Reklama

Reklama

Belgica

Trailer 3

Obsahy(1)

Belgica je příběh dvou bratrů: charismatického a temperamentního Franka – manžela, otce a nevyléčitelného sukničkáře – a jeho ambiciózního, ale nezkušeného bratra Joa, který je majitelem baru zvaného Belgica. Stanou se obchodními partnery a rychle promění Belgicu v místo plné skvělé hudby, krásných lidí a nezřízené zábavy – dokud nezjistí, že vést takový podnik je náročnější než čekali, a jejich vztahy a osobní život tím začnou trpět. Belgica nabízí pohlcující zkušenost euforie z nejžhavějšího nočního klubu ve městě. Zasazen do eklektického zvuku uznávané belgické kapely Soulwax, film ukazuje opojnou cestu obou bratrů vzhůru k úspěchu – a pád, který následuje. Belgica je film o tom, jaké je to žít přítomnou chvílí, a o tom uvědomit si, že pohyb kupředu je nejen nevyhnutelný, ale i nutný. (Artcam Films)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (46)

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Belgický snímek, v jehož hlavní roli je bar. I tak by se dal charakterizovat skvělou hudbou našlápnutý poslední film, který jsem ve Varech tento rok viděla. Unavená a vykoukaná jsem se v sobotu večer bála, že v kinosále zaspím, ale Belgica mi to nedovolila. Dějová linka hudebního dramatu připomíná tu nejlepší party, jakou jste kdy zažily, po které však následuje velmi bolestivá kocovina. Publikum si při projekci podupávalo do rytmu a nejen já jsem asi dostala chuť do podobného klubu vyrazit. Soundtrack od formace Soulwax je nedílnou součástí celkového skvělého zážitku. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší soundtrack ve Varech! Na to se já většinou chytim, nesnášim ty filmy, kde je celou dobu v pozadí takovej ten zvuk z pouště (fffffššššš....fffffššššš), to mě vždycky tak akorát spolehlivě uspí. Belgica má tempo, skvěle natočený scény z klubu (to je asi tak 4/5 filmu) a taky ty slibovaný drogy, sex a rocknroll, ale zároveň to není žádný plochý feťácký drama, jehož jedinou pointou je "drogy se nejdřív zdají být super, ale vlastně jsou špatné" (áno? mkay...). Je to příběh o budování jednoho klubu, několika přátelství a jedný nádherný (slzička) bratrský lásky. Dobrý scénář doplňují skvělí herci, třeba "ten z rammsteinů" jako starší rapl-brácha nebo neméně zdařile vybraný dvojník Matthew McConaugheyho v roli kámoše s knírkem. Belgica hlavně podporuje chuť taky občas (kurva) trochu žít... (90%) ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Felix van Groeningen točí filmy plné vášně. Opět skvělý soundtrack, povedený cast (původně měl ve filmu hrát můj oblíbenec Matthias Schoenaerts, ale po zhlédnutí si ho tu neumím představit) a i nějaký ten přesah o vztazích a nevděčném údělu kreativců. Myslím, že Van Groeningen má ještě potenciál na režisérský růst. Uvidíme příště. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Pribeh dvoch bratov je zobrazeny drsne priam naturalistyckym sposobom.Po velkom vzostupe nasleduje tvrdy pad na zem sposobeny hlavne nezodpovednym spravanim jedneho z bratov Frankom,u ktoreho sa čoraz viac začne prejavovat nasilnicka povaha zdedena po otcovi.Bratia JO a Frank su protiklady ,Jo je viac zodpovedny a rozumny ako Frank ktory už ma rodinu ale sprava sa nezodpovedne manželku podvadza,berie drogy a opija sa ,o rodinu nejavi zaujem a roby len problemi ktore zapričinia takmer krach hudobneho klubu.Belgica je vyrazne europske filmove dielo ktore stoji za pozornost aaj vdaka skvelej hudbe od Soulwax 80 %. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V něčem nadměrně schematické a navzdory solidnímu zvukovému duševnímu vosku to nohu na plynu neudrží celou stopáž, ale vztah a charakterová kresba dvou ústředních postav jsou znamenité, navíc Van Groeningen si vedle rozeřvaných pasáží obstojně poradí i s řešením tišších momentů. Celkově příjemná kocovinka. #kviff2016 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Film měl světovou premiéru na festivalu v Sundance v lednu 2016, kde otevíral hlavní soutěžní sekci. (Zdroj: Artcam)
  • Timeline: Film byl natáčen v belgickém Gentu od prvního prosincového dne 2014 do 10. ledna 2015. O rok později na filmovém festivalu Sundance obdržel Felix Van Groeningen cenu za nejlepší režii světového filmu. O něco později společnost Netflix zakoupila celosvětová práva (mimo domácí Belgii) na distribuci. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama