Reklama

Reklama

Krásná Fatmagul

(seriál)
  • Turecko Fatmagül'ün suçu ne? (více)
Trailer 2
Drama / Romantický / Telenovela
Turecko, (2010–2012), 120 h (Minutáž: 90 min)

Předloha:

Vedat Türkali (kniha)

Kamera:

Hüseyin Tunç

Hrají:

Beren Saat, Engin Akyürek, Fırat Çelik, Murat Daltaban, Kaan Taşaner, Deniz Türkali, Seda Güven, Esra Dermancıoğlu, Engin Öztürk, Sumru Yavrucuk (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(80)

Obsahy(1)

Krásná prostá dívka Fatmagul žije v malé přímořské vesnici. Zanedlouho se má provdat za Mustafu, svou dětskou lásku. Vše ale změní nečekaný noční útok Kerima a jeho kamarádů. Fatmagul je přinucena vzít si Kerima a nedobrovolně žít život, který jí naplánovali jiní. Dokáže najít štěstí? (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (24)

Magicbaobab 

všechny recenze uživatele

Ano, seriál je plný šíleného patosu a chvil, kdy byste postavy nejradši spláchli do záchodu. Chvil, kdy stříká podivně růžová (zato "kvalitně" cenzurovaná) krev, kdy jde jen o natahování času a taky chvil uměle nastrčených, aby se romance někam vyvíjela v podstatě z ničeho. Scénář 120ti hodin by se dal shrnout do dvou souvětí. ALE je potřeba, aby se i o takových tématech točilo. V Turecku, kde je v přístupu k ženám stále mnoho bariér a předsudků (a to především na vesnici, ze které pochází i hlavní hrdinka) by měla vznikat díla, která vykreslí dopad zneužití na lidský život. Upřímně, ačkoli je téma zabalené do děsuplného provedení turecké telenovely, v podstatě jde stále o poměrně těžký materiál. A myslím, že se ho představitelka Fatmagül zhostila dobře. Stejně tak chci pochválit i představitele Mustafy a nakonec i Mukaddes. Myslím, že je opravdu umění zahrát tak neuvěřitelně odpornou postavu. No vážně, který šílenec tuhle postavu napsal? Takže - za společensky ožehavé téma palec nahoru a 3* ()

pavel431 

všechny recenze uživatele

Uf nedá se to. Klady: 1. celkem hezký holky, myslím ty mladší, hlavně jedna doktorka od cca dílu 100 a výše je kus,2. člověk se rád podívá jak žijou ty zbohatlíci, mají pěknej barák....jejich restaurace, pěkný ve dřevě,Istanbul a tak dále.......Zápory. Prakticky to všechno ostatní. Scénář si někdo vymýšlí jak v deliriu, to je šílené. Hlavní mužská postava je blbec, kterýmu řeknete, bacha, ty kamna za tebou jsou celý žhavý a on neudělá nic jinýho že se otočí a obejme je!!!! Idiot , který tohle udělá snad v každým dílu. Jedna postava co žije s rodinou Fatmagul už kdyby bylo po mým... už by skončila v septiku,kráva ukecaná co jí není rovno a a ostatní spolužijící jen otáčení oči v soup, děs. Tyhlety idiocie v postavách a i v ději mi nedovolili sledovat víc, něž pár dílů, utrpení. za mě jedna hvězda s bídou. ()

Reklama

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Jakkoli chápu snahu tvůrců zsadit v rámci cajdákového příběhu hluboké poselství o tom, že žena za znásilnění nemůže, což zvláště v muslimských státech je velmi aktuální téma, neb tam jsou ohledně ženských práv ještě v době temného středověku. Nicméně když sebe silnější téma obalíte 160 díly hutné a sračkovité telenovelní vaty, tak už tu ušlechtilou myšlenku prostě nenajdete. Viděno celkem asi 20 dílů různých a fakt se to nedá. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Česko Slovenským fenoménom začiatku nového milénia boli lacné, nekonečné telenovely. Naivné, stupidné romantické hlúposti, ktoré sa točili prevažne v Južnej Amerike. Absolutné dno televíznej filmovej tvorby. Tento trend pomaly ustal a prišlo niečo oveľa horšie. Telenovely z Turecka. Je to trójsky kôň, prostredníctvom ktorého sa moslimský svet vkráda do európskych domácností. Jedným z týchto nebezpečných mohamedánskych kultúrnych atentátov je aj stošesťdesiat dielny seriál "Fatmagul" (Fatmagül'ün suçu ne?). Zákerný turecký odpad! ()

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Vždy som bola ako všetci ostatný a tieto turecké, mexické, španielske a neviem ešte aké naivné telenovely som kritizovala. Ale pri tejto si jednoducho nemôžem pomôcť, časti sú zdlhave, naivne ale oslovil ma ten turecký príbeh a to ako to v tej krajine chodí (keď napríklad "čistú" ženu znásilnia-pošpinia a ona si musí vziať toho muža aby "očistila" seba aj svoju rodinu).. A Engin Akyürek je jednoducho na zožranie krásny chlap, tie 3* sú hlavne za neho, videla som už všeliakych Santosov a Juanov Pablov ale tento muž je naozaj TOP :-D ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Mustafovu matku Halide Nalçin si zahrála herečka Sacide Tasaner, jejíž skutečný syn Kaan Tasaner hraje v seriálu jednoho z násilníků, Erdogana Yasarana. V několika scénách si matka a syn zahráli spolu. (wictoria)
  • Restaurace, kterou si Fatmagul (Beren Saat) s Kerimem (Engin Akyürek) pronajali a pracovali v ní, se objeví krátce i v další turecké telenovele Kúsok zo mňa (od r. 2014), kdy jí pronajme pro Elif její nápadník Kerem. (pesci71)

Reklama

Reklama