Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Rodinné drama z dílny BBC One nás vtahuje do příběhu ovdovělé sedmdesátnice Celie, která se díky své vnučce a sociální síti znovu setkává se svou dávnou láskou, vždy dobře naladěným seniorem Alanem. 
Co brání téhle dvojici, aby prožili nádherné společné chvíle na procházce podzimem života? Snad jen komplikované mezilidské vztahy jejich rodinných příslušníků. (geklon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, dejte přede mne skoro cokoliv typu "setkali se po 50 letech" a sežeru vám to i s navijákem. Ale tady, tady se jim to opravdu povedlo. Překvapivě hravý a milý byl první díl, a i ve zbytku série se zdálo, že je zaděláno na idylku. Ve skutečnosti to s tím "a žili šťastně až do smrti" nebývá tak horké. V druhé sérii ustupuje starý páreček do pozadí a pozornost se upírá na ty okolo. A ti teda mají problémů víc než dost. Místy to působí trošku překombinovaně, ale to ráda přehlédnu. I když se zbytek seriálu neodehrává v tom hravém tónu první epizody, má to své momenty - nemám ráda brity tak oblíený důraz na třídní příslušnost, ale scéna "Do you know the good thing about David Cameron? It´s that even he knows he is an ass ..." mě rozesmála hodně, ne obsahem, ale úžasným podáním. Samotný seriál by byl za 4* - zajímavý příběh, dobrá atmosféra, sympatické postavy, pátou přidávám za Dereka Jacobiho. Nevím jak to dělá, ale mám pocit, že ve svých scénách doslova září. P.S.Nemůžu se zbavit nutkání se na to podívat ještě jednou a spočítat všechny scény, kdy tam lidi postavili vodu na čaj, někomu přinesli hrnek čaje anebo kdosi ten čaj pije. Já vím, že to je britský seriál, ale tohle snad ani nemůže být pravda. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Seriál, který nemůže nikoho urazit, i když... ti hlavní to tu nehodnotí. Nejsou tu žádné vraždy, únosy, zločiny, politika a pod. Je to normální život. I když na britský způsob. Už dlouho jsem se tak nebavil u normálního seriálu. Přemýšlel jsem, že dám plný počet hvězd, ale nakonec jsem se rozhodl, že počkám na čtvrtou sérii, a taky proto, že to trochu pokazil poslední díl. Nějak mi do toho nepasoval. Jinak to bylo vtipné, i trochu "akční", skvělé herečky i herci. Hlavně John (Tony Gardner)! Souhlas s "geklon". Kde máte oči ČT! Jak to, že už to dávno neběží v hlavním vysílacím čase, místo všelijakých 3x s... D O P O R U Č U J I !!! ()

Reklama

bllm 

všechny recenze uživatele

Příjemná, odpočinková, nenáročná vztahová záležitost, což rozhodně neznamená, že by to bylo banální nebo povrchní. Parádně prokreslené postavy, aby se něco dělo, tak samozřejmě více či méně komplikované, velmi dobré herecké výkony. Mě byla více sympatická Alanova rodina, jednak Alan samotný a hlavně průšvihářka Gillian, Celia mi občas pěkně pila krev a řekla bych, že jí to někdy u Alana procházelo moc hladce. Škoda, že Paul po první sérii zmizel, to byla vtipná postava, Johna jsem si taky oblíbila, s tím jeho zoufalým výrazem v tváři. A hlavně - konečně se někde jako smrtící nástroj objevila štípačka na dřevo (i když tady se o činu jen mluví, nic se názorně neukazuje, a když se nad tím člověk zamyslí, těžko by to bylo realizovatelné), protože hned jak jsme ji přivezli domů a poprvé s ní štípali, mě napadlo, že tohle by se do filmu moc hodilo, ale asi spíš k hororu, než do seriálu o rodinných vztazích. Jo a co proboha všechen ten čaj? Kdyby to někdo spočítal, kolikrát se v těch třech sériích vařil nebo podával čaj, nemohlo by se na celý planetě pěstovat snad nic jinýho než ten čaj, aby to pokrylo tu obrovskou spotřebu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Je mi nesmírně sympatické, že se BBC s Last Tango in Halifax rozhodla vydat trochu jinou cestou, než bývá v posledních letech obvyklé, a že do hlavních rolí svého seriálu obsadila herce, kteří mají už sedmdesátku za sebou. A co je mi ještě sympatičtější, je fakt, že konečný výsledek je nesmírně dobře koukatelný, i pokud vám je 3x méně než Anne Reid nebo Dereku Jacobimu. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Gerento melodrámo pro britskou veřejnoprávku. Proč ne, tohle mi rozhodně nevadí. Nic co bych musel viděl díl po díle, avšak ústřední dvojice je strašně nad věcí a ten běžný produktivní současný svět, celkem výstižně glosuje. ČT, tady si vem příklad, když kupuješ práva. Kancl, nebo jiný píčoviny jsou už dávno pasé. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama