Reklama

Reklama

Prach a broky

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Záhoř. Vilém. Rumcajs. Lotrando. Jánošík. Grázl. Ronja. Banda legendárních loupežníků konečně ožívá bok po boku na filmovém plátně! Amatérská skupina Rosenthal přináší drsnou pohádku o tom, co všechno z krvavé loupežnické historie nám bylo zatajeno. Jistě už teď tušíte, že s knížepánem z Jičína to nedopadne dobře... (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (95)

alchac 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, že soubojová choreografie by měla být v našich luzích a hájích svěřována spolkům historického šermu povinně. Radost se zase jednou dívat na borce, kteří s rapírem či tesákem v ruce nepůsobí dojmem, že trpí pokročilou artrózou a ještě jim navrch (a můj následný vrh) byla vyoperována zápěstí. Uvedné želperun v případě naší "profesionální" produkce bývá spíše výjimkou. Jen doufám, že Rumcajs Eastwood se prostřílí až do pokračování, pro které mě hned teď napadá výborný titul - Tenkrát v Řáholci. P.S.: Jen jedna mírná výtka adresovaná tvůrcům: opravte si hergot tu děsnou hrubku na stránkách s filmem, rve to bulvy dokonce i mně! Nemáte myslím vskutku zapotřebí se v tomto ohledu snižovat na úroveň jedné místní kórpiče. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Na amatérský film to (navzdory místy hodně špatným hereckým výkonům) nevypadá špatně. Problém ovšem je, že krom výborné akční pasáže ve stodole je to po většinu času nuda (k čemuž trochu kuriózně přispívá i to, že je to až příliš dobře natočeno na to, aby to bavilo takovým tím ryzím amatérismem). Podle mě to chtělo víc zapracovat na scénáři, a to jak na samotném příběhu, tak na nějakých vtipných hláškách a scénách pro oživení. I ta choreografie soubojů občas mohla být nápaditější. Dělalo to na mě dojem, že scénář vznikl stylem "honem něco vymysleme, hlavně ať už můžeme točit". Což je škoda, protože to natáčení určitě stálo velké úsilí, které ale kvůli slabému scénáři přišlo trochu vniveč. Takže suma sumárum mi to přišlo spíš jako takové cvičení před natočením opravdového filmu... ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na amatérské filmy moc nekoukám, ale tenhle vypadal zajímavě a hodnotím ho kladně. Příběh byl zajímavý a poutavý, herecké výkony také celkem dobré a i kostýmy seděli. Obzvlášť se mi pak líbila hudba, oceňuji, že tvůrci nazpívali písničky přímo k tomuto filmu a navíc se jim opravdu povedly. Každopádně však místy je vidět, že jde pouze o amatérský film. Ale celkový dojem je určitě kladný. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Pokud se mladí kluci, kteří nosí červené kalhoty, kabáty a čepice pro důchodce - no prostě nejspíš intoši - snaží natočit film v odlehčené kategorii, nikdy to nemůže dopadnout dobře. A taky nedopadlo. Výprava je sice fajn (za to taky ta jedna hvězdička), ale obsah je katastrofa. Proboha, jak může někdo dělat film, ve kterém vystupuje Rumcajs, co střílí dum dum žaludem, tak strašně vážný? To si přímo říká o crazy komedii, či rovnou parodii a ne takovou neidentifikovatelnou směsici čehosi, co není pořádně ani pohádka,(pár postav jako Rumcajs, nebo ďábel automaticky nedělají pohádku), ani komedie (na to je film moc vážný) a ani nic v serioznější kategorii (protože je tam právě ten Rumcajs) = takový začarovaný kruh. Navíc, při hodinové stopáži, kde má být nějaké to dobrodružství a akce, dávat tolik zbytečné vaty?!!! S hodnocením jsem ještě mírný, úplně totiž ignoruju neherecké výkony a hlavně nezvučné hlasy (tam snad skoro nikdo neumí mluvit) a je samozřejmě obrovský rozdíl, když by tohle bylo jen na youtube a ne přímo v kině. Ona je taková debilní doba, že každý cucák chce být hned superstár, nebo Spielberg, neuvědomujíc si, že k tomu je potřeba dlouhá cesta. Tolik práce to muselo dát a k čemu? K slušně natočenému nic? Mohla to být zábavná, nabušená jízda a místo toho to celé působí úplně stejně jako Jetelín. Unylé, silně držené na uzdě s polomrtvými pokusy o vtip. Ale ty vousaté filozofy to asi pobavilo. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Dialogy obcas susti papirem, herecke vykony nejsou vsechny uplne presvedcive, ale cert to vem. Je to zabava. Zabery na Rumcajse, jak si vyrabi dum dum zaludy, nebo na Lotrandu pestujiciho bojova umeni, je fakt sranda. Klobouk dolu pred vsemi tvurci. Takle rozmachly amatersky film z ceskych luhu a haju jsem snad jeste nevidel. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (19)

  • Hlavní část peněz na film se vybrala v crowdfundingové kampani na Startovač.cz. (Zdroj: ČSFD)
  • Bojové scény připravoval Viktor Pešta, zápasník MMA, který si zde zahrál i několik menších rolí. (Záry)
  • Když štáb přijel natáčet na zámek Blatná, zjistil, že nastalo úmrtí ve šlechtické rodině, co zámek vlastní, a chystá se pohřeb. Natáčení se muselo zrušit a přesunout na jiný termín. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Prach a Broky jsou online!

Prach a Broky jsou online!

02.09.2016

Tento pokus o vytvoření české hrdinské týmovky jsme zmiňovali už v lednu, kdy měl snímek pražskou premiéru. Teď je film zdarma ke shlédnutí online, a to i přímo na profilu ČSFD. Na první pohled… (více)

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

10.01.2016

Vody českého nezávislého filmu včera rozvířila pražská premiéra amatérského snímku Prach a Broky. O co jde? Hodinu dlouhý film se točí okolo sedmi nejslavnějších českých a slovenských loupežníků. V… (více)

Reklama

Reklama