Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Recenze (319)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Paradoxne je najlepšia úvodná polhodina, kde je to veľmi príjemná teen romanca so sympatickými postavami. Potom vypukne načisto priemerný digifest. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že na druhé shlédnutí se tento film tváří daleko přívětivěji než když jsem ho viděl poprvé. Poprvé mě rozčilovali hlavně ti haranti, u kterých se to moc nezměnilo. Na druhou stranu musím uznat, že během sledování jsem si přišel jak kdybych v dětství koukal na Jumanji. A tím si mě nakonec získal. Husí kůže možná není nejlepší fantasy hororová komedie, ale pořád je to něco, co se dnes moc netočí. A hlavně to má i občasný vtip (hlavně fízlové), pěkné efekty, nápaditý příběh a Jacka Blacka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $80,080,379 Tržby Celosvetovo $150,170,815Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,226,267Tržby za predaj DVD v USA $11,381,497║ Mohla to byť dobrá zábavná hororová jazda tipu animáku Hotel Transylvánia ale nie je, je to dosť nevyvážené, lebo miestami to chce byť na silu zábavné. Hlavne keď Jack Black je už úplne mimo misu, takže z jeho strany nič moc neprichádza a mládenec s pisklavým jakotom je na otras otravný ničotný. V tomto ohľade to ako tak po kope drží ústredná mladá dvojica Dylan Minnette a Odeya Rush, ktorý si dokážu získať aspoň aké také sympatie. No a ďalšia vec tie strašidelné mátohy sú prevažne dosť strašidelné hlavne ten panák, veľká kobylka či zombíci, tažko mi špecifikovať pre akú vekovú kategóriu bol tento film určení. Režisér Rob Letterman opäť len potvrdil že Áčkové hrané filmy mu nejdú mal ostať u animákoch. /videl v kine 3D verziu: 45%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ODEMKNULS NĚJAKOU KNÍŽKU? NEOTVÍREJ JI!…“ /// Puberťácká podívaná s variací na Jumanji (či Noc v muzeu?), páč příšery (z knížky) uvedou město do chaosu. Tady zřejmě jen proto, aby se Jack Black dokázal postavit svým démonům.Jde podívanou (hlavně) pro děti, takže čekejte jednodušší story u který brzo vomrzí i ten neustálej digitální bordel. Hoďka a půl by bohatě stačila. Taky by neuškodilo víc ftipu. Ale jestli vám stačí, že je vaší starý furt šestnáct… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Příběhy, který má na svědomí dětskej spisovatel Robert Lawrence Stine, neznám. 2.) Zamiloval jsem se do představy. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

FILM PRO MALÉ DĚTI! Jako komedie "NUDA", jako horror "SRAČKA". Kolegyně mne ukecávala ať s ní jdu na to do kina. Díky Bohu, že jsem tušení, že je to píč***** jinak bych se tam musel odstřelit! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony / Columbia // Počet premietajúcich kín v USA: 3,618 // Otvárací Víkend v USA: $23,618,556 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Goosebumps je příjemný nostalgický zářez pro celou Family a pocta 90´s .Od filmu člověk nemůže čekat krev ani lekačky,byť nečekaný pták na diváka místy vyletí, za to příjemnou zábavu, kde se nešetří jak velmi příjemným odlehčeným humorem, tak velmi pestrým výběrem příšer ( Je zde každá kreatura, na kterou si člověk jen vzpomene) Břicho mluvecká panenka ( velmi creepy!!), Obří destruktivní kobylka, obří sněžný muž, oživlí zahradní trpaslíci, zombie, klaun, mumie, vlkodlak, vše požírající sliz, masožravé rostliny, neviditelný chlapec a spousta dalšího. Film má úžasný vizuál, rozpočet 80 mega se při hororu nevídá často, mladí teenejdžři sympatičtí, funguje i romantická linie-chemie mezi nimi a co je překvapivé, pro mne naprosto nečekané jsou poměrně slušné a často dávkované zvraty, solidní myšlenka a překvapí i narážky nejen na starší horory, ale i na filmový průmysl obecně. Já se bavil moc příjemně a omládl jsem o 6 let:) Pro každého, to však nebude, film bych doporučil spíše něžnějšímu pohlaví, dětem a lidem, co mají nakoukáno starší klasiky. Zbytek bude nejspíš brblat a kroutit hlavou. Story 7/10, Atmosféra 6/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 6/10, Napětí 7/10,Humor 8/10 Zábavnost 8/10. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem variaci na Jumanji a tu jsem taky dostal. Takze jsem vlastne spokojenej, po povinnym uvodu se rozjede fajn akce, prisery sice nejsou trikove uplnej top, ale nejsme ve scifi, ale v rodinnym filmu, takze furt nadstandart, herci jsou sympaticky a to prekvapive vcetne zubatyho Champa. No a vic k tomu asi neni co dodat, jakmile se film rozjede, uz nohu z plynu nesunda az do predvidatelnyho zaveru. Ja se bavil, kultovka jako Jumanji z toho nebude, ale druhymu zkouknuti za par let se urcite nebranim. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal... Ale i dětská horor blbost se dá udělat dobře, "jako to bývávalo", s trochou duše a kouzla, ne vzít jen tunu vymaštěnýho a okopírovanýho, prcnout tam známý ksicht do hlavní role, splácat tuctovej digitální monstermix, promrhat hoďku a půl života každýho nebohýho diváka - smysl to má možná tak pro ty ve věku 3 až 5 let. Hvězda za Odeyu (doufám, že jí fakt navždy bude 16), druhá za finální titulky (to jediný mělo něco do sebe), zbytek fuck off. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jumanji už jsem viděla, tohle opravdu nebylo ničím originální ani vtipné. Jack Black mě v poslední době od filmů spíš odrazuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl nás sežrat Sněžnej muž z vaší knížky." A taky trpaslíci, loutka, kudlanka, vlkodlak, zombíci, klaun, sliz a zejména nebezpečný pudl. Jenže čeho je moc, toho je příliš a na mne to nezafungovalo. O vtip jsem ani v té tmě nezakopl, měl-li jsem se něčeho bát, tak jsem si toho nevšiml, ale musím se přiznat, že jsem se u toho ponudil naprosto parádně. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý chlapec s matkou sa presťahujú do nového mesta. Chlapec príde do kontaktu so susedkou v rovnakom veku, ale jej otec mu vzápätí zakáže akýkolvek kontakt s ňou. Keď má však chlapec pocit, že sused svoju dcéru týra, zavolá políciu. Tá zistí, že išlo len o nedorozumenie. Zach je však presvedčený, že sa u susedov deje niečo zvlástne, a tak sa s kamarátom po odchode suseda vydáva na prieskum domu. Nešťastnou náhodou však prebudia všetky monštrá z hororov a rozprávok, ktoré tu skrýval sused. Nezostáva im nič iné, ako nájsť spôsob, ktorým môžu monštrá zastaviť predtým, než zničia celé mesto. - Goosebumps patril medzi očakávanejšie horory tohto roku, ale mňa osobne reklamy a jeho propagácia výraznejšie neoslovili. Po videní som však velmi prekvapený a nebol by som povedal, že by to mohlo skončiť tak dobre. Začiatok nemá s hororom nič spoločné a je dosť zdĺhavý. Keď sa však začnú objavovať monštrá, začne fakt poriadna zábava. Objaví sa tu väčšina známych netvorov z hororov a rozprávok a taktiež mnoho nových a neopozeraných príšeriek. Najviac som si definitívne oblúbil gang vraždiacich trpaslíkov a vlkodlaka so šortkami vo francúzskych farbách ( #PrayForParis - Illuminati??? ) a v topánkach značky Converse. A počas jednej scény zaznel aj Billyho smiech. Ostatné príšery boli tiež velmi dobré a je škoda, že väčšina z nich nedostala viac priestoru. Pochváliť musím hlavne hudbu, ktorej intenzita sa striedala zároveň s dejom a bola perfektne vyvážená. Pri songu na plese si musí každý spomenúť na Project X a ja som si spomenul na časy, keď som ešte nebol závislý na hororoch. Kopa vtipných hlášok a momentov ma dokázala rozveseliť a humor fungoval celkom dobre. V Goosebumps sa však objavilo aj niekolko negatív, aj keď nejako výrazne nevynikali. Musím spomenúť miestami až príliš detinský humor a taktiež vzťahy medzi postavami, ktoré boli taktiež spracované formou, ktorá môže zaujať len neplnoleté publikum. Tieto fakty sú však prijatelné, keďže film išiel do kín. Čo by sa však dalo vylepšiť sú podla mňa vizuálne efekty. Rozpočet ponúkol podla mňa dostatok prostriedkov k tomu, aby vyzerali o dosť lepšie. S Goosebumps som však nadmieru spokojný. + herec z The Crazies a The Town That Dreaded Sundown + herec z The Crazies ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hu(p)sina? Ani moc ne. Klasická teenage oťukávačka při které Občan Black či ten mutující nerd s předkusem občas vypotí vtípek a mezi tím víří digitální mrdník ala posledních patnáct minut Chaty v horách, jen samozřejmě v jakési kinder-friendly verzi jako by Sony obejmula urnu strýčka Disneyho. Není to sice průser o velikosti Gulliverovy ranní stolice, ale reputaci v oboru hraných filmů si Letterman příliš nevylepšil.. Co se týká mých soukromých děsů, byl tam jenom klaun. Na obřího pavouka, Michala Davida a filmy Marie Poledňákové naštěstí nedošlo.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajn rodinná věc, která ale bohužel podtrhuje, že natočit byť jen "něco jako Jumanji" je pro Hollywood nesmírně obtížné. Výsledek v podstatě jenom řetězí akční scény a těch pár fajn dialogových výměn to tváří v tvář silně předvídatelným dějovým zákrutám už moc nevytrhne. Odeya Rush každopádně pedofilův sen. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odlehčená rodinná kravinka, kterou Jack Black už potřeboval, jelikož hitovek v poslední době moc neměl. Husí kůže (jak zní krásně v překladu název filmu) si vůbec na nic nehraje a já mám vlastně čas od času nějaké to nenároční pokoukání rád, takže jsem byl celkem spokojen. Na dvojku jsem zvědavej, ale na kino bych to asi neviděl...60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je filmová verze Goosebumps úplná slátanina, ale ne tak pro někoho, kdo zná ty legendární knížky R. L. Stinea. Jeho nejznámější příběhy z Ulice strachu vycházely u nás v edici Stopy hrůzy, ale ty z Husí kůže měly svou vlastní sérii hned pod několika názvy (také jako Tichá hrůza nebo Děsivé storky). Tady je potřeba vědět, že Husí kůže je pro mladší děcka, zatímco Ulice strachu je už pro teeny a že R. L. Stine je skutečně generační pojem. Všechny ty příběhy jako Monster Blood, Say Cheese and Die!, Haunted Mask nebo One Day at Horrorland jsou dobře přístupné všem, kteří nezapomněli na to, jak zábavné je být dítětem se strašidlem pod postelí. Ve filmu jsem se trochu bála Jacka Blacka, ale ten Stinea zahrál s velkou dávkou pokory a pomohl tak celému projektu, aby se stal poctou fenoménu, na který se nezapomíná. Plus bombastické je zdejší cameo skutečného Stinea, který tu hraje... učitele Blacka. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, zábavná, romantická, vtipná teen age bubu komedie s občasnými vtipy, u nichž se baví i dospělý. Sněžný muž je rozkošný plyšák, sádroví trpaslíci jsou nejhorší noční můrou vietnamské tržnice, břichomluvecká loutka je opravdu děsivá. Pokud už nejste puberťák a pokud jste nějaké množství filmů viděli a četli aspoň pár dobrodružných knih, bude pro vás film nejpozději od poloviny velmi předvídatelný. Pokud zatím puberťák jste, budete se dobře bavit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa Zach spolu s mamou presťahuje z veľkomesta do malého Madisonu, ani vo sne by ho nenapadlo, že zažije viac "zábavy" ako kedykoľvek predtým. Jeho život sa po spoznaní krásnej Hannah začne uberať úplne šialeným smerom. Otec mladej dievčiny, ktorý budí dojem totálneho podivína, totiž skrýva omnoho väčšie tajomstvo, ako sa pôvodne na prvý pohľad mohlo zdať. Vlastní totiž knihovňu plnú strašidelných kníh na zámok, ktoré nikto nikdy za žiadnych okolností nesmie odomknúť. Teda, nemal by ... Ideálna voľba pred spaním. Miestami vďaka "štvrtej" postave, absurdným situáciám či dialógom, dostatočne zábavné, z pohľadu hororu celkom slušne spracované. Napriek tomu že sa vo filme objavia rôzne potvory (nechcem ich menovať, nechajte sa prekvapiť) ide skôr o fantasy než horor v pravom slova zmysle. Bavil som sa a tak sám za seba môžem túto strašidelné rozprávku len odporučiť. Pokiaľ máte trošku odrastené deti, kľudne im túto skúsenosť doprajte - 65% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komediální podívaná, lehoučká jako pírko, poměrně nápaditá, s pěknými efekty, snesitelným Jackem Blackem (on i režisér Letterman se od Gulliverových cest rozhodně polepšili) a výbornou hudbou Dannyho Elfmana. Ano, srovnání s Jumanji mě samozřejmě napadlo také, nicméně na rozdíl od ostatních si nemyslím, že by v tom "souboji" Husí kůže nějak výrazně prohrávala. U řady scén jsem si říkal, že alespoň takovou atmosféru měli mít noví Krotitelé duchů. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co když ožijí ty nejhororovější postavy z knih jednoho spisovatele, který nemá ve svých knihách snad ani jedinou kladnou postavu? Může to být velká sranda, ale taky velký průšvih. V tomto případě film zůstal někde mezi tím. Nebyl to úplně odvaz ani něco, co by mě ohromilo, ale nejednalo se ani o průšvih. Jack Black je ve své roli fajn, teenageři jsou vcelku snesitelní, a panoptikum hororových postav je nesmírně bohaté, zajímavé a mnohdy i fascinující. Takže pak jde jen o to, nakolik zajímavý je samotný scénář. Ten sice tak nějak uplynul, aniž by nudil, ale zůstal mi z něj jen pocit ve stylu fajn, viděl jsem další hororovou komedii, a za chvíli mi z ní zbudou v paměti jen střípky. Což je vlastně celkem škoda, protože myslím, že potenciál tam byl, ale na druhou stranu nevím, jestli to šlo uchopit nějak lépe. Ve výsledku film považuji za průměrný a získává ode mne tři hvězdy. ()

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama