Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (432)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kdyby Úžasňákovi 2 neměli tak extrémně předvídatelný příběh, byl bych asi nadšený úplně. Zrealizováni jsou totiž skoro dokonale, ať už jde o vytěžení akce, humoru nebo jednotlivých postav. Zatímco Dory byla jen průměrným dodatkem Nema, tady se vytasil plnokrevný hlavní chod, jenž (stejně jako parádní jednička) šlape v každém ohledu. Po trailerech jsem se docela bál klišovitých mantinelů - a bohužel zcela oprávněně. Brad Bird v nich ale pracuje na 120%, takže jsou i ty nejpředvídatelnější scény dostatečně zábavné, oslnivé nebo dojemné. Vlastně mám pocit, že to je oproti zbylým animákům, které jdou automaticky na ruku dětem, opět jiná liga. O to víc mě tak mrzí, že se nešlo ještě o krok dál a nepracovalo se "dospěleji" i se záporáckou stranou a se zvraty. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Parádní animovaný film, který mě překvapil ve všech ohledech. Za nějakého závratného fanouška jedničky se sice nepovažuji, ale vždy se na ní rád podívám, a to hlavně kvůli bezchybnému českému dabingu. Tudíž doslova mé srdíčko zaplesalo, když jsem se dozvěděl tu novinu, že i dvojka dokázala sehnat všechny originální dabéry prvního dílu (hlavně Meduna v roli Boba alias pana Úžasňáka podal precizní a dokonalý výkon). U pokračování je těžké se zavděčit fanouškům, proto se často hraje na větší bombastickou akci. Té se zde člověk nabaží habaděj, po této stránce mě film doslova ohromil. Ale hlavně se zde nezapomnělo i na vtipné situace, kde ve většině případů v centru figuruje malý Jack-Jack. Jak mnozí již vyřkli, tak si on krade snímek sám pro sebe, ať už se jedná o scény s mývalem nebo i ty dokonalé sekvence, kde se dostává pozornosti i Edně. Brad Bird opět ukázal, že vyvážené animáky umí na výbornou a pořád je schopen přichystat skoro až bezchybnou zábavu. To skoro jsem tam napsal schválně, záporákovi podle mě něco chybělo k absolutní špičce. Proto jednoduše nemohu bez výčitek svědomí filmu napálit pět hvězd. I tak uděluji silné čtyři hvězdy a všem mohu jen doporučit na film zajít do kina. Vyplatí se to. Za mě dávám 86 % ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem podobné jako v jedničce, jen jsem měl pocit, že tvůrci chtějí najít v postavách Úžasňáků parafrázi někoho utlačovaného ze skutečného světa, třeba jako v X-Menech téma jinakosti a moc mi to sem, do té hravé skoropohádky, nesedlo. Ovšem všechny méně povedené zápletky zachraňoval Pan Úžasňák při trablech s rodinou a ponejvíce s Jack-Jackem. 70%. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Dvojka Úžasňáků nabídla více než příjemné pokoukání. Některé dějové zvraty šlo sice snadno předvídat, přesto film působil (na animák) až nezvykle napínavě. Pochlubit se může, ale i spoustou originálních nápadů - například není úplně obvyklé, aby hrdinu do víru dobrodružství zatáhl marketing a třeba Hypnotizérova (v originále výstižněji Screenslaver) myšlenka zla, přicházejícího z televizních obrazovek je pořád málo zpracovaná, o to však v dnešní době aktuálnější. Hlavní devízou je ale samozřejmě velká spousta legrace a také pan Úžasňák, kterému jsou jeho super-schopnosti při řešení každodenních starostí vcelku k ničemu a oprávněně tak sklízí náš soucit a pochopení, ale zároveň nás jeho počínání baví. Možná proto, že se v něm my všichni tak trochu vidíme. Zkrátka - takhle nějak by měl vypadat rodinný film a mně nezbývá než doufat, že nebudeme na další dobrodružství této neobyčejné rodinky čekat dalších čtrnáct let. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je na tom snad opravdu ta podvratnost myšlenky hlavního záporáka. O to víc mě mrzí, že poslední desítky minut filmu patří nekonečné záplavě akce, tolik podobné všem otravným superhrdinským filmům posledních let. Bird jakoby tím vlastně vše popřel a pointu myšlenky o potřebě superhrdinů tím znegoval. A to je velká škoda, protože Úžasňákovi 2 mohli tak trochu plavat proti proudu. Ve výsledku se jím naopak unášejí a ještě přesvědčují diváka, že je to tak správně. 6/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Jedná se o první sequel na vlastní film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Motocykel s elektrickým pohonom, ktorý vo filme používa Elastigirl (Holly Hunter), bol vytvorený na základe reálneho motocykla Ducati Hypermotard. (MikaelSVK)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama