, že nemá na lanovku, zkouší se dostat do centra půjčeným rogalem. Pozor, zapomněl jsem připsat, že se jedná o jeden velký SPOILER. 3. Po nezdaru v Riu nachází útočiště na pobřeží Thajska, kde pro něj čínská herečka schovává notebook s GOM Playerem a pár granátů. 4. Ještě týž den se zamiluje do blonďaté afroameričanky z Kambodže. 5. Patrně dojde večer na sex. 6. Hrdina se tím pádem zamiluje, ale zjišťuje, že jeho novou femfatál nastrčil jeho odvěký nepřítel. 7. Femfatál tento nepřítel zajme a tím hrdinu donutí k poslušnosti. 8. Zadá mu tři zdánlivě nesplnitelné úkoly jako vystřižené z Řeckých pověstí. 9. Hrdina splní první úkol. 10. Hrdina splní druhý úkol. 11. Hrdina projevuje svou netrpělivost a přichází na loď, kde je vězněna jeho femfatál. 12. Bitka na lodi se statisty. 13. Po nezdaru se musí vydat splnit třetí úkol. 14. Hrdina splní třetí úkol. 15. Opět bitva se statisty na lodi nepřítele. 16. Statisté po té, co hromadně naběhli na svištící kulky, jsou definitivně mrtví. 17. Femfatál se vrací šťastně do Kambodže, kde se později setkává s hrdinou. 18. Patrně dojde večer na sex. Divák se spokojí jen s titulky, odchází rozpačitě z kina a říká si, jestli si náhodou z něj nedělá někdo prdel. Tenhle kurýr nevyšel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Holé věty, holá Stathamova hlava, tradičně ne zcela holá Alba a holý fakt, že by si Gansel zasloužil pár ran holí (především za thajskou pasáž evokující azurovou hrůzu Into the Blue). Když druhý nejromantičtější světový mechanik po Béďovi Hudečkovi začne divoce putovat po atraktivních lokacích a pod pláštíkem ochránce křehkých dívek se snaží získat zpět hodinky po tátovi, objeví se spousta nechtěně legračních momentů, nicméně solidně natočená akce a sám britský reprezentant ve skocích do vody udrží diváckou bdělost. Apropo, měl si je schovat na stejné místo jako kdysi přítel otce Butche Coolidge kapitán Koons. Tam by byly v naprostém bezpečí, neboť Jasonův zadek nikdy nikdo nenakope.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ja tomu jednoducho nerozumiem. Natočiť slušný akčný film, pokiaľ je k dispozícii obstojný rozpočet a samozrejme aj akčný hrdina, ktorý ovplýva charizmou a schopnosťami nie je predsa také ťažké, veď v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch také filmy vznikali ako na bežiacom páse, ale Jason Statham musí mať mimoriadnu smolu. Na jeho filmy sa stále celkom teším, poriadnych akčných filmov a hrdinov je už veľmi málo, pričom Statham ako jeden z minima na to stále má, ale túto dekádu som s ním nevidel ani jedinú akčnú sólovku, ktorá by ma výraznejšie bavila a nanešťastie na tom nič nemení ani pokračovanie Mechanika. A môže za to hlavne scenár, síce hlavná zápletka na prvý pohľad pôsobí viac, než dobre, nájomný zabijak, ktorý pre záchranu svojej milovanej musí zlikvidovať niekoľkých vplyvných ľudí, pričom popritom sa ju ešte snaží oslobodiť aj osobne, ale dejovo je to celú prvú polovicu jednoducho hrôza. Nejde o to, že by to bolo jednoduché, neoriginálne a priamočiare, to boli aj béčka osemdesiatych rokov a napriek tomu boli skvelé, ale toto nefunguje ani v tých najzákladnejších motiváciách, jednoducho jeden veľký nezmysel. A navyše kvôli tomu sa potom nedá fandiť ani postavám. Síce sa tu stretlo celkom známe obsadenie, ale aj tak ma vlastne ako tak bavil len ten Statham, Jessica Alba je tu len kvôli vzhľadu, inak ma vôbec nebavila, Michelle Yeoh a Tommy Lee Jones majú pre dej relatívne zbytočné postavy a aj tak v ničom nezaujmú a výraznejší záporaci nestoja za nič. A tak to musí celé zachraňovať akcia. Určite sa dala zvládnuť aj lepšie, hlavne po vizuálnej stránke, keďže ten strih zase tak dobrý nie je, ale nie je to nič, čo by výraznejšie rušilo a akcia sa dá celkom užiť aj tak. Hlavné atentáty ma vôbec nezaujali, ale v ostatných akčných scénach, ktorých je hlavne v druhej polovici pomerne dosť je to približne to, čo som aj chcel. Súboje sú surové a dynamické, prestrelky ovplývajú slušným počtom zabitých, pričom mám slabosť pre tiché likvidovanie tlmičom, čoho je tu celkom dosť a nájde sa tu dostatok zaujímavých momentov, napríklad vhodenie protivníka do vody, do ktorej už bol chvíľu predtým hodený aj odistený granát. A tak hlavne obe akcie na lodi, ale aj pri ponorkách ma dosť bavili. A celkovo je film vizuálne dobre zvládnutý, pričom poteší aj výber atraktívnych lokácií. Takže celkovo som určite sklamaný, znovu si to už nepozriem, ale predsa len pre Stathama mám stále celkom slabosť a dynamická druhá polovica s dostatkom slušnej akcie ten priemer zachránila. Po prvej by som to najradšej vypol. 53% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že z prvního dílu si pamatuju úplnou tužku, snad jen, že tam hrál Ben Foster. Do toho druhého jsem vstoupil střízlivě, nic moc jsem neočekával, snad kromě standardní stathamovky, jehož subžánr jsem si hlavně v minulosti poměrně oblíbil. Faktem je, že druhej Mechanik je celoplošná old school záležitost v novém hávu se všemi možnými klišé, která však šlape od začátku skoro až do konce konstantním přísunem akce, která je hezky po Stathamovsku svižná, líbivá a dá vám snadno zapomenout, že kdy nějaký první díl vůbec byl...7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ještě ani nezvládal nočník, ale do skautu už Jason Statham chodil. Spolužáci doma hltali pohádky, on na zahradě na čas rozkládal zbraně, četl si o výbušninách, piloval IT schopnosti. Pak se o něj samozřejmě praly prestižní školy, vybíral si a nakonec vystudoval Harvard, Yale i MIT. Prostě tenhle chlapík zvládá všechno. Nyní si užívá v teple, ovšem dívka v nesnázích a vrahoun a bývalý kolega, který má pro našeho starého známého hned tři fušky, ho přivedou zpět do akce. Celé je to taková univerzální látka, která místy zaujme, ale vesměs jede v průměrných kolejích. A hlavně hodně často vůbec nedává smysl. Na scéně máme kromě holohlavého drsoně, svého času sólového nájemného zabijáka s chraplavým hlasem, i Jessicu Albu, kterou by byl hřích nesvléct do plavek/spodního prádla, takže Jessica ukazuje, že pořád strčí do kapsy dvacetileté modelky. Bitky nejsou zlé, ale prostě jen variují to, co jsme viděli jinde (třeba v Kurýrovi). Střihač nebo kameraman měli občas dostat jednu výchovnou, mnohé potencionálně silné scény jednoduše odflákli. Statham naštěstí netloustne, jeho mlčenlivé charisma pořád táhne, když cedí něco ostrého, nepůsobí u toho směšně, když dává ránu, umí to dokonale prodat. A na to, že dialogy mnohdy bolí, jsme si už tak nějak zvykli. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

No to mi ho vysmrkej a utři do závěsu! Snesu hodně, obzvláště v zájmu nekomplikované zábavy, ale čeho je moc, toho je po kokot. Kdo mě zná tak tuší, že přijdou části komentáře, které mohou prozradit zápletku či průběh děje, v případě mechanika zeblijáka pak vysloveně paděje. Statnýšunkin se rozhodl, že dosti bylo inhumací, vyfasoval třetí chrup, důchodcovskou kartičku na slevy a plácl sebou do Ria, kde se artritikům tak dobře daří. Ale! Nějaký někdo, který chce kvůli něčemu kohosi zabít, k čemuž vlastní dostatek finančních zdrojů í soukromou armádu, schopnou dobít do týdne třeba Bělorusko se rozhodl, že na prácičku bere jen a jen Šunkaře. Znáte to, miliardáři. Když si něco umanou, musí to mít, i kdyby je to mělo zlikvidovat, viz třeba premiérské ambice... ale seru na odbočky, pome dááál. Tedy onen zmíněný Rotshield zainvestuje pár desítek lapiduchů, aby našeho hrdinu zmrzačili či ještě lépe zabili, protože jen tak ten se mu podvolí a podepíše smlouvu o dílo. Ovšem kampak na Uzeninu! Ze všeho uniká z grácií hrocha. Následuje část, která mate asi nejvíce. Náš geroj se utajeně a bleskurychle přesouvá do Thajska, kde to už zná a místní hoteliérské blbky jej považují za něco jako vylepšeného Jánošíka. Tam pak přichází čas na pěfku Alba, která - soustřeďme se - předstírá, že je dámou v nesnázích, protože je v nesnázích. Je napadena padouchem, svým předstíraným partnerem, což bylo domluvené, neboť cíl byl vylákat Statnohama na loď, kde se drama odehrává. Ham je vylákán, ale partnera napadení tak zaujme, že zkouší Album vážně ubít. Je vykydlen Šunkounem, kterému slečna Džesika padá do náruče a vše přiznává. Šlo o plán v plánu, měl se do ní zamilovat a oni mu ji pak unesou! To je tak dojemné přiznání, že jí náš hrdina ihned ohmatá děložní hrdlo a zamiluje se, aby mohla být druhý den unesena. Ale nemyslete si, nejde o nějakou povětrnou sviňku, Albumka je americká vojanda z afghánské mise, která někde v Indočíně pěstuje nadkriticky opožděné potraty, jak už tak mají poručice ve zvyku. No a pak již následuje jen rutina. Chvilku se vraždí zadané cíle (které jsou však tak eané, že snídají jen štěněčí srdíčka, zakápnutá pandí slzou, takže jim to každý přeje a náš ústřední postavák morálně neklesá), chvilku sám zadavatel, pak si Statham uprostřed výbuchu oblékne dvoutunový olověný klumpr a vše končí slzopudnou scénou, kdy se objeví v bambusovém děcáku, aby Albě, kojící tlupu cigáňat, láskyplně nabídl pomocný prs. Hvězdička jen za to, o jakou jde blbost. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně nechápu co se zase zdejší bandě kverulantské nepozdává. Když Statham konečně po téměř pěti letech nepočítám li jeho účast v Expendables, natočí koukatelnou akční sólovku, tak se tu všichni jenom předhání v tom jak by ji odjebali, ale ok chápu asi ho máte radši v těch pseudo psychologických sračkách typu Crazy Joe nebo Wild card, kde se snaží o jakési dramatické herectví či co... No dobrá jak chcete, tak si to užijte, já si radši užiju pořádnej akčňák. Už ta úvodní sekvence ve stylu Bondovek je naprosto super. Pak to pravda trochu ustrne máme tu nějaký ty kecy a scény z manželkou, ale na rozdíl od jiných tady mám už od Mačety Jessicu docela rád a tak mě nijak nenudili a nesrali. No a v druhý polovině se rozjede napínavej a zajímavej akční film s příjemným rkovým ratingem a spoustou kreativních nápadů. Pravda ten místy trochu zběsilej střih to občas kazí, ale neměl jsem pocit, že by ty akční scény byli nějak extrémně nepřehledné a Tommy Lee Jones byť je tu opět jenom na pár minut působí určitě líp než v Bournovi kde budil dojem starce nad hrobem v posledním tažení, takže já jsem celkem spokojenej, ale to bude asi absencí té věci co se maže na chleba.70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Minulý Mechanik měl větší ambice, tohle je už vlastně jen xtá reinkarnace na Kurýra. Takže vlastně klasický Statham. Všechny zmlátí, koho potřebuje zabije, nakonec ještě sbalí kost jménem Jessica Alba a hurá do dalšího filmu. 40% ()

Reklama

Reklama