Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mizuno Asumi je lékařkou v univerzitní nemocnici, kde pracoval její otec. Ten ale v jejích 14 letech zemřel na operačním stole. Nemocnice ovšem celou aféru zametla pod koberec, aby se vyhnula zodpovědnosti, a tak se Asumi chce pomstít všem, kteří s tím mají co s do činění. K tomu použije novou identitu. Jenomže nic není tak, jak se zdá být. (Zíza)

(více)

Recenze (2)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na novou Ueno – tahle se nesmála a nejiskřily jí oči jako obvykle a upřímně to byl dost nezvyk, obzvláště když člověk chvíli předtím sjížděl a ujížděl na Nodame. Občas mi přišlo, že si je ve své roli nejistá a trošku jí to ujíždí, ale možná je to jen tím nezvykem. V japonském prostředí jsem již hodně dlouhou dobu neviděla „revenge“ seriál, takže by se dalo říct, že je to pro mě docela poměrně nová zkušenost. A rozhodně stála za to. Nejdřív to vypadá, že jde vše jako po másle a hrozně rychle, ale nakonec není vše, jak se zdá a zvrat v posledním díle mě opravdu překvapil, opravdu jsem netušila, že přijde tenhle, čekala jsem někoho jiného. Přiznávám, že díly uprostřed mě zase tolik nebavily, až jsem si myslela, že seriál ohodnotím jen 3*, ale nakonec když se nad tím zamyslím jako nad celkem a že to mělo velmi solidní konec, neodfláknutý a přišel mi velmi promyšlený, tak hodnotím 4*. Zajímavý počin, kde klidně umře postava, u které nečekáte, že by mohla zemřít. Mělo to své mouchy, ale nakonec se z toho vyklubalo něco nadprůměrného. Pokud máte chuť na vcelku vydařenou pomstu, nebojte se sáhnout po Asumi. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Musím dopředu avizovat, že 4 hvězdy to u mě má za vynikající herecký výkon Juri Ueno, která se prezentovala v obtížné roli, zcela mimo svůj dosavadní repertoár. Depresivní, zadumaná postava s bolestivou minulostí bojující s morálními volbami do poslední chvíle, takhle uvěřitelně jsem to dlouho neviděl. Scénaristicky propracované a skvěle fungující do dílu 8, pak mi to začalo připadat jako korejský, antiklimatický finiš. Posouvání viny, hledání hlavího strůjce už bylo trochu moc mimo rámec realističnosti, zlikvidovalo to podle mě předtím pracně budovanou strukturu, hlavního viníka jsem prostě rejžovi a scénaristovi neuvěřil, nebylo to dobře provedeno. Nicméně v seriálu se skvěle herecky předvedli i Jo Odaigiri, Chiaki Kuriama, emočně jsem byl něměko nejen já ze situace Asumi-Yuma. Odpustím i lapsy typu, že lékař na gastroenterologii se náhle vrhne na operaci související s transplantací srdce... Ale abych nebyl jen škarohlíd, technické provedení je fajn, hudba ok, nápad zapojit do hrdinčiny pomsty Alenku v říši divů a stylové kartičky, způsob likvidování protivníků to vše bylo provedeno velmi cool! Byl jsem chycen už od prvního dílu, škoda těch posledních tří, protože objektivě by měla mít série 3 hvězdy. ()

Reklama

Reklama