Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (432)

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Incredibles 2 sa konečne po 14-tich rokoch dostalo do kín a jednoznačne hovorím, neostal som sklamaný. Film presne doručuje všetko, čo potrebujeme, má výbornú energiu, staré dobré postavy, hudba sa nezmenila a myslím si, že film je o niečo dospelejší ako bol jeho predchodca. Kým prvý film by som ohodnotil ako dobrý film so superhrdinami so skvelou akciou a hlavnou myšlienkou, ktorá ma skutočne potešila a funguje skvele. Sú tu ale aj veci, ktoré zvládol predošlý film lepšie. Minimálne čo sa týka zloducha. Nemyslím si, že niekedy zabudnem na Syndróma. To bol jeden skutočne silný, schopný zloduch a najlepšie na tom všetkom bolo, že to bolo maximálne osobné. To z neho robilo vynikajúceho zloducha so skutočne dômyselným plánom postaviť sa na miesto svojich bývalých idolov. Obrazovkár je podľa mňa okey. Schopnosti sú okey, myslím si, že technika boja je dobrá, no mám tu dva veľké problémy. V prvom rade je podľa mňa veľmi ľahko odhadnuteľné, kto je za jeho maskou, neponúka toho moc a myslím si, že dôvody, ktoré má nie sú tak veľmi zaujímavé. A hoci sú tu skvelé techniky bojov, inteligencia a aj nebezpečenstvo z jeho strany, nejde podľa mňa o najlepšieho zloducha, ktorého som mal možnosť vidieť, popravde je to celkom ďaleko od toho. No inak ma toho moc negatívneho nenapadne. Toto je asi jediný výraznejší problém, ktorý som s filmom mal. Teraz teda prejdime na tie pozitívne stránky. Elastína je úžasná. Vidíme viac jej schopnosti, jej boje a kreatívne spôsoby, akými môže využiť svoje elastické telo. Najmä na jej elasticykel je úžasný. Jack Jack si pre seba ukradne asi každý moment. Je to vtipné, je to kreatívne a funguje to bravúrne. Tak dobre som sa už dávno nezasmial. A jeho schopnosti sú tu skvele využité. Plus je tu aj pár prekvapení. Pán Úžasný je rovnako skvelý. A mám pocit, že pôsobí ako skutočný otec, ktorý sa snaží zvládnuť situáciu. Scénka, kde nechá Jack Jacka u Edny a bude sa rozprávať so svojou dcérou Violet je asi jedna z najlepších. Je v tom veľká dávka srdca. Plus musím pochváliť ešte aj záver, kde sa ukáže, že aj deti môžu pomôcť svojim rodičom a nemusia sa o nich neustále len báť. To je podľa mňa veľmi silné, schopné a pekne povedané. A možno to niektorí ani nebudú vo filme hľadať, ale je to tam. A je to podané skvele. Ak chcete ale len akčný film, ktorý má dobrú energiu, humor a skvelé postavy, tak toto vás nesklame takisto. Pixar, dokázali ste to. Stále ste obrovskí páni a držím Vám palce na Vašom ďalšom projekte. Koniec koncov, bude to jeden z najväčších. Ako sa bude dať pokračovať v sérii, ktorá pôsobila po treťom filme skvele zakončená? Uvidíme budúce leto. Dovtedy mi ostáva čakať. Hodnotenie: A ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Já jsem zklamaná a můžu si za to sama. Mým velkým očekáváním film prostě nemohl dostát. Ale bavila jsem se, to ne že ne. Jack-Jack byl samozřejmě vynikající a neuvěřitelně vtipný. Bohužel to je to jediné, co si pořádně po prvním vidění pamatuji. Záporák a celá ta Screenslaver zápletka mi byli dost nesympatičtí. Animace, hudba a vše okolo super ale budu si film rozhodně muset pustit znovu, abych si pořádně vytvořila názor. Zatím 4* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,241 miliárd $ | Kúzlo animákov z počiatku milénia je pre mňa definitívne preč. Je to už nejaký piatok, čo som nevidel naozaj inovatívni, a scenárom podmanivý počin v tomto žánru, ktorý vie vyžmíkať emóciu aj z dospelej duše. Aj obrazovo sú už aj Pixarovky len kvalitne prepracovanou rutinou, než hurikánom nápadov. Absencia iskry bola len otázkou času. Myslím si, že žánru by prispela nižšia frekvencia výroby, podobne, ako to cítim aj u komixových adaptácií. Posledné roky ich už jednoducho pozerám menej, pretože na nich nemám chuť... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bylo to na pět hvězdiček? Sám nevím, možná jsem měl hodnotit jen čtyřmi kousky, ale protože jsem se dnes už podruhé moc dobře bavil u animáku, ze samé radosti jsem přitlačil na pilu. Myslím, že si tvůrci mohli trochu pohrát s předvídatelností příběhu, aby mě udrželi trochu v nejistotě, ale přimhouřil jsem nad tím oči, protože mě fakt moc bavily Jack- Jackovy superschopnosti, je to prostě fajn pocit, když se můžu chechtat nad takovými prkotinkami:-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Mražoun předává rodině vizitku Winstona Deavora a na ní je adresa 1200 Park Avenue, což je adresa, kde sídlí Pixar. (SONY_)
  • Při rodinné večeři Dash zapne televizi a v ní běží film s Godzillou. Godzillu však filmaři museli lehce poupravit, protože na ni neměli práva. (SONY_)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama