Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miranda (Rosamund Pike) má o svém životě jasnou představu. Živí se jako zdravotní sestra a ve volném čase se odreagovává u pečení dortů, kde se rovněž projevuje její perfekcionismus. Po silném traumatizujícím zážitku je ale její bezproblémový svět náhle roztříštěn a musí se nějakým způsobem vyrovnat s následky. Každý to ovšem děláme po svém... (Krouťák)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj velký omyl a zároveň moje další bolestná srážka s filmovým středním proudem, ke které bohužel čas od času dojde. Dobrý, i když nikterak originální námět a pointa, ovšem vrcholně nudné a nezáživné zpracování. Jo, Piková Rosamunda je pěkná, ale jako herečka není nikterak výjimečná a navíc její role je ještě dost pitomě napsaná. Dýchavičný Nolte je otravný a vylízaný "násilník" vypadá spíš jako manekýn než jako násilník. Kdyby si vzal tuhle látku do parády nějaký nekonformní a trochu šílený režisér, mohl by z ní udělat celkem slušný exploaťák, nebo aspoň obstojné drama. Ale tenhle rádoby psychologizující a bezkrevný paskvil s mizerným scénářem poprávu patří hluboko do modrých čísel. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, film ktorý sa tvári ako je hrozne nepredvídateľný, a pritom má človek po celý čas podvedome vie, akým smerom sa to celé napokon vyvinie. Aj keď na malú chvíľu som mal pocit, že som svedkom nejakého pseudo Stockholmského syndrómu, ale nejako mi to stále nesedelo, že by sa film vydával touto naivnou cestou. Kto videl Gone, kde tiež Rosamund Pike "miešala karty", tak určite sa mu vybavilo akým smerom sa ponášal napokon celý dej... Ale zas, nebolo to až tak zlé ako mnohí vravia, aj keď bohužiaľ prekvapenie sa nekonalo... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aneb jak by vypadal prequel ke snímku "Zmizelá". Bohužel je to celkem nefunkční film, který chce stavět na tom, že Rosamund Pike tyhle role jdou a že je dost dobrá herečka na to, abyste jí to věřili. Já jsem to tentokrát nevěřil, ale to jen kvůli špatnému scénáři, kterému chybí napětí. Do scény znásilnění to je drsné, máte určitá očekávání. Pak je to jen Rosamund v centru dění, ale takového dění, které vás nebaví. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Celý film je vystavěn na tom, že (a jak) se v jeho průběhu proměňuje divákovo vnímání hlavní postavy (znamenitá Rosamund Pikeová) a jaká k tomu tvůrce poskytuje vodítka. Není to tedy hloupé ani špatně natočené a závěr nepotřebuje žádné doslovnosti. Ještěže tady ale máme odborníky ("optimální konstruktivnost psychologie postav", proboha), kteří ve svém příspěvku natláskají spoiler na spoiler, že? ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Už vidím pána režiséra Fouada Mikatiho ako príde k Rosamund Pike a pochváli jej výkon v Gone Girl a navrhol jej, že by si mohla zahrať v jeho filme psychopatickú rolu. A nemyslím si, že je to spoiler, lebo určité elementy toho môžete postrehnúť už v traileri. Príbeh je úplne na hlavu, postavy tu absolútne nefungujú, dialógy sú otrasné a okrem toho je film nudný až do miery, kde sú vám ukradnuté osudy všetkých postáv. Dokonca aj psa. Myslím si, že ak chcete film, ktorý sa k podobnej téme postavil správnym smerom, tak si radšej čeknite Hard Candy. Oveľa lepšie tam vytvorili thrillerové elementy a hoci bol miestami film trošku drsný, tak z toho nebola nudná fraška, kde človek skutočne len chce, aby to všetko skončilo. Dúfam, že tento film nepošramotí kariéru Rosamund Pike, lebo by to bola veľká škoda. Filmu sa určite vyhnite. Hodnotenie: F ()

Galerie (24)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama