Reklama

Reklama

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu

  • Česko Snoopy a Charlie Brown ve filmu (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Kdo z vás nezná Snoopyho, toho nejlepšího psího kamaráda na světě? A především jediného pejska, který dokáže ze svého, tak trochu hodně mimózního páníčka, Charlieho Browna, udělat největšího hrdinu. A že to není zrovna snadné. Charlie Brown je totiž pro změnu nejslavnější světový outsider, který šéfuje nejhoršímu baseballovému týmu, nedokáže promluvit na svou tajnou lásku Malou Zrzečku a hlavně je to kluk, kterému se i v těch zdánlivě nejméně nebezpečných situacích přihodí vždy něco naprosto tragického, nebo aspoň směšného. A nyní se Charlie, nejméně pravděpodobný hrdina, vydává na velice nebezpečnou výpravu, zatímco jeho psí kamarád Snoopy se utkává se svým největším nepřítelem, Rudým baronem. (CinemArt)

(více)

Recenze (75)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo u Simpsonových ve filmu poznamenal, že jsou to čtyři epizody za sebou, u Peanuts to platí dvojnásob. Pocta tvůrci Charlesovi M. Schulzovi, která obsahuje všechny atributy animáků o Snoopym a téměř nic navíc. Kromě jednoho - osvěžujícím momentem je, že postava Charlieho Browna má lepší vývoj - a za tuto oslavu pozorných dětí, kteří dokážou pomáhat a cítit s ostatními, si snímek tu čtvrtou hvězdu zaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $99miliónovTržby USA $130,114,965Tržby Celosvetovo $245,661,595Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ príjemný počin, ponúkajúci pohodovú ležérnu zábavu, trefné zádumčivé gagy, plusom dobrá animácia /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Film pro děti? To jako myslíte vážně? Má vůbec někdo z vás děti? Nebo jen koš plný použitých kapesníků? Děti musíte zaujmout, bavit a pobavit. Moje dvě děti, kluk skoro 4, holka skoro 2, nevydržely ani 10 minut. Já odpadl po necelých 20. Je to naprosto hloupé, zdlouhavé, hloupě ukecané, nudné a hloupé. Vím, že hloupé je tam dvakrát, ale považoval jsem to za natolik zásadní, že jsem to uvedl dvakrát úmyslně. Snoopyho jsem potkal naposledy v 9 letech v komiksu Tom a Jerry. A to je 25 let. Tehdy mi tam nijak extra nevadil, ale pamatuji se, že i tehdy mi to přišlo nudné a jen jako vycpávka mezi lepšími příběhy. V tomto filmu jsem nějak hledal něco, nějaký důvod, proč to dokoukat. No, po 20 minutách mi došlo, že můj čas je natolik drahý, že jsem to vzdal. A nelituji toho. Doufám, že už Snoopyho potkám maximálně na stránkách novin. Ty totiž naštěstí nekupuju. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun má svůj film a teď jej má i Charlie Brown se Snoopym. Snímek cílený na předškolní publikum, u kterého jsem jako dospělý příliš netrpěl. Seriál nemám vůbec nasledovaný, takže vůbec netuším co je plus mínus podstatou krátkometrážních příběhů. 60% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krásná animovaná pohádka, která mi dokázala zpočátku vyčarovat úsměv na tváři. Avšak jak film plynul dále a prodíral se nástrahami scénáře, začal celý koncept scénáře uvadat do překombinovaného stereotypu, který začal být trošku únavný. Na druhou stranu to není žádný tuctový akční animák, typu akčních jízd a bojů mezi těmi dobrými a zlými. Rozhodně v sobě nový filmový Snoopy ukrývá určité poselství s ponaučením pro dětské duše. ___ (Cinema City, Praha Anděl) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film by mal mať asi dve hodnotenia. Pretože si myslím, že ľudia, ktorí vôbec nepoznajú "Peanuts" tak im to môže prísť ako film pre deti, ktorí ale dospelým neponúkne moc. Naopak si myslím, že toto si obľúbia dospelí, ktorí postavičky veľmi dobre poznajú a sú im blízke. Ja medzi nich rozhodne patrím a s filmom som bol spokojný. Osobne by som povedal, že príbeh Snoopyho je zaujímavejší a aj zábavnejší, tak sledovať trápenia Charlieho Browna sú stále zábavné a človek si film príjemne užije. Negatívum je však to, že veľmi rýchlo som začal na film zabúdať a uvedomil som si, že málo scénok z filmu mi utkvelo v pamäti. A to by sa rozhodne niečo malo na mňa nalepiť. Čo však musím vysoko vyzdvihnúť, tak to sú animácie, ktoré sú absolútne fantastické. Stačí sa na to pozrieť a človek vidí, ako veľmi dobre zachytili to, čo chceli reprezentovať. A vyzerá to skvele. Rozhodne asi najlepšie animácie za celý rok. Je len škoda, že príbeh nepatrí medzi tie zaujímavejšie elementy. Ale som rád, že som si sledovanie filmu užil a že som sa aj pri ňom zasmial. Ale neviem, či by som si to niekedy pozrel znovu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Můj ty smutku, ono to nebylo vůbec špatné! Narozdíl od opičáren typu Šmoulové nebo SpongeBob, o nebohém Čtyřlístku ani nemluvím, se konverze z klasické animace na tu ve 3D povedla na výbornou, ta nostalgie je z toho cítit převelice (navíc vtipně v určitých scénách použita ta "normální"). V Česku není Charlie Brown a jeho čoklík Snoopy (a Snoopyho ptáček Woodstock) moc známý, za velkou louží je to však klasika, hlavně vánoční. Přitom to není o nic horší než třeba mnohem slavnější Simpsonovi (btw jejich celovečerák se s tímto nemůže vůbec měřit), Garfield nebo třeba Doug. Co mi moc nesedlo, byly paralelní scény se Snoopym, kdy na svý červený boudě proháněl Rudýho barona (hehe, ta věta nedává moc smysl, což? :-). Ale jinak příjemná pohádka, mířená spíše na menšího diváka, ale pokud vám na poličce trůnila figurka toho slavnýho čoklíka, tu slzu nostalgie nakonec asi fakt zamáčknete. A Peppermint Patty je hrozně khůl :-) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Věřím, že malé děti to velmi ocení, ale já jsem měl s Peanuts zásadní problém, kterým je, že to vůbec nepůsobí jako film, ale sledování několika epizod seriálu za sebou. Myslím, že se dal vymyslet příběh táhnoucí se celou tu hodinu a půl a ne to rozdělit na několik kousků příběhu, které spojuje jen fakt toho, že přijela do města "nová holka." Ale je to sranda a co Peanuts schází v příběhu, to mají v obrazové originalitě, ale tou už asi nikoho po takové době nenadchnou, protože to už jsme nějakou dobu věděli. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Na pětašedesátilétýho psa má Snoopy pořád kouzlo a sílu bavit! Kupodivu jsem vůbec netrpěl, i když nejsem fanda Charlieho Browna a ani neznám jeho eskapády. Kolekce skečů, provázaná honbou za "Malou Zrzečkou" (ano, zní to trošku divně), si mě nakonec získala. Je to milý, kapku starosvětský animovaný biják, který se ale nemusí nutně líbit nejmenším divákům, které už dnes v jejich uhmataných tabletech nebaví sledovat Rákosníčka, Boba a Bobka nebo Malou čarodějnici. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na Snoopyho nedám dopustiť. Charlie Brown je môj novodobý hrdina. A Schulz jeden z najnápaditejších komiksových autorov, ktorému ani Marmaduk a ani Garfield nesiahajú ani po členky. Veľmi dospelý a príjemný humor s veľmi krásnou hudbou a s vizuálom pripomínajúcich staré dobré časy. Svet bez dospelých, svet imaginácie a jednoduchých dobrodružstiev s veľkým srdcom v malom mestečku, ktoré sa nedá nezamilovať. Každý rok si vyberám jeden z filmou nominovaných na hlavné ceny a dúfam v jeho víťazstvo hoci je mi jasné, že soška pôjde znova k Pixaru a jeho V hlave. Ale pre mňa je favoritom Charlie a Snoopy. Charlie ako najväčší smoliar s najväčším srdcom a Snoopy - pes ktorý vie všetko s kamošom Woodstockom. Pre mňa srdcová záležitosť a spomienka na najkrajšie okamihy môjho detstva pred televíznou obrazovkou, keď vonku zúril vietor a dážď. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mám primeraný prehľad o fenoméne okolo party Charlieho Browna, no nezaznamenal som, že by ich príbehy boli tak turbulentné a plné divokých gagov. Skôr išlo o melancholický pohľad na detské časy. Doba sa ale zmenila a dnešná mladá ( a malá ) divácka obec by proste neprijala niečo, kde sa každú sekundu niečo kineticky besne nepohybuje. Prispôsobili sa tomu aj THE PEANUTS, pričom neurobili vôbec zle. Nový obal im pristane, je to dravé, energické a spomínané vizuálne gagy sú pomerne originálne. Pre malých a rozhodne aj pre veľkých divákov. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, vtipné a ze života. Peanuts ve filmu možná není úplně podle komiksových stripů, ale to by přeci ani nemohlo fungovat! Můžu se tedy radovat z toho, že všechny základní myšlenky zůstaly zachovány a Charlieho Browna si jako prototyp loosera se zlatým srdcem nelze nezamilovat. Navíc to má moc sympatickou animaci skvěle míchající 2D a 3D, která je zas něco trochu jiného než všechny ty okaté pastelové disneyovky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na tenhle film a tak nějak jsem věděl, že mě nezklame. A nezklamal. Ten komiksový humor je do filmu přenesen naprosto skvěle, stejně jako kresba. Grafika vypadá moderně, ale přitom používá design komiksový. Tohle je krásná pocta jednomu z nejlepších strip, jaké kdy byly vytvořeny. Bavil jsem se celou dobu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Miluju Peanuts. Miluju ten jemný situační humor plný životních mouder, filosofování i těžkých depresí, kterým Charlie Schulz ve svých stripech již desítky let baví celý svět. Peanuts hladí po duši a často se trefují do černého. Pokud bych celovečerní animovaný debut s "Buráčky" měl za něco pochválit, pak za hlubokou poklonu komiksové předloze a jejímu autorovi. Animovaná stylizace je opravdu bezvadná a s půvabem sobě vlastním vystihuje ten hřejivě známý pocit z kreslených stripů, přičemž se třeba neopomíná ani vizuální vjem různých ruchů a zvukových efektů. Potíž je pouze v soudržnosti děje jakožto celku. Film je plný doslovných citací a odkazů na řadu situací, vtipů i hlášek obsažených v Schulzových stripech, ale není to úplně ono. Ty stripy totiž většinou fungují na bázi tří nebo čtyřokénkového pásma obrázků a jednoduchého gagu s výraznou pointou. Což v celofečerním formátu znamená, že musíte dohromady spíchnout několik různorodých stripů (protože chcete do filmu dostat co nejvíce známých postav, včetně obávaného Rudého barona) do jednoho kusu a odvyprávět tak příběh, který má nějakou hlavu a patu. V tu chvíli je však ono kouzlo pryč a zbyde jen sled několika toporně navazujících scén s kolísavou kvalitou. Tvůrci se ovšem s nelehkým úkolem poprali se ctí a snímek naštěstí nikdy neklesne k laciné blbině pro slintající caparty. Primárně je film samozřejmě cílen na dětské publikum a myslím, že školou povinné drobotině i jejich dospělému doprovodu se bude více než zamlouvat. Přiznám se, že mně osobně v posledním záběru před závěrečnými titulky, v němž animátor partičku školáků "překreslí" do černobílého obrázku se Schulzovou parafou, navlhlo jedno oko. Dávám tři, ale myslím čtyři. [Jonáš v kině / 6] ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Reklama

Reklama