dwi
Dvakrát moc velkým fanouškem Buttgereitových obskurních hororů nejsem, ale jednoduché pojednání o jeho vlastním otci překvapuje prostou syrovostí a voyeurským nádechem. Drtivá většina záběrů byla natočena tajně, bez otcova vědění (sezení u televize, láteření kvůli hlasité hudbě). Mezi těmito prostými scénami dostáváme informace o jeho zhoršujícím se zdravotním stavu, jenž nakonec vede k infarktu (I find him dead in his armchair in front of the television with coffee and cake). Suše konstatovaná fakta bez jakékoliv špetky sentimentu vypovídají o ne zrovna ideálním vztahu otec-syn.(26.1.2005)
TheRaven
Tohle opravdu jen velice těžko hodnotit jako film. Nevím, něco to do sebe má. Amaterský filmeček o otci, respektive z toho vyplývá trochu vztah otce a syna.(26.6.2008)
DanRichter
tento krátký film určitě má něco zajímavého. V těch pár minutách nám Buttgereit zobrazí svého otce, a to i v situacích, o kterých otec neví. To vše protkává informacemi o jeho špatném zdraví, až nakonec dojde na smrt. Možná už zde trošku naznačuje B. svou posedlost smrtí, jako i velkou dávku cynismu a morbidnosti, která je dle mne za tím závěrečným konstantováním, jako i za celkem zdařile provedenou hudbou.(1.9.2009)