Reklama

Reklama

Zvonilka a tvor Netvor

  • USA Legend of the NeverBeast (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvonilka a tvor Netvor je dalším ze strhujících dobrodružství Zvonilky a jejích vílích kamarádek. Veselá a talentovaná víla Chovatelka Fauna věří, že nelze soudit růži podle trní a že každý živý tvor je v jádru dobrý. A tak se spřátelí se záhadným tvorem, který je podle prastarých legend známý jako tvor Netvor. Zatímco Zvonilka a její vílí kamarádky nevědí, co si mají o záhadném zvířeti myslet, strážci Hvězdné roklinky, vílí Skauti, se rozhodnou magického tvora ulovit dřív, než přivolá na jejich společný domov zkázu. Fauna musí poslechnout své srdce a zariskovat, aby s pomocí svých vílích kamarádek záhadného tvora Netvora zachránila. (Falcon)

(více)

Recenze (67)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato, kdyby každé sérii kiksnul až šestý díl, byl by to nepochybně slušný důvod k pravidelné oslavě a bohatým obětinám filmovým bohům:) I když vzato OPRAVDU objektivně, je otázka, jestli Tvor Netvor kiksl nebo ne. Jeho hlavní téma je totiž zcela v pořádku (byť nevzhledná hrozivá obluda je přece jenom trochu laciný dramaturgický fígl), další dva roky technologického pokroku se opět ukázaly, a studio Disney naštěstí stále nenabylo dojmu, že se už může i u této značky (Disney Fairies) jet samospádem. Problém je, že zjevný pokus "o něco jiného" nebo spíš nabytí přesvědčení, že publikum Zvonilky už odrostlo a snese silnější tabák, jsou víc než jen trochu mimo. Po varovných zvěstech od kamarádky, která má podstatně starší děti než já, a byla s nimi na Tvorovi Netvorovi v kině, jsem si udělal domácí zkušební projekci bez dětí, a upřímně i já jsem měl docela problémy s temnou atmosférou (a neustávajícím kraválem) v poslední třetině filmu. Nemluvě o tom, že se tu zničehonic objevuje další druh víl, o kterém doteď nebyla nejmenší zmínka, a nikdo se neobtěžuje to jakkoliv chabě vysvětlit. Tohle se zkrátka nepovedlo (míněno asi tak jako když se nepovedl Zlatý Kompas), protože pro děti, pro které je Zvonilka, bude Tvor Netvor základ pro noční můry nebo úprk z kina/od monitoru před šílenou bouřkou a utrpením několika zásadních postav. A pro ty starší to bude naprostá zívačka s nějakou šáhlou bio vílou (Faunou, ne Zvonilkou). Jsem upřímně zvědav, jestli to byla jen náhoda, nebo budou u Disneyho chtít tenhle změněný kurs udržet. Kdyby ano, je tu naštěstí pět velmi solidních pohádek, které se dají ještě mnohokrát reprízovat:) 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $27,057,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,493,380Tržby za predaj DVD v USA $10,191,674 ║ som už ani moc nečakal že by ma to až tak chytilo, veď už ide v poradí o šieste dobrodružstvo s vílami ale opäť to bavilo, je to roztomilé, hravé, zas také mierne bláznivé dobrodružstvo sadlo a opäť podarené doprovodné pesničky, dokonca žiariví rozlúčkoví záver dojal, Slovenský dabing na výbornú, veľká spokojnosť, príjemná oddychovka /videl v kine: 75%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Punica malus je zpravidla kulovitá malvice, jež může v některých případech přírodní deformace dosáhnout tvaru zploštělého, respektive vejčitého, což ovšem nemá žádný vliv na bohatou přítomnost vitamínů, pektinů a vlákniny. Plody lze konzervovat pomocí nejrůznějších druhů úprav; od sušení, přes lisování, až po kvašení. Naproti tomu Pirus sativa se odspodu nahoru tvarově výrazně zužuje, stejně tak její obsah vitamínu C je u typicky vyšlechtěných odrůd zásadně nižší. Vedle oskeruší a kdoulí je hojně využívána k výrobě pracharandy, tradiční práškovité přísady do nejrůznějších pokrmů... Víte, co se to právě teď stalo? Já vám to povím. Srovnal jsem jablka s hruškami! Takže snad už mi nikdo nebude tvrdit, kurva, že to nemůžu dělat! Protože můžu a jde mi to docela dobře. A v rámci těchto okolností bych tedy chtěl srovnat vílu Faunu, o níž vypráví tento příběh, s Robertem Picktonem, kanadským sériovým vrahem, a povědět vám pět důvodů, proč je mi Robík mnohem sympatičtější! Takže; 1) Pickton zavraždil pouhých 49 žen, zatímco Fauna nasrala nespočetně víc rodičů, kteří museli jít se svými ratolestmi do kina a tam hodinu a čtvrt snášet zkurveně pisklavej hlásek těch poletujicích štětek. 2) Pickton u sebe na prasečí farmě popravoval jateční pistolí výhradně prostitutky a narkomanky, tedy naprosto uvědoměle čistil společnost od degutantní špíny a nebezpečného plebsu, za což měl dostat plaketu Čestného pionýra, nikoliv doživotí. Naproti tomu víla Fauna zadržuje ve své kouzelné kolonii zákonem chráněné bobry a králíčky, což je skutečně na blití. 3) Než na Picktona přišli, trvalo to neuvěřitelných deset let, což zcela jasně svědčí o jeho vysoké inteligenci a schopnosti zachovat si chladnou hlavu i v sebevypjatějších situacích, zatímco víla Fauna je volnomyšlenkářská bulimička bez smyslu pro zodpovědnost, která si do kolonie jak ta největší kravka dotáhne nebezpečnou sovu, což samozřejmě skončí naprostým fiaskem. 4) Ve výpovědi Picktona stojí, že s mrtvými těly po stažení z kůže dlouhodobě kopuloval, takže to znamená, že svými mírně netradičními sexuálními choutkami zbytečně a velkoryse neobtěžoval živé lidi. Fauna svojí přítomností a marnou snahou v ochočení tvora Netvora samozřejmě nasere kompletně celý les, poněvadž je to sobecká egoistická mrdka, které jsou pocity druhých naprosto u prdele. 5) Z policejní zprávy také vyplývá, že v některých případech Pickton naporcované maso svých obětí rozemlel do jitrnic a klobás, které na své prasečí farmě běžně připravoval, a ty následně prodával svým přátelům a známým, za což mu patří pochvala minimálně v oblasti kreativní gastronomie. Naopak Fauna ve své nekonečné samolibosti zkurví na co sáhne a nějaké přidané hodnoty jí vůbec nic neříkají! No, tak to bychom měli. Snad jsem vám své pocity z této sluníčkovité pohádky přiblížil co nejlépe to šlo. A kromě toho jste se dozvěděli, že srovnávat jablka s hruškami je vlastně i docela legrace! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nuda nejen pro mě, ale i pro děti v sále. Neustále to tam šumělo, klapalo, vrzalo, chodilo se na záchody, bavilo se. Poprvé jsem se v kině přistihla, že klimbám! (ještě, že nechrápu) Ovšem díky doslova epickému závěru s téměř uslzeným a skutečně nedobrým koncem, dávám za tři. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zvonilka a spol zažívají krušné chvíle. Je na čase vzít nohy na ramena nebo se postavit za Roklinku? Ano, dětsky hravá poetika se nám trochu změnila, potemněla, ale s mládím kapitána Hooka jsem měla větší problém. Tady je minimálně hezky využité ponaučení z Tajemství křídel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nějaká třičtvrtěhodinka klasicky milá Zvonilka, na zbývající půlhodinku však tvůrce zřejmě někdo hodně naštval (tipuju cílovou diváckou skupinu), takže malým dětem začínají vstávat chlupy a následující noc bude zřejmě jejich největším kamarádem rozsvícená lampička. První z příběhů vynikaly tím, že osazenstvu Hvězdné roklinky hrozilo vždy jen takové drobné nebezpečí, vesměs byly poučné a hravé. Ty časy jsou pryč. Co na tom, že výsledek znovu hýří barvami a skotačivými vílami? Chybí příběh, chybí výraznější songy. Hlavní hrdinkou navíc znovu není Zvonilka, jak by se mohlo zdát z názvu, nýbrž víla Fauna. Doporučil bych návrat na samotný začátek. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to viac ako Zvonilka a piráti, ale na nadpriemerný detský animák to zase nevidím. Príbehovo to bolo síce prepracovanejšie, zábavnejšie, na druhú stranu ale pre deti dosť temné. Vytratila sa tu hravosť a zábavné skečové momenty. 65/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých Tinker Bell filmov by som tento ohodnotil ako druhý najlepší (top je u mňa stále Secret Of Wings). Príbeh je podľa mňa zaujímavý, je tam veľa prekvapení, ktoré som nečakal a musím povedať, že tam priniesli aj miestami celkom solídnu a silnú drámu. Rád som sa vrátil k týmto postavám, som rád,že som tomuto filmu venoval čas a ak príde pokračovanie Tinker Bell dobrodružstiev, určite sa k nim vrátim. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Moje prvé ( náhodné ) stretnutie s vílou Cililing a jej priateľkami dopadlo nad očakávanie dobre. Jednoduchý príbeh s posolstvom, kvalitná animácia, tajomná potvora, ktorú som ako zviera nedokázal identifikovať, trochu srandy a napatia. Pekná rozprávka. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Příběh nebyl zrovna originální a nová víla Fauna cinká asi tak, že by se k ní chodilo jméno Zvonilky. Opravdu neomluvitelně tupá postava, ale jako dítě bych to asi žral, co nejvíc by to šlo. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne jsem dlouze nasál několik doušků dobře vychlazeného lahvového piva a pronesl směrem k paní Generové: Zítra vezmu dítě do biografu. Dávají Spongeboba. Kalhoťáka. Ať můžeš naklidit, navařit, vyprat cejchy a vycídit vidličky a nože. Druhý den ráno mě vzbudilo tiché cupitání dětských nožek: Táto, já bych raději šla na tu Zvonilku. Tady jsou dvě možnosti. Buď odmítnout a vystavit se těm nepříjemným akustickým projevům dětí, jako je vzlykání, pištění a pláč, nebo svěsit ramena a ustoupit. O šest hodin později kupuji v kině Hutník dva lupeny na Zvonilku a taky cukrkandl, pišingry a nějaké ty cocy coly. Vestibul je plný lidí a trochu mě překvapuje, že většina lidí nemá víc jak metr třicet. Vcházíme do sálu, odklízím zbytky popcornu ze sedačky po svém předchůdci a pohodlně usedáme. Za chvíli celý sál zhasne a ze tmy se jen ozývají tenké hlásky: Mamííí, já se bojím! V té chvíli si uvědomuju, že jsem asi jediný tatííí ze všech větších či menších přítomných. No potěš. Film začíná. Roztomilé víly, ptáčkové, motýlci, zajíčkové, přesně jak jsem očekával. Někdo někoho zachraňuje. Někdo se chce s někým skamarádit. Tvor netvor je hodný ňouma a jmenuje se Raf. Nudím se. Dozvídáme se o temném proroctví a katastrofě, kterou Raf způsobí. Nějak to souvisí se smrtí a armagedonem. Narostou mu křídla a rohy. Vida, vypadá jako křeček Antona La Veye. Konečně něco zajímavého. Závěr epický jako od Emmericha a dopadne to celkem špatně, žádný happy end. Výborně. Za tři. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě jednoznačně nejlepší díl, hravé a roztomilé série, který končí velkými emocemi. Půl filmu je takový roztomilý, s všelijakými zvířátky, jak je u Zvonilky zvykem, druhá půlka je působivá se spoustou nápadů. V tomto díle je hlavní hrdinkou víla Fauna, která svou láskou k nebezpečným zvířátkům způsobí nejeden malér. Gruff je takový dobrák, že si ho postupem času musí nejen malí oblíbit. Konec pohádky je hodně emotivní, ale myslím si že je to ku prospěchu věci (a malým dětem to asi ani nepřijde). Animace je opět pěkná a nabízí i hodně povedené efekty. Hudba je opět chytlavá a skvěle se do pohádky hodí. Mě se pohádka hodně líbila a dávám 100% :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ty filmy se Zvonilkou mi přijdou celkem fajn. Není to velké umění, o to ani nejde. Ale ty příběhy mají přesně to, co mají podobné příběhy pro děti mít. Je tu napětí, je tu zábava, jsou tu možná trochu i slzy a také zajímavé dějové linky, které nenudí. Navíc ta krátká stopáž je prostě příjemná. Já jsem se u snímku bavil a příjemně mi utekl. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Strašidelná Zvonilka s apokalyptickým nádychom a bez happy endu? Nie, ďakujem. Rozhodne by som na to nebral malé dieťa. Disney zahodil do koša pozitívny aj estetický potenciál "Údolia víl" a stavil na chlapčensky atraktívny animovaný akčák, ktorý evokuje atmosférou Harryho Pottera. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že by se to mělo jmenovat Fauna a netvor, jelikož Zvonilka tam je asi jen 15 minut celkově. Nicméně i tak se mi pohádka celkem líbila. Netvor není hezký, ale po nějaké době si ho zamilujete. A podle mého názoru bylo skvělé více poznat další postavu z Hvězdné roklinky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu z vílskej série cítiť ešte trochu viac to, že je určený pre dievčatá. Občas koketuje až s feminizmom. Víly-strážkyne zachraňujú nielen zviera a víly, ale dokonca aj vílovcov. Prekvapujúce, dokonca nerozumné je aj to, že hoci v názve je Cililing, aspoň teda tom slovenskom, tak príbeh ide úplne mimo nej a do popredia vysúva inú vílu. Inak ide o typického zástupcu disneyovských animákov s krásnou 3D animáciou, troškou humoru a fantazijného sveta. Škoda, že záver až príliš tlačí na pílu čo sa týka citov a hoci sa mi príbeh väčšinou páčil, vcelku pôsobil viac na efekt. Preto iba za 3, ale veľmi silné. ()

Reklama

Reklama